Rosamund Pike, η σοφιστικέ Sharon Stone της γενιάς της

Hats off στο Gone Girl που πήγε Netflix.

Esquire Team
Γράφει: Ραφαέλλα Ράλλη 27 Ιανουαρίου 2024

Την πρωτοείδες 22 χρόνια πριν, στο Die Another Day ως πολλά υποσχόμενη διπλή πράκτορα στο πλευρό του Pierce Brosnan. Μεταξύ μας, ήταν κάτι σαν άθλος για τη Rosamund Pike να ξεχωρίσει σε μία ταινία με πρωταγωνίστρια τη Halle Berry. Κι όμως, όχι μόνο το κατάφερε, αλλά έκτοτε δεν έχει λείψει από το κινηματογραφικό στερέωμα με αποκορύφωμα την υποψηφιότητά της για Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου για το Gone Girl του 2014. Εκεί, κάποιοι την ερωτεύθηκαν σφόδρα, ωστόσο υπήρχε πάντα ένα "αλλά" που μάλλον ερμηνεύεται ως ένα είδος αδιόρατης απόστασης ανάμεσα σε εκείνη και το θεατή.

Η Rosamund Pike -που σήμερα κλείνει τα 45 της- είναι ο τέλειος συνδυασμός του άπιαστου: Δυναμική και εύθραυστη ταυτόχρονα, ο τύπος που δύσκολα απομυθοποιείται. Αν κρίνουμε από το Ι Care A Lot ("Μα Φυσικά και Νοιάζομαι") που πρόπερσι συζητήθηκε όσο λίγες ταινίες στο Netflix, τα πράγματα δεν πρόκειται να αλλάξουν σύντομα. 

Γεννημένη στο Λονδίνο το 1979 από γονείς τραγουδιστές όπερας, το πρώτο χρονικό διάστημα και μέχρι να γίνει φοιτήτρια στην Οξφόρδη, απέκρυπτε από το περιβάλλον της ότι ασχολούνταν με την υποκριτική. Τα πρώτα της βήματα έγιναν στη μικρή οθόνη και όταν πια πήρε το πτυχίο της στην αγγλική λογοτεχνία της παρουσιάστηκε η ευκαιρία του James Bond.

> Διάβασε ακόμη: Luisa Ranieri, μία Monica Bellucci από τη Νάπολη

Ακολούθησαν συνεργασίες με μεγάλα ονόματα του Xόλιγουντ όπως οι Johnny Depp (The Libertine), Keira Nightly (Pride & Prejudice), Anthony Hopkins και Ryan Gosling (Fracture), Tom Cruise (Jack Reacher) με μερικά θεατρικά διαλείμματα στο ενδιάμεσο. 

Rosamund Pike, η σοφιστικέ Sharon Stone της γενιάς της Getty Images

Rosamund8 Getty Images

Κι ύστερα ήρθε ο Fincher

To 2013 ο David Fincher έψαχνε ένα κορίτσι για να γίνει το Gone Girl του Ben Affeck. Το βρήκε στο πρόσωπό της, καθώς είχε πάρει μέρος σε αξιόλογες δουλειές, αλλά δεν ήταν αυτό που λέμε "πρώτο όνομα". Η Pike ως ένα υβρίδιο της Sharon Stone χωρίς την καριέρα, το κραυγαλέo sexiness και το θράσος, προτάσσει ένα σοφιστικέ -σχεδόν αυταρχικό- ύφος και ένα ασυνήθιστο είδος υπόγειας σεξουαλικότητας.

> Διάβασε ακόμη: Peyton List, η media darling του Cobra Kai

Αργότερα, ο Fincher αποκάλυψε πως τον κέρδισε επειδή του φάνηκε αινιγματικός τύπος, δε μπορούσε με τίποτα να τη "διαβάσει". Οι κριτικοί από την πλευρά τους, λάτρεψαν την Pike (υποψήφια για Όσκαρ A' γυναικείου ρόλου, ένα βραβείο BAFTA, μία Χρυσή Σφαίρα και ένα SAG award στην ίδια κατηγορία) και την ταινία με το box office να αποφέρει έσοδα άνω των 356 εκατ. δολαρίων. Ξεχωρίζουμε τη φράση του Hollywood Reporter για την ερμηνεία της: "Eίναι πανίσχυρη και επιβλητική... Εξωτερικά και συναισθηματικά, η Pike μοιάζει να έχει βυθιστεί σε αυτόν τον βαθιά υπολογιστικό χαρακτήρα και τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά."

Rosamund4 Getty Images

Rosamund2 Getty Images

Rosamund5 Getty Images

Από τότε μέχρι και σήμερα, συμμετείχε σε 10 ταινίες - καμία από αυτές δεν ακολουθεί την πεπατημένη οδό της ψυχαναγκαστικής επιτυχίας. Η Pike είναι λες και αποφεύγει τις μανιέρες όπως ο διάολος το λιβάνι, προσπαθώντας να δώσει λόγο ύπαρξης και δικαίωσης στα εκ πρώτης όψεως outsiders.

> Διάβασε ακόμη: Melissa Roxburgh, το κορίτσι του Manifest έχει την προσοχή μας

Φανταζόσουν ότι μπορούσε να υποδυθεί τη Μαρία Κιουρί (Radioactive); Ή ότι θα πρωταγωνιστούσε στο video clip Voodoo in My Blood των Massive Attack; 

Rosamund1 Getty Images

Rosamund6 Getty Images

Rosamund PikeAxelle/Bauer-Griffin/FilmMagic
Rosamund PikeFrazer Harrison/Getty Images for BAFTA
Rosamund PikeMike Marsland/WireImage
Rosamund PikeMICHAEL TRAN/AFP via Getty Images
Rosamund PikeMike Marsland/WireImage
Rosamund PikeAraya Doheny/Getty Images

Στο μόνο τομέα που δεν είναι ανήσυχη η 45χρονη σήμερα Pike, είναι η προσωπική της ζωή. Μετά από μία σχέση δύο χρόνων με τον Simon Woods, από το 2009 μέχρι και σήμερα διατηρεί σχέση με τον επιχειρηματία και ερευνητή θετικών επιστημών Robie Uniacke από τον οποίο έχει αποκτήσει δύο γιους που μιλούν και οι δύο άπταιστα μανδαρινικά (!). Δεν περιμέναμε τίποτα λιγότερο από τη γυναίκα που στην Κίνα συστήνεται ως 裴淳华 (Péi Chúnhuá).

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Natalie Viscuso το ξέρουμε, ήρθαμε δεύτεροι

Πριν από λίγες ώρες, έγινε γνωστό πως περιμένει παιδί από τον Henry Cavill κι εμείς, κάλλιο αργά παρά ποτέ, αποφασίσαμε να ασχοληθούμε μαζί της.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Anya Taylor-Joy, A Woman We Love

Με καταγωγή από τις ΗΠΑ, την Αργεντινή και τη Μεγάλη Βρετανία, η ταλαντούχα ηθοποιός θα είναι πάντα ένας λόγος για να συμπαθούμε περισσότερο το σκάκι.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Η Emma Watson έχει 'ξεπεράσει' τον Harry Potter

To σπασικλάκι του Hogwarts είναι ολόκληρη γυναίκα πια. Και μάλιστα, πάρα πολύ γοητευτική.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Saoirse Ronan, Α Woman We Love

Η δημοφιλής ηθοποιός έχει ήδη προταθεί για 4 βραβεία Όσκαρ και αυτό λέει πολλά.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Alessandra Ambrosio, από την Βραζιλία με αγάπη

Μία πραγματικά σταθερή αξία στην καρδιά μας, όσα χρόνια κι αν περάσουν.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Kaya Scodelario, αργήσαμε να σε προσέξουμε

Το κορίτσι του The Gentlemen είναι το νέο μας crush.

Γραφει Πωλινα Φραγκου