Η Natalie Imbruglia παραμένει το 90s crush μας

Είμαστε ακόμη ερωτευμένοι με το κορίτσι του Torn, που κλείνει σήμερα τα 47.

Γράφει: Ραφαέλλα Ράλλη 04 Φεβρουαρίου 2022

Στα 90s ήταν ένα από τα κορίτσια που έβλεπες στις αφίσες των υπνοδωματίων μας. Η Natalie Imbruglia, η οποία σήμερα κλείνει τα 47 της χρόνια (γεννήθηκε στις 4 Φεβρουαρίου 1975 στο Σίδνεϊ), ήταν συμπαθής σε όλους ίσως επειδή δεν είχε το άγχος να κατηγοριοποιηθεί ως η πάρα πολύ σέξι ή η πάρα πολύ σοφιστικέ. Ήταν ένα κορίτσι με αγορίστικο μαλλί που το 1997 είχε την τύχη να διασκευάσει ένα τραγούδι που την έκανε αμέσως star.

Trivia: Το Torn ηχογραφήθηκε πρώτη φορά από τη Δανέζα Lis Sørensen ως Brænd, το 1995 οι rock Ednaswap το βάφτισαν Torn, όμως ήταν δύο χρόνια αργότερα με την τότε 22χρονη Imbruglia που έκανε παγκόσμια επιτυχία. Ωστόσο, η εύθραυστη και χαμηλών τόνων εικόνα που είδαμε στο ντεμπούτο video clip της, δεν είχε καμία σχέση με την πραγματικότητα και την ιδιαίτερα ανήσυχη ιδιοσυγκρασία της.

Το ξεκίνημα

Με ρίζες από την Ιταλία, την Ιρλανδία, τη Βρετανία και την Αυστραλία, η Imbruglia γεννήθηκε (σαν σήμερα το 1975) και μεγάλωσε στο Σίδνεϊ. Ήταν η δεύτερη κόρη στο καρέ της ντάμας της οικογενείας και από πολύ νωρίς ασχολήθηκε με το μπαλέτο, σκοπεύοντας να ασχοληθεί επαγγελματικά στο μέλλον. Στα 15 της χρόνια συμμετείχε στις πρώτες της διαφημίσεις για την Coca-Cola και το σνακ Twisties και ένα χρόνο αργότερα αποφάσισε να παρατήσει το σχολείο για να ασχοληθεί με την υποκριτική.

Η Natalie Imbruglia παραμένει το 90s crush μαςGetty Images

Κάπως έτσι, βρέθηκε να παίζει στην πολύ επιτυχημένη για τα αυστραλιανά δεδομένα, σαπουνόπερα Neighbours και όταν συμπλήρωσε δύο χρόνια στο σόου, αποφάσισε να μετακομίσει στο Λονδίνο. Εκεί γνώρισε την Anne Barret, η οποία την έπεισε να φτιάξει το πρώτο της demo που περιείχε 4 τραγούδια. Η BMG εντυπωσιάστηκε και το πρώτο της δισκογραφικό συμβόλαιο έγινε πράξη.

Το Left of the Middle, o πρώτος της δίσκος δηλαδή συγκέντρωσε 7 εκατ. πωλήσεις και μία υποψηφιότητα για Grammy καλύτερου τραγουδιού, αλλά το βραβείο κέρδισε το My Heart Will Go On, το soundtrack του Τιτανικού δια χειρός Celine Dion. Το αστείο βέβαια με το Torn ήταν ότι υπήρξε πιο δημοφιλές στο Ηνωμένο Βασίλειο από ό,τι στην πατρίδα της Imbruglia. 

Η "κατάρα" του Torn 

Παρότι η μουσική της πορεία έβαινε (κάτι παραπάνω καλώς), η Imbruglia αποφάσισε στις αρχές του 2001 να ξαναδοκιμάσει την τύχη της στην υποκριτική. Η αρχή έγινε με τη συμμετοχή της στο Johnny English (2003) στο πλευρό των Rowan Atkinson και John Malkovich.

Παράλληλα, οι Η.Π.Α. τη γνώρισαν και μουσικά με το "Wrong Impression" από το δίσκο της White Lilies Island, απλώς το τραγούδι δε μπόρεσε να επαναλάβει την επιτυχία του Torn. Στο μεταξύ, οι σχέσεις της με τη δισκογραφική της εταιρεία ήταν ιδιαίτερα τεταμένες, καθώς είπε "όχι" στην κυκλοφορία του τρίτου της δίσκου με το επιχείρημα ότι ήταν πολύ rock για τα δεδομένα της.

Δίνοντας τα χέρια με την Brightside Recordings το 2004, κυκλοφόρησε το Counting Down the Days με πρώτο single το Shiver να θυμἰζει επιτέλους εποχές Torn σε charts και πωλήσεις. Το ίδιο χρονικό διάστημα "έτρεχε" και η καριέρα της στην υποκριτική (με συμμετοχές και σημαντικούς ρόλους σε ταινίες), ίσως όμως όχι όσο παραγωγικά θα το επιθυμούσε. 

Μία "αποτυχία" και δύο μετακομίσεις

Το 2009, ο τέταρτος της δίσκος Come to Life πήγε τόσο άσχημα σε πωλήσεις, ώστε να απογοητευθεί και να μετακομίσει το 2010 στο Λος Άντζελες για να επανεξετάσει την καριέρα της ως ηθοποιός. Στο ενδιάμεσο συμμετείχε στα X Factor UK και X Factor Australia ως κριτής, ενώ κατάφερε να παίξει σε τρεις ταινίες Closed for Winter (2009), Underdogs (2013) and Among Ravens (2014) - τον Απρίλιο του 2014 πραγματοποίησε και το θεατρικό της ντεμπούτο στο βασιλικό θέατρο του Bath. Ναι, όπως υποψιάζεσαι, δεν αντιστάθηκε σε μία ακόμη μετακόμιση, αυτή τη φορά στο Λονδίνο. Τα πράγματα ήταν τόσο σοβαρά (!), που πήρε κιόλας τη βρετανική υπηκοότητα.

Η μουσική επιστροφή

Μετά από περίπου 6 χρόνια "σιωπής", το 2014 θέλησε να δώσει μία ακόμη ευκαιρία στη μουσική, στην οποία - ας είμαστε ειλικρινείς- όφειλε την αναγνωρισιμότητά της.

Στην περίοδο που άνθιζε παντός είδους διασκευή, δημιούργησε ένα album με covers πασίγνωστων τραγουδιών.

ΝΑΤΑΛΙ ΙΜΠΡΟΥΛΙΑ 2Getty Images

Τα ραδιόφωνα υποδέχθηκαν ιδιαίτερα θερμά το '90s crush τους που έκανε μπαλάντα το "Instant Crush" των Daft Punk και το Male (2015), ο δίσκος που το συμπεριλάμβανε της πρόσφερε ωραιότατο υλικό και όρεξη για μία acoustic περιοδεία ανά την Ευρώπη. Come back επετεύχθη και μάλιστα πανηγυρικά. 

Ως μουσικός που λειτουργεί κυρίως βάσει ψυχολογίας, το 2018 ανακοίνωσε πως βρίσκεται στο στούντιο ηχογραφώντας νέο υλικό μαζί με τον Albert Hammond Jr. των Strokes, αλλά και τον παραγωγό του συγκροτήματος Gus Oberg. Θα είχε ήδη κυκλοφορήσει μέσα στο 2020, ωστόσο η πανδημία φρέναρε την τραγουδίστρια, οπότε ενδεχομένως φέτος να επισπεύσει τις διαδικασίες. 

Η προσωπική ζωή και η λαχτάρα για ένα παιδί

Στα late '90s, η Imbruglia είχε σχέση με τον David Schwimmer από τη σειρά Friends, αλλά το ειδύλλιό τους δε διήρκεσε πολύ, ίσως και λόγω απόστασης διότι η τραγουδίστρια δεν έμενε σταθερή για πολύ καιρό σε κάποιο μέρος. Το 1999, γνώρισε τον frontman των Silverchair Daniel Johns, τον οποίο εν τέλει παντρεύτηκε 4 χρόνια αργότερα. Το Αυστραλία - Λονδίνο δε μπόρεσε να λειτουργήσει για τους δυο τους και οδηγήθηκαν στο διαζύγιο το 2008.

Έκτοτε, καμία σχέση της Imbruglia δεν έχει αποκαλυφθεί, όμως επειδή η τραγουδίστρια ήθελε πολύ να γίνει μητέρα, προχώρησε σε εξωσωματική γονιμοποίηση με δότη σπέρματος. Το 2019 έφερε στον κόσμο το γιο της, Max Valentine Imbruglia. Οι δυο τους απολαμβάνουν τη ζωή σε ένα υπέροχο σπίτι στο Cotswolds στη Νότια Βρετανία. Για την ώρα δηλαδή, γιατί αν ρίξεις μια ματιά στο Instagram της η Natalie, εκτός από κούκλα, παραμένει πολυσχιδής και αεικίνητη.


Διάβασε ακόμη για την πάντοτε εκκωφαντική Shakira, την Robin Wright που έκανε τη διαφορά στο House of Cards και την επόμενη μεγάλη σταρ Elizabeth Olsen.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Natalie Viscuso το ξέρουμε, ήρθαμε δεύτεροι

Πριν από λίγες ώρες, έγινε γνωστό πως περιμένει παιδί από τον Henry Cavill κι εμείς, κάλλιο αργά παρά ποτέ, αποφασίσαμε να ασχοληθούμε μαζί της.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Anya Taylor-Joy, A Woman We Love

Με καταγωγή από τις ΗΠΑ, την Αργεντινή και τη Μεγάλη Βρετανία, η ταλαντούχα ηθοποιός θα είναι πάντα ένας λόγος για να συμπαθούμε περισσότερο το σκάκι.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Η Emma Watson έχει 'ξεπεράσει' τον Harry Potter

To σπασικλάκι του Hogwarts είναι ολόκληρη γυναίκα πια. Και μάλιστα, πάρα πολύ γοητευτική.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Saoirse Ronan, Α Woman We Love

Η δημοφιλής ηθοποιός έχει ήδη προταθεί για 4 βραβεία Όσκαρ και αυτό λέει πολλά.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Alessandra Ambrosio, από την Βραζιλία με αγάπη

Μία πραγματικά σταθερή αξία στην καρδιά μας, όσα χρόνια κι αν περάσουν.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Kaya Scodelario, αργήσαμε να σε προσέξουμε

Το κορίτσι του The Gentlemen είναι το νέο μας crush.

Γραφει Πωλινα Φραγκου