5 βήματα για να ψήσεις τέλεια το μπέικον στον φούρνο

Ω θεοί, μπέικον.

Τηγανητό μπέικον. Δύο λέξεις που θα μπορούσαν να είναι ταυτόσημες του όρου ευτυχία. Πώς θα αντιδρούσες ωστόσο αν σου λέγαμε πως ο επικότερος τρόπος για να μαγειρέψεις και να γευθείς το μπέικον είναι στον φούρνο;

Πριν κατακρίνεις λάβε υπόψιν πως είναι λιγότερο χαοτικό από το τηγάνι, εξίσου νόστιμο και αρκετά πιο τραγανό. Χρειάζεται να ακολουθήσεις μόνο κάποια συγκεκριμένα βήματα. Τα παρακάτω.

1. Προθερμαίνεις τον φούρνο

5 βήματα για να ψήσεις τέλεια το μπέικον στον φούρνο

Συγκεκριμένα, στους 200°. Και τοποθετείς ένα φύλλο αλουμινόχαρτου επάνω στα ταψί του φούρνου.

2. Τοποθετείς το μπέικον στη σχάρα

Παρότι το ταψάκι με το αλουμινόχαρτο μοιάζει ως η μόνη επιλογή, εσύ θα βάλεις το μπέικον επάνω στη σχάρα. Και το ταψί θα μείνει από κάτω.

3. Το ψήσιμο

ΜΠΕΙΚΟΝ

Δεν χρειάζεται να προσθέσεις τίποτα στο μπέικον. Ούτε λάδι, ούτε βούτυρο. Τίποτα απολύτως. Φρόντισε μόνο να αφήσεις τι φέτες σε απόσταση μεταξύ τους ώστε να μην κολλήσουν. Το ψήνεις μέχρι να γίνει τραγανό, με το επίπεδο τραγανότητας να εξαρτάται καθαρά από τις προτιμήσεις σου. Το ιδανικό είναι συνήθως 15-20 λεπτά.

4. Στεγνώνεις

Όταν το μπέικον είναι έτοιμο, το τοποθετείς πάνω σε ένα φύλλο χαρτιού κουζίνας για να στραγγιστεί. Ασφαλώς το σερβίρεις αμέσως.

5. Κρατάς το λίπος

Το τελευταίο βήμα δεν είναι απολύτως απαραίτητο, ωστόσο αν οι μαγειρικές σου συνήθειες και οι διατροφικές σου προτιμήσεις ακολουθούν έναν άκρως αμερικάνικο δρόμο, μπορεί να σου φανεί χρήσιμο κάποια στιγμή αργότερα. Αποθήκευσέ το σε ένα βάζο και βάλτο στο ψυγείο. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και μετά από μία εβδομάδα: με αυτό μπορείς να μαγειρέψεις αυγά, ψητά λαχανικά ή ακόμη και ποπ κορν.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα

Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Όλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς

Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Αυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο

Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Πίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;

Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Αυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα

Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.

Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις

"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.

Γραφει Νικη Κοντομηνα