Το Funky Gourmet για δύο μήνες πάει στο Costa Navarino

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένα εστιατόριο με 2 αστέρια Michelin, ανοίγει τις πόρτες του εκτός Αθηνών.

Λίγο μετά τη συμπλήρωση 10 χρόνων ζωής, το Funky Gourmet, έχοντας εξελιχθεί σε ένα από τα πιο εμβληματικά εστιατόρια της χώρας -βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin- σταμάτησε να σερβίρει στον μέχρι πρότινος γνωστό χώρο της οδού Παραμυθιάς, στον Κεραμεικό, ανανεώνοντας το ραντεβού του με το αθηναϊκό κοινό για το 2020, όταν και θα λειτουργήσει ξανά υπό τη στέγη του ξενοδοχείου Hilton.

Το Funky Gourmet για δύο μήνες πάει στο Costa Navarino

Πριν από αυτό όμως, πρόκειται να προσφέρει μία ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία για τους επισκέπτες της Πελοποννήσου το ερχόμενο καλοκαίρι: Σε έναν μοναδικό χώρο με θέα στον  κόλπο του Ναβαρίνου, το Funky Gourmet θα λειτουργήσει ως pop-up εστιατόριο και θα σερβίρει από τις 8 Ιουλίου μέχρι και τις 17 Αυγούστου. Είναι η πρώτη φορά στη χώρα μας που ένα βραβευμένο με 2 αστέρια Michelin εστιατόριο θα ανοίξει τις πόρτες του εκτός Αθηνών. 

ΣΕΦ FUNKY GOURMET ΣΤΟ COSTA NAVARINO

Ο χώρος που θα το φιλοξενήσει είναι το νέο, υπόσκαφο golf club του Navarino Bay, της δεύτερης περιοχής της Costa Navarino. Με ανεμπόδιστη θέα στο ηλιοβασίλεμα και τον ιστορικό κόλπο του Ναβαρίνου, οι επισκέπτες του Funky Gourmet θα περιηγηθούν σε ένα δίωρο ταξίδι ελληνικής και μεσσηνιακής κουζίνας, απολαμβάνοντας το μενού γευσιγνωσίας των πολυβραβευμένων σεφ Γεωργιάννας Χιλιαδάκη και Νίκου Ρούσσου.

Η συνεργασία τους με την Costa Navarino, ήταν η ιδανική αφορμή ώστε οι δύο σεφ να μελετήσουν τη μεσσηνιακή γαστρονομική κουλτούρα και να δουλέψουν πάνω σε παραδοσιακές συνταγές της περιοχής και τοπικά προϊόντα υψηλής ποιότητας, αναδεικνύοντάς τα με avant-garde τεχνικές και προσφέροντας μία πρωτοποριακή, αντισυμβατική και ασφαλώς νόστιμη εμπειρία.

FUNKY GOURMET ΚΟΣΤΑ ΝΑΒΑΡΙΝΟ

 "Δεν θα μπορούσαμε παρά να αδράξουμε την ευκαιρία για τη δημιουργία ενός μενού που βασίζεται στα φρέσκα συστατικά της εύφορης μεσσηνιακής γης. Πιστεύουμε πως η μεσσηνιακή διατροφή έχει έναν κομβικό ρόλο στην ελληνική γαστρονομική κληρονομιά" ανέφεραν σχετικά οι Γεωργιάννα Χιλιαδάκη και Νίκος Ρούσσος.


Info

Το pop-up εστιατόριο του Funky Gourmet θα λειτουργήσει από τις 8 Ιουλίου έως τις 17 Αυγούστου, και θα είναι ανοικτό για δείπνο Δευτέρα-Σάββατο 19:00-00:00, με τελευταία κράτηση στις 21:30. 

Οι κρατήσεις θα ανοίξουν στις 6 Μαΐου, μέσω email: reservations@funkygourmet.com ή μέσω τηλεφώνου στο 210-5242727.

Ώρες λειτουργίας κρατήσεων: Δευτέρα έως Παρασκευή, 10:00 – 15:00.

Πολιτική κρατήσεων: Για τις κρατήσεις απαιτείται προ-πληρωμή του μενού για κάθε συνδαιτυμόνα. Το κόστος του μενού είναι 220€. Το ποσό επιστρέφεται εξολοκλήρου σε περίπτωση ακύρωσης έως και 3 ημέρες πριν από την ημερομηνία της κράτησης. Λόγω περιορισμένης διαθεσιμότητας, συστήνεται η έγκαιρη κράτηση. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο

Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Chic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza

Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.

10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά

Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα

Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.

Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'

Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.

Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια

Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα