
Το Funky Gourmet για δύο μήνες πάει στο Costa Navarino
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένα εστιατόριο με 2 αστέρια Michelin, ανοίγει τις πόρτες του εκτός Αθηνών.

Λίγο μετά τη συμπλήρωση 10 χρόνων ζωής, το Funky Gourmet, έχοντας εξελιχθεί σε ένα από τα πιο εμβληματικά εστιατόρια της χώρας -βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin- σταμάτησε να σερβίρει στον μέχρι πρότινος γνωστό χώρο της οδού Παραμυθιάς, στον Κεραμεικό, ανανεώνοντας το ραντεβού του με το αθηναϊκό κοινό για το 2020, όταν και θα λειτουργήσει ξανά υπό τη στέγη του ξενοδοχείου Hilton.

Πριν από αυτό όμως, πρόκειται να προσφέρει μία ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία για τους επισκέπτες της Πελοποννήσου το ερχόμενο καλοκαίρι: Σε έναν μοναδικό χώρο με θέα στον κόλπο του Ναβαρίνου, το Funky Gourmet θα λειτουργήσει ως pop-up εστιατόριο και θα σερβίρει από τις 8 Ιουλίου μέχρι και τις 17 Αυγούστου. Είναι η πρώτη φορά στη χώρα μας που ένα βραβευμένο με 2 αστέρια Michelin εστιατόριο θα ανοίξει τις πόρτες του εκτός Αθηνών.

Ο χώρος που θα το φιλοξενήσει είναι το νέο, υπόσκαφο golf club του Navarino Bay, της δεύτερης περιοχής της Costa Navarino. Με ανεμπόδιστη θέα στο ηλιοβασίλεμα και τον ιστορικό κόλπο του Ναβαρίνου, οι επισκέπτες του Funky Gourmet θα περιηγηθούν σε ένα δίωρο ταξίδι ελληνικής και μεσσηνιακής κουζίνας, απολαμβάνοντας το μενού γευσιγνωσίας των πολυβραβευμένων σεφ Γεωργιάννας Χιλιαδάκη και Νίκου Ρούσσου.
Η συνεργασία τους με την Costa Navarino, ήταν η ιδανική αφορμή ώστε οι δύο σεφ να μελετήσουν τη μεσσηνιακή γαστρονομική κουλτούρα και να δουλέψουν πάνω σε παραδοσιακές συνταγές της περιοχής και τοπικά προϊόντα υψηλής ποιότητας, αναδεικνύοντάς τα με avant-garde τεχνικές και προσφέροντας μία πρωτοποριακή, αντισυμβατική και ασφαλώς νόστιμη εμπειρία.

"Δεν θα μπορούσαμε παρά να αδράξουμε την ευκαιρία για τη δημιουργία ενός μενού που βασίζεται στα φρέσκα συστατικά της εύφορης μεσσηνιακής γης. Πιστεύουμε πως η μεσσηνιακή διατροφή έχει έναν κομβικό ρόλο στην ελληνική γαστρονομική κληρονομιά" ανέφεραν σχετικά οι Γεωργιάννα Χιλιαδάκη και Νίκος Ρούσσος.
Info
Το pop-up εστιατόριο του Funky Gourmet θα λειτουργήσει από τις 8 Ιουλίου έως τις 17 Αυγούστου, και θα είναι ανοικτό για δείπνο Δευτέρα-Σάββατο 19:00-00:00, με τελευταία κράτηση στις 21:30.
Οι κρατήσεις θα ανοίξουν στις 6 Μαΐου, μέσω email: reservations@funkygourmet.com ή μέσω τηλεφώνου στο 210-5242727.
Ώρες λειτουργίας κρατήσεων: Δευτέρα έως Παρασκευή, 10:00 – 15:00.
Πολιτική κρατήσεων: Για τις κρατήσεις απαιτείται προ-πληρωμή του μενού για κάθε συνδαιτυμόνα. Το κόστος του μενού είναι 220€. Το ποσό επιστρέφεται εξολοκλήρου σε περίπτωση ακύρωσης έως και 3 ημέρες πριν από την ημερομηνία της κράτησης. Λόγω περιορισμένης διαθεσιμότητας, συστήνεται η έγκαιρη κράτηση.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα
Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΌλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς
Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΑυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο
Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΠίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;
Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΑυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα
Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.
Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις
"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.
Γραφει Νικη Κοντομηνα