4 εύκολες και νόστιμες συνταγές tapas για το σπίτι
Απευθείας από την κουζίνα του φημισμένου La bodega de Quintín.
Στην Ισπανία βρίσκει κάποιος καθημερινά πολλές αφορμές για να απολαύσει ένα ποτήρι κρασί με την απαραίτητη συνοδεία των tapas, η κουλτούρα των οποίων είναι συνδεδεμένη με μικρά και νόστιμα σνακ, τα οποία μπορεί να λειτουργήσουν είτε ως ορεκτικό είτε ως συνοδευτικό ποτού.
Το ισπανικό Esquire ζήτησε τη βοήθεια του La bodega de Quintín, ενός φημισμένου tapas bar λίγο έξω από τη Μαδρίτη. Οι άνθρωποι του εστιατορίου δίνουν 4 συνταγές για τέλεια tapas, που μπορεί ο καθένας να φτιάξει στο σπίτι του.
Με χούμους και χταπόδι
Υλικά
- 1 κιλό μαγειρεμένα ρεβίθια
- μία πρέζα κύμινο
- αλάτι και πιπέρι
- 1 lime
- 1 σκόρδο
- ελαιόλαδο
- μία πρέζα πάπρικα
- μαγειρεμένο χταπόδι
Εκτέλεση
- Όλα τα υλικά εκτός από το χταπόδι μπαίνουν στο μπλέντερ και ανακατεύονται, μέχρι να δημιουργηθεί ένα μείγμα που να θυμίζει κρέμα. Το αφήνεις να κρυώσει.
- Ψήνεις ή μαγειρεύεις (αναλόγως προτίμησης) το χταπόδι.
- Σερβίρεις το μείγμα σε κουτάλι, τοποθετώντας πάνω του κομμάτια του χταποδιού.
- Συμπληρώνεις όση πάπρικα επιθυμείς.
Γλυκά tapas ντομάτας
Υλικά
- 1 βαζάκι αποφλοιωμένη και ξεφλουδισμένη ντομάτα
- 200 γρ. ζάχαρη
- 1 λεμόνι
Εκτέλεση
- Αποστραγγίζεις τη ντομάτα και αφαιρείς τους σπόρους.
- Την βάζεις σε μία κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και τον χυμό του λεμονιού και βράζεις για περίπου 40' σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά.
- Όταν το μείγμα αποκτήσει υφή μαρμελάδας, σερβίρεις.
Γαρίδες με Jack Daniel's Sauce
Υλικά
- γαρίδες (αναλόγως ποσότητας tapas που επιθυμείς)
- αλεύρι, νερό, λάδι, και αλάτι (για το πανάρισμα της γαρίδας)
- 200 γρ. καστανή ζάχαρη, 1 φλ. μέλι, 1/2 φλ. κέτσαπ, 1 ξυλάκι κανέλας, 1 πιπεριά τσίλι, 1 ποτήρι Jack Daniel's, τριμμένο μαύρο πιπέρι, 1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου (για την Jack Daniel's Sauce)
Εκτέλεση
- Αλατίζεις τις γαρίδες και έπειτα της βάζεις μέσα σε ένα μείγμα με νερό, λάδι και αλεύρι.
- Τις τηγανίζεις.
- Σε μία κατσαρόλα, βράζεις ανακατεύοντας όλα τα υλικά της σάλτσας. Την αφήνεις να κρυώσει και απολαμβάνεις.
Σουβλάκια κοτόπουλο με sauce μουστάρδας
Υλικά
- 1 κιλό κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια
- αλάτι και πιπέρι
- 1/2 λίτρο μέλι
- 1/2 λίτρο μουστάρδα
- ηλιέλαιο
- ξυλάκια για μικρά σουβλάκια
Εκτέλεση
- Περνάς τα κομμάτια του κοτόπουλου στα ξυλάκια, προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι. Στη συνέχεια τα ψήνεις.
- Φτιάχνεις τη σάλτσα, ανακατεύοντας το μέλι με τη μουστάρδα και προσθέτοντας στη συνέχεια ηλιέλαιο, μέχρι να δημιουργηθεί ένα μείγμα που θυμίζει μαγιονέζα.
Από: Esquire ES
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ
Μπακαλιάρος με αστέρι Michelin
Ο άνθρωπος που γνωρίζει καλύτερα από τον καθέναν τη θαλασσινή κουζίνα, ο Λευτέρης Λαζάρου, μοιράζεται τα μυστικά του για το ψάρι της ημέρας.
Γραφει Γιαννης ΣπανοςΌλα όσα τρώνε και πίνουν στο The Gentlemen του Guy Ritchie
Η κορυφαία σειρά του Netflix αυτή τη στιγμή, περιλαμβάνει μπόλικο και εκλεπτυσμένο φαγοπότι.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΜία γευσιγνωσία 'Μπουκιά και συγχώριο' στο Iama
Ηλίας Μαμαλάκης και Ηλίας Σκουλάς ενώνουν τις δυνάμεις τους το βράδυ της Παρασκευής 22 Μαρτίου, στο δημοφιλές μεζεδοπωλείο του Παλαιού Φαλήρου.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΗ διαδρομή της λαγάνας στο σήμερα
Καμία Καθαρή Δευτέρα δεν είναι ολοκληρωμένη χωρίς αυτήν.
Γραφει Γιαννης ΣπανοςΕγκλήματα κατά της ιταλικής κουζίνας
Μία έρευνα αποκαλύπτει όλα όσα θα έκαναν τον Massimo Bottura να ξαναγυρίσει στη Νομική και τον Dario Cecchini να γίνει vegan.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΈνας μίνι οδηγός για εστιατόρια και ταβέρνες για όλη τη Σαρακοστή
Ό,τι πρέπει για μια απολαυστικά θαλασσινή Σαρακοστή, σε εστιατόρια και ψαροταβέρνες της Αττικής.