Το Funky Gourmet για δύο μήνες πάει στο Costa Navarino

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένα εστιατόριο με 2 αστέρια Michelin, ανοίγει τις πόρτες του εκτός Αθηνών.

Λίγο μετά τη συμπλήρωση 10 χρόνων ζωής, το Funky Gourmet, έχοντας εξελιχθεί σε ένα από τα πιο εμβληματικά εστιατόρια της χώρας -βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin- σταμάτησε να σερβίρει στον μέχρι πρότινος γνωστό χώρο της οδού Παραμυθιάς, στον Κεραμεικό, ανανεώνοντας το ραντεβού του με το αθηναϊκό κοινό για το 2020, όταν και θα λειτουργήσει ξανά υπό τη στέγη του ξενοδοχείου Hilton.

Το Funky Gourmet για δύο μήνες πάει στο Costa Navarino

Πριν από αυτό όμως, πρόκειται να προσφέρει μία ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία για τους επισκέπτες της Πελοποννήσου το ερχόμενο καλοκαίρι: Σε έναν μοναδικό χώρο με θέα στον  κόλπο του Ναβαρίνου, το Funky Gourmet θα λειτουργήσει ως pop-up εστιατόριο και θα σερβίρει από τις 8 Ιουλίου μέχρι και τις 17 Αυγούστου. Είναι η πρώτη φορά στη χώρα μας που ένα βραβευμένο με 2 αστέρια Michelin εστιατόριο θα ανοίξει τις πόρτες του εκτός Αθηνών. 

ΣΕΦ FUNKY GOURMET ΣΤΟ COSTA NAVARINO

Ο χώρος που θα το φιλοξενήσει είναι το νέο, υπόσκαφο golf club του Navarino Bay, της δεύτερης περιοχής της Costa Navarino. Με ανεμπόδιστη θέα στο ηλιοβασίλεμα και τον ιστορικό κόλπο του Ναβαρίνου, οι επισκέπτες του Funky Gourmet θα περιηγηθούν σε ένα δίωρο ταξίδι ελληνικής και μεσσηνιακής κουζίνας, απολαμβάνοντας το μενού γευσιγνωσίας των πολυβραβευμένων σεφ Γεωργιάννας Χιλιαδάκη και Νίκου Ρούσσου.

Η συνεργασία τους με την Costa Navarino, ήταν η ιδανική αφορμή ώστε οι δύο σεφ να μελετήσουν τη μεσσηνιακή γαστρονομική κουλτούρα και να δουλέψουν πάνω σε παραδοσιακές συνταγές της περιοχής και τοπικά προϊόντα υψηλής ποιότητας, αναδεικνύοντάς τα με avant-garde τεχνικές και προσφέροντας μία πρωτοποριακή, αντισυμβατική και ασφαλώς νόστιμη εμπειρία.

FUNKY GOURMET ΚΟΣΤΑ ΝΑΒΑΡΙΝΟ

 "Δεν θα μπορούσαμε παρά να αδράξουμε την ευκαιρία για τη δημιουργία ενός μενού που βασίζεται στα φρέσκα συστατικά της εύφορης μεσσηνιακής γης. Πιστεύουμε πως η μεσσηνιακή διατροφή έχει έναν κομβικό ρόλο στην ελληνική γαστρονομική κληρονομιά" ανέφεραν σχετικά οι Γεωργιάννα Χιλιαδάκη και Νίκος Ρούσσος.


Info

Το pop-up εστιατόριο του Funky Gourmet θα λειτουργήσει από τις 8 Ιουλίου έως τις 17 Αυγούστου, και θα είναι ανοικτό για δείπνο Δευτέρα-Σάββατο 19:00-00:00, με τελευταία κράτηση στις 21:30. 

Οι κρατήσεις θα ανοίξουν στις 6 Μαΐου, μέσω email: reservations@funkygourmet.com ή μέσω τηλεφώνου στο 210-5242727.

Ώρες λειτουργίας κρατήσεων: Δευτέρα έως Παρασκευή, 10:00 – 15:00.

Πολιτική κρατήσεων: Για τις κρατήσεις απαιτείται προ-πληρωμή του μενού για κάθε συνδαιτυμόνα. Το κόστος του μενού είναι 220€. Το ποσό επιστρέφεται εξολοκλήρου σε περίπτωση ακύρωσης έως και 3 ημέρες πριν από την ημερομηνία της κράτησης. Λόγω περιορισμένης διαθεσιμότητας, συστήνεται η έγκαιρη κράτηση. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής: Γιατί η υγιεινή διατροφή ξεκινά με τα όσπρια;

Και 5 tips για να εντάξεις τα όσπρια στη διατροφή σου χωρίς φούσκωμα (ναι, γίνεται).

Τα καλύτερα τυλιχτά street food στον πλανήτη - Σε τι θέση είναι το σουβλάκι

Η νέα κατάταξη του TasteAtlas αναδεικνύει τα πιο χαρακτηριστικά wraps παγκοσμίως. Ανάμεσά τους, ο γύρος ξεχωρίζει για τη γεύση και τον ρόλο του στην ελληνική street κουζίνα.

Ο Massimo Bottura έρχεται στην Αθήνα

Ο μύστης της νέας ιταλικής γεύσης και ένας εκ των σημαντικότερων σεφ του πλανήτη καταφθάνει στα μέρη μας και μάλιστα μπορείς να τον δεις από κοντά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τι συμβαίνει όταν ένας σεφ με αστέρι Michelin φτιάχνει πίτσα;

Ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi μόλις άνοιξε το νέο του εστιατόριο και όλοι μιλούν για την "πιο τραγανή πίτσα της Αθήνας".

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Αυτά είναι τα καλύτερα burgers στον κόσμο

Προτού αρχίσεις να λες πως παραλείψαμε ένα σωρό συνταγές και ότι είμαστε προκατειλημμένοι, να σε ενημερώσουμε ότι πρόκειται για μία λίστα που έφτιαξε το Taste Atlas χωρίς να μας ρωτήσει.

Γραφει Νικη Κοντομηνα