Η συνταγή του Funky Gourmet για μαγειρίτσα

Δεν συναντάς καθημερινά μία μαγειρίτσα με δύο αστέρια Michelin.

Toν Ιανουάριο του 2019 και λίγο μετά τη συμπλήρωση 10 χρόνων ζωής, το Funky Gourmet -έχοντας εξελιχθεί σε ένα από τα πιο εμβληματικά εστιατόρια της χώρας και φέροντας δύο αστέρια Michelin- σταμάτησε να σερβίρει στον μέχρι πρότινος γνωστό χώρο της οδού Παραμυθιάς, στον Κεραμεικό. Το ραντεβού του με το αθηναϊκό κοινό ανανεώθηκε μεν, άγνωστο για πότε δε.

H σεφ Γεωργιάννα Χιλιαδάκη μέσω του λογαριασμού της στο Instagram είχε δημοσιεύσει τη συνταγή της για μαγειρίτσα, κάτι που συνέβη και στα αντίστοιχα accounts του δημοφιλούς εστιατορίου τόσο στο Instagram οσο και στο Facebook. Σου την παρουσιάζουμε, καθώς όπως και να το κάνουμε δεν συναντάς καθημερινά μία διάστερη μαγειρίτσα. 

Στο Funky Gourmet λοιπόν βασίζονται στην παραδοσιακή συνταγή αν και συνήθιζαν να αντικαθιστούν το συκώτι αρνιού με foie gras, ανεβάζοντας αισθητά τον γαστρονομικό πήχη. Προς το παρόν, οι συμβουλές τους δεν κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση. Χρησιμοποιούν δηλαδή συκώτι και πνευμόνια αρνιού.

  1. Αν αποφασίσεις να προσθέσεις τα πνευμόνια θα χρειαστεί μεγαλύτερος χρόνος μαγειρέματος (45') αλλά ο ίδιος χρόνος μπλανσαρίσματος (ζεμάτισμα για 5'). Το συκώτι χρειάζεται 15' μαγειρέματος. Έτσι, τα μαγειρεύεις ξεχωριστά, ακολουθώντας τα ίδια βήματα. 
  2. Πρέπει να είσαι προσεκτικός με τη σάλτσα αυγολέμονο. Είναι πολύ ευαίσθητη και το αυγό μπορεί να κόψει πάρα πολύ εύκολα. Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσεις ένα θερμόμετρο. Αν δεν διαθέτεις τέτοιο και δεν είσαι σίγουρος για το τελικό αποτέλεσμα (αν είναι δηλαδή έτοιμο ή όχι), καλύτερα να το αφαιρέσεις. Θα πήξει όταν βρεθεί εντός της σούπας. Το πετάς και προσπαθείς ξανά, καθώς αν το χρησιμοποιήσεις θα καταστρέψει τα πάντα. Μπορείς να προετοιμάσεις τη σάλτσα αυγολέμονο πολύ νωρίτερα, ακόμη και μία ημέρα πριν. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και ζωμό κοτόπουλου. 
  3. Προετοιμάζεις επίσης από το πρωί και το αρχικό μαγείρεμα των εντοσθίων, που είναι και η βάση της μαγειρίτσας. Ακριβώς πριν την ώρα του φαγητού, κάνεις το τελείωμα, ακολουθώντας τα βήματα για να ολοκληρώσεις τα εντόσθια στο τηγάνι και τη σούπα με τη σάλτσα αυγολέμονο ξεχωριστά. Με αυτόν το τρόπο τα εντόσθια έχουν μία πολύ ξεχωριστή και εκπληκτική γεύση. 
  4. Η μαγειρίτσα στην Funky Gourmet εκδοχή της δεν έχει κάποιο αμυλώδες στοιχείο. Αποτελείται μόνο από μυρωδικά και κρέας. Ωστόσο σε περίπτωση που το επιθυμείς, μπορείς να προσθέσεις λίγο τραχανά στο τέλος της διαδικασίας μαγειρέματος. Και να θυμάσαι: Προσθέτεις πάντοτε τα βότανα στο τέλος της διαδικασίας, όταν το φαγητό δεν θα είναι στη φωτιά. 
  5. Ο σομελιέ του Funky Gourmet Φαίδων Δερνίκος προτείνει να πλαισιώσεις τη μαγειρίτσα με ένα ωριμασμένο ασύρτικο όπως ο Ταρσανάς από το Κτήμα Κυρ-Γιάννη. Ένας τέλειος συνδυασμός με τη γεύση της σούπας λόγω της υψηλής του οξύτητας και της αλμυρής του επίγευσης.

 

 

Here is the amazing ‘MAGIRITSA’ soup, the classic delicacy that we enjoy on Holy Saturday! It’s an extremely tasty &...

Posted by Funky Gourmet on Wednesday, April 15, 2020
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Georgianna Hiliadaki (@georgianna_hiliadaki) on


Διάβασε ακόμη για τα φαγητά πολυτελείας που κάποτε δεν έτρωγε σχεδόν κανείςΝέα εστιατόρια και μπαρ που άνοιξαν τους πρώτους μήνες του 2022 και τι μπορούν να κάνουν στο σώμα και το μυαλό λίγες μέρες νηστείας.

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

5 συνταγές για να φτιάξεις στο air fryer ακόμα κι αν είσαι 'άμπαλος' στο μαγείρεμα

Δε χρειάζεται ούτε masterchef να είσαι, ούτε να ασχολείσαι γενικά με την κουζίνα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Cupola, για dolce vita στο Παγκράτι

Ιταλικές παραδοσιακές γεύσεις, cozy περιβάλλον και feelgood χαρακτήρας λειτουργούν πάντοτε ως αφορµές για να επιστρέφεις στο Cupola.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το κόλπο που εγγυάται την τέλεια καρμπονάρα

Τρία απλά βήματα σε στέλνουν με τις ευλογίες μας, απευθείας στο Masterchef.

Γραφει Γιαννης Σπανος