Τι γίνεται όταν τυλίγεις μπουκιές μπριζόλας με πατάτες τηγανητές

Η κορυφαία εκδοχή των Steak Frite Bites κατευθείαν από τους Αμερικανούς.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 17 Σεπτεμβρίου 2022

Μπριζόλα, πατάτες τηγανητές και οδοντογλυφίδες. Τόσα αρκούν για να γίνεις ευτυχισμένος. Όχι όμως με τον πατροπαράδοτο τρόπο, αλλά επενδύοντας σε μπουκίτσες.

Η συνταγή για τα Steak Frite Bites όπως τα αποκαλούν οι Αμερικάνοι προέρχεται από το βιβλίο μαγειρικής Delish: Eat Like Every Day’s the Weekend και μόνο αδιάφορη δεν μπορείς να την χαρακτηρίσεις.

Υλικά

  • 450 γρ. μπριζόλα από λάπα (flank steak)
  • 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. φρεσκοκομμένο δεντρολίβανο
  • 1 κ.σ.  μουστάρδα Dijon 
  • 2 κ.σ. Worcestershire σως
  • αλάτι kosher
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 400 γρ. πατάτες
  • BBQ σως

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύεις το δεντρολίβανο, το ελαιόλαδο, την μουστάρδα και την Worcestershire σως. Προσθέτεις έπειτα την μπριζόλα και την αφήνεις να μαριναριστεί για δύο ώρες στο ψυγείο. Λίγο πριν την ψήσεις, προσθέτεις αλάτι και πιπέρι. 
  2. Τηγανίζεις τις πατάτες και τις αφήνεις να κρυώσουν. 
  3. Ψήνεις την μπριζόλα με ελάχιστο ελαιόλαδο και έπειτα την κόβεις σε ισομερείς λωρίδες.
  4. Τυλίγες με κάθε λωρίδα 4-5 πατάτες και τοποθετείς οδοντογλυφίδα για να σταθούν. 
  5. Βάζεις τις μπουκίτσες σε μέτρια προς δυνατή φωτιά στο φούρνο για περίπου 2 λεπτά.  
  6. Προσθέτεις όση BBQ σως επιθυμείς. 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Panettone με γεύση παρμεζάνα, γιατί όχι;

To Panettone MiTo 21 επιστρέφει για τις γιορτές με δύο αστέρια στα Great Taste Awards και δύο νέες, ανατρεπτικές γεύσεις.

Μπακαλιάρος που μιλά στη γλώσσα των καλοφαγάδων

Ο Παναγιώτης Ζώκος δίνει τη δική του εκδοχή για μία από τις πιο εκλεπτυσμένες συνταγές με ψάρι.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Στα θρυλικά τσιπουράδικα του Βόλου

Σημείο συνάντησης, παρέας και παρηγοριάς υπήρξαν κάποτε τα "πρόχειρα" και ταπεινά ταβερνάκια, σήμερα σύμβολο του Βόλου.

Αποκωδικοποιώντας το πιο ποθητό χαβιάρι του κόσμου με τον Edward Gant

O συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Hadid Caviar μιλά για τα μυστικά της επιτυχίας της στη βιομηχανία των θαλασσινών και τη σχέση του με την Ελλάδα.

Γραφει Ραφαελλα Ραλλη