Τηγανητό μπέικον. Δύο λέξεις που θα μπορούσαν να είναι ταυτόσημες του όρου ευτυχία. Πώς θα αντιδρούσες ωστόσο αν σου λέγαμε πως ο επικότερος τρόπος για να μαγειρέψεις και να γευθείς το μπέικον είναι στον φούρνο;

Πριν κατακρίνεις λάβε υπόψιν πως είναι λιγότερο χαοτικό από το τηγάνι, εξίσου νόστιμο και αρκετά πιο τραγανό. Χρειάζεται να ακολουθήσεις μόνο κάποια συγκεκριμένα βήματα. Τα παρακάτω.

1. Προθερμαίνεις τον φούρνο

Συγκεκριμένα, στους 200°. Και τοποθετείς ένα φύλλο αλουμινόχαρτου επάνω στα ταψί του φούρνου.

2. Τοποθετείς το μπέικον στη σχάρα

Παρότι το ταψάκι με το αλουμινόχαρτο μοιάζει ως η μόνη επιλογή, εσύ θα βάλεις το μπέικον επάνω στη σχάρα. Και το ταψί θα μείνει από κάτω.

3. Το ψήσιμο

Δεν χρειάζεται να προσθέσεις τίποτα στο μπέικον. Ούτε λάδι, ούτε βούτυρο. Τίποτα απολύτως. Φρόντισε μόνο να αφήσεις τι φέτες σε απόσταση μεταξύ τους ώστε να μην κολλήσουν. Το ψήνεις μέχρι να γίνει τραγανό, με το επίπεδο τραγανότητας να εξαρτάται καθαρά από τις προτιμήσεις σου. Το ιδανικό είναι συνήθως 15-20 λεπτά.

4. Στεγνώνεις

Όταν το μπέικον είναι έτοιμο, το τοποθετείς πάνω σε ένα φύλλο χαρτιού κουζίνας για να στραγγιστεί. Ασφαλώς το σερβίρεις αμέσως.

5. Κρατάς το λίπος

Το τελευταίο βήμα δεν είναι απολύτως απαραίτητο, ωστόσο αν οι μαγειρικές σου συνήθειες και οι διατροφικές σου προτιμήσεις ακολουθούν έναν άκρως αμερικάνικο δρόμο, μπορεί να σου φανεί χρήσιμο κάποια στιγμή αργότερα. Αποθήκευσέ το σε ένα βάζο και βάλτο στο ψυγείο. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και μετά από μία εβδομάδα: με αυτό μπορείς να μαγειρέψεις αυγά, ψητά λαχανικά ή ακόμη και ποπ κορν.