Έτσι μαγειρεύεται τέλεια η μπριζόλα

Medium rare, ο μόνος τρόπος.

Γράφει: 05 Δεκεμβρίου 2018

Στο αλησμόνητο 34ο επεισόδιο του House of Cards, ο Freddy (που ενσάρκωσε ο συγχωρεμένος πια Reg Cathey), ετοιμάζει για τον Frank Underwood την αγαπημένη του μπριζόλα, medium rare, ψιλοκομμένη. Για πρωινό (!). Ο Kevin Spacey (Frank) δείχνει στην κυριολεξία να την απολαμβάνει και να την τελειώνει σαν πεινασμένος λύκος. Πεινάει τόσο ή μήπως αυτό είναι ένα μήνυμα  που θέλει να περάσει στο κοινό για την μανία που έχουν οι άντρες της εξουσίας για τρυφερό, (ψιλο)ωμό κρέας; O μάστερ σεφ του YouTube, Babish, εμπνευσμένος από την εν λόγω σκηνή, δείχνει τον τρόπο με τον οποίο ένα φτηνό κομμάτι μοσχαρίσιου κρέατος μέσα σε λιγότερο από 5 λεπτά μετατρέπεται σε ηδονή.

> Απλώνεις στη μπριζόλα αλάτι και πιπέρι και την τοποθετείς σε ένα τηγάνι από ανοξείδωτο χάλυβα (λίγο πριν, έχει προθερμανθεί ικανοποιητικά).

> Αφήνεις το κρέας να καψαλιστεί μπρος-πίσω για λίγο και στη συνέχεια τη βγάζεις εκτός φωτιάς για 10 λεπτά, τυλίγοντάς την με αλουμινόχαρτο.

> Κατά την διάρκεια της "ξεκούρασης" κόβεις τη μπριζόλα σε λεπτές φέτες -το αίμα, να ρέει.

> Αμέσως μετά, επανατοποθετείς τα κομμάτια στο τηγάνι προσθέτοντας λίγο βούτυρο. Προσθέτεις λίγο σκόρδο και δεντρολίβανο. Αναποδογυρίζεις τα κομμάτια κρέατος για μισό λεπτό. Βγάζεις και σερβίρεις.

Δες το πλήρες βίντεο της συνταγής εδώ:

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τα εστιατόρια της νέας σεζόν

Το φρέσκο fine dining, η υψηλή κρεατοφαγία και οι αφίξεις-εκπλήξεις του φθινοπώρου.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το τέλειο αυγό ποσέ

Ακόμη και αυτοί που μισούν να μπαίνουν στην κουζίνα, μπορούν να τα καταφέρουν.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Μία επική συνταγή για το καλύτερο cheeseburger

Η παγκόσμια ημέρα cheeseburger θα έπρεπε να γιορτάζεται καθημερινά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Γουακαμόλε αλλά με αστέρι Michelin

Ένας ειδικός προτείνει την ιδανικότερη φόρμουλα για το κορυφαίο dip του πλανήτη με αφορμή τη σημερινή Guacamole Day.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Salonica Restaurant, όχι τυχαία ένα από τα κορυφαία εστιατόρια της Ελλάδας

Η σπουδαία δουλειά του Σωτήρη Ευαγγέλου επιβραβεύτηκε με έναν ακόμη Χρυσό Σκούφο.

Γραφει Μπαμπης Δουκας