Η νέα σειρά του Netflix The Queen's Gambit κατάφερε μέσα σε λίγες μέρες από την πρεμιέρα της να κάνει πολλές χιλιάδες προβολές, ενώ η φήμη της συνεχίζει να εξαπλώνεται από στόμα σε στόμα. Εκτός από το ευρηματικό σενάριο που καταφέρνει να συνδέσει το σκάκι, με κοινωνικά ζητήματα όπως ο ορφάνια, ο εθισμός και ο σεξισμός κρατώντας μια υποδειγματική ισορροπία που δεν του επιτρέπει ούτε στιγμή να γίνει υπερβολικά μελό, τις εντυπώσεις φυσικά έχει κερδίσει η πρωταγωνίστρια, Anya Taylor-Joy.

Είναι λοιπόν χρήσιμο να γνωρίζεις αυτά τα 10 πράγματα για την ηθοποιό που υποδύεται την Beth Harmon:

1. Είναι 24 ετών (γεννήθηκε στις 16 Απριλίου 1996) και έχει καταγωγή από την Αμερική, την Αργεντινή και τη Μ. Βρετανία.

2. Γεννήθηκε στο Μαϊάμι της Φλόριντα και έχει πέντε αδέρφια. Η μητέρα της είναι φωτογράφος και interior designer και πατέρας της τραπεζίτης. Η οικογένειά της μετακόμισε στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής όταν ήταν μωρό και στη συνέχεια στο Λονδίνο, όταν εκείνη ήταν έξι ετών.

3. Έχει ασχοληθεί με τον κλασικό χορό αλλά και με το μόντελινγκ από την ηλικία των 16 ετών, όταν η Sarah Doukas (μάνατζερ του πρακτορείου μοντέλων Storm η οποία είχε ανακαλύψει και την Kate Moss) της πρότεινε να δουλέψει ως μοντέλο όταν την είδε έξω από το πολυκατάστημα Harrod's στο Λονδίνο.

Η συνέχεια στο madamefigaro.gr.