Η μόνη συνταγή για σπιτική πίτσα που θα χρειαστείς ποτέ

Το μυστικό βρίσκεται στην απλότητα. Και ασφαλώς στη ζύμη.

Esquire Team
Γράφει: Μπάμπης Δούκας 11 Φεβρουαρίου 2019

Ψάχνοντας στο ίντερνετ, θα βρεις εκατομμύρια συνταγές πίτσας. Αυτή τη φορά όμως είσαι λίγο πιο τυχερός, καθώς η expert Carolina Damm (μία από τις 50 καλύτερες σεφ της Λατινικής Αμερικής) έχει μία από τις ακριβέστερες συνταγές για την ιδανικότερη εκτέλεση σπιτικής πίτσας. Παρότι δεν είναι Ιταλίδα (κατάγεται από την Αργεντινή) γνωρίζει καλά τα μυστικά του συγκεκριμένου εδέσματος. 

Η μόνη συνταγή για σπιτική πίτσα που θα χρειαστείς ποτέ

Η εκδοχή που παρουσιάζεται εδώ περιλαμβάνει σπιτικό ζυμάρι καθώς και μία σάλτσα πέστο. Τα υλικά είναι εξαιρετικά απλά, όπως άλλωστε και όλη η διαδικασία.

Πώς θα φτιάξεις τη ζύμη

Υλικά

  • 1 κιλό αλεύρι
  • 15 γρ. βιολογικό φύτρο σιταριού σε νιφάδες
  • 4 γρ. ξηρή μαγιά
  • 15 γρ. αλάτι
  • 400 cl. νερό

Εκτέλεση/οδηγίες

  1. Το αλεύρι, το φύτρο σιταριού και η μαγιά μπαίνουν σε ένα μπολ και ζυμώνονται. 
  2. Προστίθεται αργά το νερό και το ζύμωμα συνεχίζεται μέχρι να αποκτήσει τη σωστή συνεκτικότητα. 
  3. Το αλάτι προστίθεται στο τέλος, καθώς όπως λέει η Carolina "αν μπει στην αρχή, επιταχύνεται η ζύμωση. Ένα άλλο λάθος που γίνεται είναι να προστίθεται λάδι, κάτι που εμποδίζει τη ζύμη να διαμορφωθεί. Τέλος, προτίμησε να ζυμώσεις αργά, πάντοτε με το χέρι".
  4. Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο είναι να αφήσεις τη ζύμη να ξεκουραστεί: "Τουλάχιστον μία ολόκληρη ημέρα, αν γίνεται και δύο, ακόμη καλύτερα".

Πώς θα φτιάξεις το πέστο

Υλικά

  • 1 μάτσο βασιλικό 
  • 40 γρ. τριμμένο τυρί Grana Padano
  • 100 cl. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 50 γρ. κουκουνάρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο

Εκτέλεση/οδηγίες 

  1. Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά: Ανακατεύεις όλα τα υλικά και έχεις το πέστο. 
  2. Το απλώνει πάνω στη ζύμη που έχει ξεκουραστεί για τουλάχιστον ένα βράδυ στο ψυγείο. Μπορείς να προσθέσεις ακόμη στην πίτσα μερικούς κύβους Provolone.
  3. Τοποθετείς την πίτσα στο φούρνο, σε μέγιστη θερμοκρασία για 5-6 λεπτά. 
  4. Όταν τη βγάλεις από εκεί, μπορείς να προσθέσεις και λίγα φύλλα ρόκας.

Στο φινάλε, η πίτσα σου θα πρέπει να μοιάζει κάπως έτσι:

ΠΙΤΣΑ

Από: Esquire ES

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τα φαγητά πολυτελείας που κάποτε δεν έτρωγε σχεδόν κανείς

Από τις premium κοπές μέχρι τον αστακό, όλα εκείνα τα εδέσματα που βρέθηκαν ιστορικά από τον πάτο στην κορυφή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση

Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας