Η πραγματική, τρελή ιστορία του ροζ βίντεο της Pamela Anderson

Όλα όσα μεσολάβησαν μέχρι τη διαρροή των προσωπικών της στιγμών με τον Tommy Lee στο διαδίκτυο.

Esquire Team
Γράφει: Ραφαέλλα Ράλλη 31 Ιανουαρίου 2022

Τους τελευταίους μήνες πολλή συζήτηση γίνεται γύρω από το Pam & Tommy του Hulu. Η νέα σειρά οκτώ επεισοδίων θα επικεντρωθεί στο ειδύλλιο του Tommy Lee και της Pamela Anderson στα μέσα της δεκαετίας του '90, στη διαρροή του ροζ βίντεο (ή sεx tapε αν προτιμάς) τους και τις συνέπειες αυτού. Πέρα από το γεγονός ότι οι πρωταγωνιστές Lily James και Sebastian Stan είναι σχεδόν ολόιδιοι στις φωτογραφίες που έχουν δημοσιευθεί από τα γυρίσματα, εδώ έχουμε ουσιαστικά να κάνουμε με μία από τις πρώτες μεγάλες viral στιγμές στην ποπ κουλτούρα: Σχεδόν όλοι είδαν το κλεμμένο οικιακό βίντεο αφού ο καθένας μπορούσε να έχει πρόσβαση σε αυτό μέσω διαδικτύου. Το ζήτημα είναι όμως, πώς έγινε διαθέσιμο σε όλους;

Το ειδύλλιο Anderson-Lee

Το ζευγάρι συναντήθηκε για πρώτη φορά σε ένα πάρτι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 1994. Ο Lee είχε παντρευτεί δύο φορές στο παρελθόν, το μοντέλο Elaine Starchuk (χώρισαν μετά από μία εβδομάδα) και την ηθοποιό Heather Locklear με την οποία παρέμεινε παντρεμένος επί επτά χρόνια. Υπήρξε επίσης αρραβωνιασμένος και με το μοντέλο Bobbie Jean Brown, Τότε ο 32χρονος Lee ήταν ο ντράμερ των Motley Crue.

Η Anderson από την άλλη, υποδυόταν τη CJ Parker στο Baywatch ενώ πριν από αυτό είχε παίξει έναν μικρό ρόλο στην κωμική σειρά Home Improvement του Tim Allen. Σύμφωνα με τον φίλο του Lee, Guerin Swing, εκείνο το βράδυ ο Lee συμπεριφερόταν σα λίγο ζαλισμένος, χάρη σε διάφορες ουσίες, και έγλειψε το πρόσωπο της Anderson "από το πηγούνι μέχρι τον κρόταφο".

Η πραγματική, τρελή ιστορία του ροζ βίντεο της Pamela AndersonABC PHOTO ARCHIVESGETTY IMAGES

Οι δυο τους ήταν μαζί συνολικά τέσσερις ημέρες, όταν ο Lee ταξίδεψε -απρόσκλητος- μέχρι το Κανκούν για να της κάνει έκπληξη σε μια φωτογράφιση. Της έκανε πρόταση γάμου εκεί με τον γάμο να τελείται λίγο αργότερα. Ο γαμπρός φορούσε σορτς, η νύφη μπικίνι και έκαναν τατουάζ ο ένας το όνομα του άλλου στο σημείο της βέρας τους. Η μητέρα της Anderson έμαθε για το μυστήριο μέσω του περιοδικού People.

"Ο Tommy κι εγώ ξεκινήσαμε να έχουμε μια πολύ έντονη, διασκεδαστική, τρελή σχέση επειδή ήμασταν δύο παιδιά", δήλωσε η Anderson το 1998. "Ήμασταν τρελά ερωτευμένοι. Δεν ήταν σαν ναρκωτικά ή αλκοόλ ή κάτι τέτοιο. Ήμασταν και οι δύο πολύ παθιασμένοι με τη ζωή". Το 1996, η Anderson έμεινε έγκυος στο πρώτο τους παιδί, μία στιγμή που ο Lee θυμήθηκε αργότερα πολύ συγκινημένος.

Tommy Lee pamela Anderson γάμοςSTEVE.GRANITZ/INACTIVEGETTY IMAGES

"Τα δάκρυα έτρεχαν από τα μάτια μου όταν είδα αυτόν τον άνθρωπο να βγαίνει από τη γυναίκα μου, στην κρεβατοκάμαρα όπου τον συλλάβαμε", είπε. "Μέχρι που βοήθησα να τον βγάλουμε έξω, φίλε". Η ευτυχία τους δεν κράτησε για πολύ. "Ένα βράδυ, η Πάμελα κι εγώ τρώγαμε βραδινό κάνοντας ζάπινγκ, όταν ακούσαμε τα ονόματά μας να αναφέρονται σε κάποια ειδησεογραφική εκπομπή", θυμάται ο Lee. "Στην οθόνη φαινόταν ένας τύπος στο Tower Video να γεμίζει τα ράφια με βιντεοκασέτες. Και ξέραμε ακριβώς τι ήταν αυτές".

>Διάβασε ακόμη: Όλα όσα γνωρίζουμε για το Pam & Tommy

To sex tape και η διαρροή του

Ήταν αντίγραφα ενός ερωτικού βίντεο που είχαν γυρίσει ο Anderson και Lee κατά τη διάρκεια των διακοπών τους. "Είχαμε κάνει ένα πενθήμερο ταξίδι με σκάφος στη λίμνη Mead για διακοπές", δήλωσε ο Lee. "Ως συνήθως, έφερα μαζί μου τη βιντεοκάμερά μου. Δεν προσπαθούσαμε να κάνουμε πορνό, απλώς να καταγράψουμε τις διακοπές μας. Το είδαμε μία φορά όταν επιστρέψαμε στο σπίτι, και μετά το βάλαμε στο χρηματοκιβώτιό μας, ένα τερατούργημα 227 κιλών, κρυμμένο κάτω από ένα χαλί στην αίθουσα ελέγχου του στούντιό μου στο γκαράζ".

Και κάπου εδώ περιπλέκονται τα πράγματα. Το ζευγάρι είχε βάλει κάποιους οικοδόμους να τακτοποιήσουν το σπίτι του στο Μαλιμπού για περίπου τρεις μήνες στις αρχές του 1995. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν ένας ηλεκτρολόγος ονόματι Rand Gauthier. Όταν οι οικοδόμοι απολύθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες επειδή προφανώς δεν έκαναν και τόσο καλή δουλειά και δεν πληρώθηκαν τα 20.000 δολάρια που ο Gauthier υπολόγισε αργότερα ότι τους οφείλονταν, εκνευρίστηκαν. Όταν ο Gauthier και ένας συνάδελφός του αναγκάστηκαν να φύγουν από εκεί υπό την απειλή καραμπίνας του Lee, η κατάσταση ξέφυγε.

"Δεν ήμουν ποτέ τόσο δημοφιλής στον κόσμο", δήλωσε ο Gauthier αργότερα στο Rolling Stone. "Αλλά ποτέ δεν με είχαν απειλήσει με όπλο. Αυτό μου ρήμαξε το μυαλό". Ο Gauthier κατέστρωσε ένα σχέδιο. "Μήνες αργότερα, η Pamela και εγώ περάσαμε τα Χριστούγεννα στο Λονδίνο, ενώ γίνονταν κάποιες εργασίες στο σπίτι", θυμήθηκε ο Lee.

Tommy Lee pamela AndersonSTEVE.GRANITZ/INACTIVEGETTY IMAGES

"Μετά, ολοκλήρωσα την ηχογράφηση στο υπόγειο και στη συνέχεια διέλυσα το στούντιο. Όταν ξηλώθηκε ο τάπητας, δεν είδα τίποτα άλλο παρά έναν άδειο χώρο εκεί που κάποτε ήταν το χρηματοκιβώτιο. [...] Δεν υπήρχαν σπασμένες κλειδαριές ή παράθυρα, οπότε πρέπει να ήταν δουλειά από μέσα. Οι μόνοι άνθρωποι που είχαν κλειδιά ήταν ο βοηθός μου και το συνεργείο κατασκευής, το οποίο, τώρα που το σκέφτομαι, περιελάμβανε έναν ηλεκτρολόγο που ήταν πορνοστάρ και γνώριζε πολύ καλά αυτή τη δουλειά. Όπως το σκέφτομαι, πρέπει να είχαν αφαιρέσει το χρηματοκιβώτιο με γερανό και να το διέρρηξαν ή να το ανατίναξαν. Πιθανότατα έψαχναν τα όπλα και τα κοσμήματα που υπήρχαν εκεί μέσα, αλλά κατέληξαν να βρουν τα πάντα, από οικογενειακά κειμήλια μέχρι φωτογραφίες".

Ο Gauthier είχε περάσει όλο το καλοκαίρι του 1995 σχεδιάζοντας την επιδρομή. Πήγαινε στο σπίτι και καθόταν, παρακολουθώντας. Έφτιαξε ένα σχέδιο για να καλυφθεί από γούνα γιακ και να συρθεί σαν σκύλος μπροστά από τις κάμερες ασφαλείας που ο ίδιος είχε εγκαταστήσει και να μπει στο γκαράζ.

Στις 3 το πρωί της 4ης Νοεμβρίου 1995, μπήκε μέσα. Ισχυρίζεται ότι έδεσε μόνος του το 6x4 μέτρα χρηματοκιβώτιο που ζύγιζε 500 λίβρες πάνω σε ένα καροτσάκι, αφού πρώτα αποσυναρμολόγησε μία κονσόλα μίξης που έκρυβε τη θέση του χρηματοκιβωτίου. Στη συνέχεια, λέει, ανέβασε το χρηματοκιβώτιο στο πίσω μέρος του φορτηγού του. Οι φίλοι του Gauthier αμφιβάλλουν για την ιστορία του και λένε ότι εμπλέκονται και άλλοι εργολάβοι. Αφού άνοιξε το χρηματοκιβώτιο που ήταν γεμάτο από όπλα, κοσμήματα και το γαμήλιο μπικίνι της Anderson, ο Gauthier πήρε μαζί του και μία κασέτα και την πήγε στο στούντιο πορνό όπου εργαζόταν στο Βόρειο Χόλιγουντ. Εκεί, την παρακολούθησε μαζί με τον ιδιοκτήτη.

"Το βάζουμε μέσα και βλέπουμε τι είναι, και φυσικά, ξεκινάμε να χορεύουμε. Τα δολάρια πετούσαν μπροστά στα μάτια μας", ανέφερε ο Gauthier. "Αλλά σκεφτήκαμε επίσης ότι αυτό είναι κάτι για το οποίο ια σκοτωνόταν κόσμος". Όταν ο Lee συνειδητοποίησε ότι το χρηματοκιβώτιο είχε χαθεί τον Ιανουάριο του 1996, "φρίκαρε". Το ζευγάρι υπέβαλε αναφορά στην αστυνομία. "Το επόμενο πράγμα που έγινε ήταν ότι μου τηλεφωνούσε ένας έμπορος πορνό από μία εταιρεία που ονομαζόταν Internet Entertainment Group", θυμήθηκε ο Lee. "Είπε ότι είχε αγοράσει την κασέτα και επρόκειτο να την μεταδώσει στο διαδίκτυο". Σε μία προσπάθεια να το σταματήσουν, το ζευγάρι πήγε στο δικαστήριο. Η Anderson το βρήκε εξευτελιστικό.

Tommy Lee pamela AndersonMICHAEL OCHS ARCHIVESGETTY IMAGES

>Διάβασε ακόμη: Νέο trailer για το Pam & Tommy

"Ήταν υπέροχο να κάθομαι στο δικαστήριο ανάμεσα σε ηλικιωμένους άντρες με ξεραμένα άσπρα σάλια στις γωνίες του στόματός τους που κρατούσαν γυμνές φωτογραφίες μου στο Playboy και με ρωτούσαν γιατί να με νοιάζει που η κασέτα είχε διαρρεύσει", είπε η Anderson στην αυτοβιογραφία του Lee το 2004, Tommyland. "Δεν μπορούσα να το διαχειριστώ. Έφτασα στο σημείο να μη μπορώ να πάω σε άλλη κατάθεση με αυτούς τους ιδρωμένους ηλικιωμένους τύπους να με ρωτούν για τη σεξουαλική μου ζωή".

Τελικά κατέληξαν σε ένα συμπέρασμα. "Οι δικηγόροι και οι μάνατζερ μας συμβούλευσαν ότι ο καλύτερος τρόπος για να ελαχιστοποιήσουμε τις ζημιές ήταν να υπογράψουμε ένα συμβόλαιο που θα έλεγε ότι, εφόσον η εταιρεία μας είχε στο χέρι της, θα επιτρέπαμε απρόθυμα μία εφάπαξ διαδικτυακή μετάδοση, εφόσον δε θα πωλούσαν την κασέτα, δε θα έφιαχναν αντίγραφά της, δε θα την εμπορεύονταν και δε θα την αναμετέδιδαν", εξήγησε ο Lee.

"Νομίζαμε ότι είχαμε κερδίσει: σχεδόν κανείς δεν θα έβλεπε το βίντεο στο διαδίκτυο, και θα μπορούσαμε να ανακτήσουμε την κασέτα και να ξεκινήσουμε από την αρχή". Δυστυχώς, αυτό δε συνέβη. Σταδιακά, μεταξύ 1996 και το 1997, αρχικά η κασέτα απέκτησε απήχηση και στη συνέχεια έγινε viral. Υπολογίζεται ότι οι νόμιμες πωλήσεις ξεπέρασαν τα 77 εκατομμύρια δολάρια. Ο γάμος του ζευγαριού έληξε με πικρία το 1998, εν μέσω κατηγοριών ότι ο Lee είχε κλωτσήσει την Anderson κατά τη διάρκεια ενός καβγά. Μετά από μία μίνι επανασύνδεση τους τη δεκαετία του '90, επήλθε ο οριστικός χωρισμός.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παντρεύεται μέσα στο καλοκαίρι

Όπως όλα δείχνουν, ο γάμος του Γιάννη και της Mariah θα γίνει στην Πύλο.

Η Αθήνα της αφρικανικής σκόνης κάνει κακό στο δέρμα μας, λέει πρόσφατη έρευνα

Έχουμε τη λίστα με τις 10 πόλεις που είναι οι χειρότερες για το δέρμα παγκοσμίως.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει (κι άλλα) λεφτά στη Meta σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg

Για να θερίσεις, θα πρέπει πρώτα να σπείρεις και αυτό κάνει στην παρούσα φάση.

Γραφει Παυλος Κρουστης