Έτσι μαγειρεύεται τέλεια η μπριζόλα

Medium rare, ο μόνος τρόπος.

05 Δεκεμβρίου 2018

Στο αλησμόνητο 34ο επεισόδιο του House of Cards, ο Freddy (που ενσάρκωσε ο συγχωρεμένος πια Reg Cathey), ετοιμάζει για τον Frank Underwood την αγαπημένη του μπριζόλα, medium rare, ψιλοκομμένη. Για πρωινό (!). Ο Kevin Spacey (Frank) δείχνει στην κυριολεξία να την απολαμβάνει και να την τελειώνει σαν πεινασμένος λύκος. Πεινάει τόσο ή μήπως αυτό είναι ένα μήνυμα  που θέλει να περάσει στο κοινό για την μανία που έχουν οι άντρες της εξουσίας για τρυφερό, (ψιλο)ωμό κρέας; O μάστερ σεφ του YouTube, Babish, εμπνευσμένος από την εν λόγω σκηνή, δείχνει τον τρόπο με τον οποίο ένα φτηνό κομμάτι μοσχαρίσιου κρέατος μέσα σε λιγότερο από 5 λεπτά μετατρέπεται σε ηδονή.

> Απλώνεις στη μπριζόλα αλάτι και πιπέρι και την τοποθετείς σε ένα τηγάνι από ανοξείδωτο χάλυβα (λίγο πριν, έχει προθερμανθεί ικανοποιητικά).

> Αφήνεις το κρέας να καψαλιστεί μπρος-πίσω για λίγο και στη συνέχεια τη βγάζεις εκτός φωτιάς για 10 λεπτά, τυλίγοντάς την με αλουμινόχαρτο.

> Κατά την διάρκεια της "ξεκούρασης" κόβεις τη μπριζόλα σε λεπτές φέτες -το αίμα, να ρέει.

> Αμέσως μετά, επανατοποθετείς τα κομμάτια στο τηγάνι προσθέτοντας λίγο βούτυρο. Προσθέτεις λίγο σκόρδο και δεντρολίβανο. Αναποδογυρίζεις τα κομμάτια κρέατος για μισό λεπτό. Βγάζεις και σερβίρεις.

Δες το πλήρες βίντεο της συνταγής εδώ:

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση

Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας