Τι γίνεται όταν τυλίγεις μπουκιές μπριζόλας με πατάτες τηγανητές

Η κορυφαία εκδοχή των Steak Frite Bites κατευθείαν από τους Αμερικανούς.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 17 Σεπτεμβρίου 2022

Μπριζόλα, πατάτες τηγανητές και οδοντογλυφίδες. Τόσα αρκούν για να γίνεις ευτυχισμένος. Όχι όμως με τον πατροπαράδοτο τρόπο, αλλά επενδύοντας σε μπουκίτσες.

Η συνταγή για τα Steak Frite Bites όπως τα αποκαλούν οι Αμερικάνοι προέρχεται από το βιβλίο μαγειρικής Delish: Eat Like Every Day’s the Weekend και μόνο αδιάφορη δεν μπορείς να την χαρακτηρίσεις.

Υλικά

  • 450 γρ. μπριζόλα από λάπα (flank steak)
  • 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. φρεσκοκομμένο δεντρολίβανο
  • 1 κ.σ.  μουστάρδα Dijon 
  • 2 κ.σ. Worcestershire σως
  • αλάτι kosher
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 400 γρ. πατάτες
  • BBQ σως

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύεις το δεντρολίβανο, το ελαιόλαδο, την μουστάρδα και την Worcestershire σως. Προσθέτεις έπειτα την μπριζόλα και την αφήνεις να μαριναριστεί για δύο ώρες στο ψυγείο. Λίγο πριν την ψήσεις, προσθέτεις αλάτι και πιπέρι. 
  2. Τηγανίζεις τις πατάτες και τις αφήνεις να κρυώσουν. 
  3. Ψήνεις την μπριζόλα με ελάχιστο ελαιόλαδο και έπειτα την κόβεις σε ισομερείς λωρίδες.
  4. Τυλίγες με κάθε λωρίδα 4-5 πατάτες και τοποθετείς οδοντογλυφίδα για να σταθούν. 
  5. Βάζεις τις μπουκίτσες σε μέτρια προς δυνατή φωτιά στο φούρνο για περίπου 2 λεπτά.  
  6. Προσθέτεις όση BBQ σως επιθυμείς. 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής: Γιατί η υγιεινή διατροφή ξεκινά με τα όσπρια;

Και 5 tips για να εντάξεις τα όσπρια στη διατροφή σου χωρίς φούσκωμα (ναι, γίνεται).

Τα καλύτερα τυλιχτά street food στον πλανήτη - Σε τι θέση είναι το σουβλάκι

Η νέα κατάταξη του TasteAtlas αναδεικνύει τα πιο χαρακτηριστικά wraps παγκοσμίως. Ανάμεσά τους, ο γύρος ξεχωρίζει για τη γεύση και τον ρόλο του στην ελληνική street κουζίνα.

Ο Massimo Bottura έρχεται στην Αθήνα

Ο μύστης της νέας ιταλικής γεύσης και ένας εκ των σημαντικότερων σεφ του πλανήτη καταφθάνει στα μέρη μας και μάλιστα μπορείς να τον δεις από κοντά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τι συμβαίνει όταν ένας σεφ με αστέρι Michelin φτιάχνει πίτσα;

Ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi μόλις άνοιξε το νέο του εστιατόριο και όλοι μιλούν για την "πιο τραγανή πίτσα της Αθήνας".

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Αυτά είναι τα καλύτερα burgers στον κόσμο

Προτού αρχίσεις να λες πως παραλείψαμε ένα σωρό συνταγές και ότι είμαστε προκατειλημμένοι, να σε ενημερώσουμε ότι πρόκειται για μία λίστα που έφτιαξε το Taste Atlas χωρίς να μας ρωτήσει.

Γραφει Νικη Κοντομηνα