Γιατί όχι; Έτσι θα φτιάξεις μαρμελάδα μπέικον με bourbon

Η μοναδική συνταγή που θα χρειαστείς για το υπόλοιπο της ζωής σου.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 27 Φεβρουαρίου 2019

Υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι για να αξιοποιήσεις το θεϊκό δώρο που ονομάζεται μπέικον. Ένα εκ των φανταστικότερων, είναι να το συνδυάσεις με bourbon, σε ένα από τα πιο επικά food combos όλων των εποχών. 

Κι αν νομίζεις ότι όλο αυτό δε γίνεται καλύτερο, τότε έχε κατά νου τις πρώτες λέξεις του τίτλου για να αντιληφθείς για τι ακριβώς μιλάμε. 

Γιατί όχι; Έτσι θα φτιάξεις μαρμελάδα μπέικον με bourbon

Μπορεί εκ πρώτης ανάγνωσης να μοιάζει κάτι δύσκολο και περίπλοκο αλλά στην ουσία χρειάζονται λίγα υλικά. Η εκτέλεση της συνταγής δε, δεν απαιτεί ικανότητες σεφ με αστέρι Michelin. Οπότε, μπορείς να ξεκινήσεις να τη φτιάχνεις άμεσα για να προλάβεις και την Τσικνοπέμπτη. 

Υλικά

  • 350 γρ. μπέικον, κομμένο σε κυβάκια
  • 1/2 φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 1 μεζούρα bourbon (ιδανικά Maker's Mark)
  • 2 1/2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
  • 1 κ.σ. βούτυρο

Εκτέλεση

  1. Τσιγαρίζεις το μπέικον σε μέτρια φωτιά, μέχρι να γίνει τραγανό (5-7 λεπτά).
  2. Προσθέτεις το κρεμμύδι, λίγο αλάτι και συνεχίζεις για περίπου 5 λεπτά ακόμη.
  3. Στη συνέχεια βάζεις το bourbon και τη ζάχαρη και ανακατεύεις.
  4. Ανεβάζεις την ένταση της φωτιάς και ρίχνεις στο μείγμα ένα φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλο. Ανακατεύεις και το αφήνεις στη φωτιά μέχρι να εξατμιστεί εντελώς το υγρό. 
  5. Προσθέτεις ένα ακόμη φλιτζάνι με ζωμό κοτόπουλου και επαναλαμβάνεις τη διαδικασία. 
  6. Όταν αποκτήσει σύσταση που θυμίζει μαρμελάδα, ρίχνεις και το υπόλοιπο ζωμό κοτόπουλου.
  7. Τοποθετείς όλο το μείγμα στο μπλέντερ και το ανακατεύεις μέχρι να γίνει λείο.
  8. Το βάζεις ξανά σε τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά για 7 λεπτά. Μόλις το βγάλεις, το ανακατεύεις με το βούτυρο.

Tip: Εκτός από τα προφανή, δηλαδή να χρησιμοποιήσεις την μαρμελάδα μπέικον σε ψωμί ή σαν γαρνιτούρα για τηγανητές πατάτες, είναι μία τέλεια σάλτσα για οποιαδήποτε μπριζόλα. Άλλωστε δύσκολα θα βρεις κάτι που να πλαισιώνει ιδανικότερα ένα medium rare rib-eye.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Φαγητό

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Η μόνη συνταγή για σπιτική πίτσα που θα χρειαστείς ποτέ

Το μυστικό βρίσκεται στην απλότητα. Και ασφαλώς στη ζύμη.

Banger Roll: Η συνταγή για την λουκανικόπιτα της Ιρλανδίας

ΟΚ, μπορεί να θυμίζει έντονα και hot dog.