Τι γίνεται όταν τυλίγεις μπουκιές μπριζόλας με πατάτες τηγανητές

Η κορυφαία εκδοχή των Steak Frite Bites κατευθείαν από τους Αμερικανούς.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 17 Σεπτεμβρίου 2022

Μπριζόλα, πατάτες τηγανητές και οδοντογλυφίδες. Τόσα αρκούν για να γίνεις ευτυχισμένος. Όχι όμως με τον πατροπαράδοτο τρόπο, αλλά επενδύοντας σε μπουκίτσες.

Η συνταγή για τα Steak Frite Bites όπως τα αποκαλούν οι Αμερικάνοι προέρχεται από το βιβλίο μαγειρικής Delish: Eat Like Every Day’s the Weekend και μόνο αδιάφορη δεν μπορείς να την χαρακτηρίσεις.

Υλικά

  • 450 γρ. μπριζόλα από λάπα (flank steak)
  • 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. φρεσκοκομμένο δεντρολίβανο
  • 1 κ.σ.  μουστάρδα Dijon 
  • 2 κ.σ. Worcestershire σως
  • αλάτι kosher
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 400 γρ. πατάτες
  • BBQ σως

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύεις το δεντρολίβανο, το ελαιόλαδο, την μουστάρδα και την Worcestershire σως. Προσθέτεις έπειτα την μπριζόλα και την αφήνεις να μαριναριστεί για δύο ώρες στο ψυγείο. Λίγο πριν την ψήσεις, προσθέτεις αλάτι και πιπέρι. 
  2. Τηγανίζεις τις πατάτες και τις αφήνεις να κρυώσουν. 
  3. Ψήνεις την μπριζόλα με ελάχιστο ελαιόλαδο και έπειτα την κόβεις σε ισομερείς λωρίδες.
  4. Τυλίγες με κάθε λωρίδα 4-5 πατάτες και τοποθετείς οδοντογλυφίδα για να σταθούν. 
  5. Βάζεις τις μπουκίτσες σε μέτρια προς δυνατή φωτιά στο φούρνο για περίπου 2 λεπτά.  
  6. Προσθέτεις όση BBQ σως επιθυμείς. 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο

Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Chic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza

Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.

10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά

Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα

Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.

Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'

Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.

Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια

Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα