5 βήματα για να ψήσεις τέλεια το μπέικον στον φούρνο

Ω θεοί, μπέικον.

Τηγανητό μπέικον. Δύο λέξεις που θα μπορούσαν να είναι ταυτόσημες του όρου ευτυχία. Πώς θα αντιδρούσες ωστόσο αν σου λέγαμε πως ο επικότερος τρόπος για να μαγειρέψεις και να γευθείς το μπέικον είναι στον φούρνο;

Πριν κατακρίνεις λάβε υπόψιν πως είναι λιγότερο χαοτικό από το τηγάνι, εξίσου νόστιμο και αρκετά πιο τραγανό. Χρειάζεται να ακολουθήσεις μόνο κάποια συγκεκριμένα βήματα. Τα παρακάτω.

1. Προθερμαίνεις τον φούρνο

5 βήματα για να ψήσεις τέλεια το μπέικον στον φούρνο

Συγκεκριμένα, στους 200°. Και τοποθετείς ένα φύλλο αλουμινόχαρτου επάνω στα ταψί του φούρνου.

2. Τοποθετείς το μπέικον στη σχάρα

Παρότι το ταψάκι με το αλουμινόχαρτο μοιάζει ως η μόνη επιλογή, εσύ θα βάλεις το μπέικον επάνω στη σχάρα. Και το ταψί θα μείνει από κάτω.

3. Το ψήσιμο

ΜΠΕΙΚΟΝ

Δεν χρειάζεται να προσθέσεις τίποτα στο μπέικον. Ούτε λάδι, ούτε βούτυρο. Τίποτα απολύτως. Φρόντισε μόνο να αφήσεις τι φέτες σε απόσταση μεταξύ τους ώστε να μην κολλήσουν. Το ψήνεις μέχρι να γίνει τραγανό, με το επίπεδο τραγανότητας να εξαρτάται καθαρά από τις προτιμήσεις σου. Το ιδανικό είναι συνήθως 15-20 λεπτά.

4. Στεγνώνεις

Όταν το μπέικον είναι έτοιμο, το τοποθετείς πάνω σε ένα φύλλο χαρτιού κουζίνας για να στραγγιστεί. Ασφαλώς το σερβίρεις αμέσως.

5. Κρατάς το λίπος

Το τελευταίο βήμα δεν είναι απολύτως απαραίτητο, ωστόσο αν οι μαγειρικές σου συνήθειες και οι διατροφικές σου προτιμήσεις ακολουθούν έναν άκρως αμερικάνικο δρόμο, μπορεί να σου φανεί χρήσιμο κάποια στιγμή αργότερα. Αποθήκευσέ το σε ένα βάζο και βάλτο στο ψυγείο. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και μετά από μία εβδομάδα: με αυτό μπορείς να μαγειρέψεις αυγά, ψητά λαχανικά ή ακόμη και ποπ κορν.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής: Γιατί η υγιεινή διατροφή ξεκινά με τα όσπρια;

Και 5 tips για να εντάξεις τα όσπρια στη διατροφή σου χωρίς φούσκωμα (ναι, γίνεται).

Τα καλύτερα τυλιχτά street food στον πλανήτη - Σε τι θέση είναι το σουβλάκι

Η νέα κατάταξη του TasteAtlas αναδεικνύει τα πιο χαρακτηριστικά wraps παγκοσμίως. Ανάμεσά τους, ο γύρος ξεχωρίζει για τη γεύση και τον ρόλο του στην ελληνική street κουζίνα.

Ο Massimo Bottura έρχεται στην Αθήνα

Ο μύστης της νέας ιταλικής γεύσης και ένας εκ των σημαντικότερων σεφ του πλανήτη καταφθάνει στα μέρη μας και μάλιστα μπορείς να τον δεις από κοντά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τι συμβαίνει όταν ένας σεφ με αστέρι Michelin φτιάχνει πίτσα;

Ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi μόλις άνοιξε το νέο του εστιατόριο και όλοι μιλούν για την "πιο τραγανή πίτσα της Αθήνας".

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Αυτά είναι τα καλύτερα burgers στον κόσμο

Προτού αρχίσεις να λες πως παραλείψαμε ένα σωρό συνταγές και ότι είμαστε προκατειλημμένοι, να σε ενημερώσουμε ότι πρόκειται για μία λίστα που έφτιαξε το Taste Atlas χωρίς να μας ρωτήσει.

Γραφει Νικη Κοντομηνα