H Lucy Lawless θα είναι πάντα η Xena της καρδιάς μας

Η 55χρονη Νεοζηλανδή ηθοποιός δεν φοβήθηκε ποτέ τις προκλήσεις.

Η Lucy Lawless, που γεννήθηκε μία ημέρα σαν σήμερα το 1968 (στις 29 Μαρτίου, στο Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας), υπήρξε το αντικείμενο ενός πολύ μεγάλου τηλεοπτικού debate πίσω στα ένδοξα 90s. Ο πιο δημοφιλής χαρακτήρας της, η Πριγκίπισσα του Πολέμου Xena (ή Ζήνα όπως έγινε γνωστή στη χώρα μας) ήταν ουσιαστικά η πρώτη bisexual ηρωίδα που μπήκε στα σπίτια όλων -ναι, ακόμη και των πιο συντηρητικών- μέσω της μικρής οθόνης.

Σέξι, με τον τρόπο της

Ένα τηλεοπτικό υβρίδιο των Jeanne d'Arc, Bettie Page, Jackie Joyner-Kersee και Aileen Wuornos, που είχε τη δική του ξεχωριστή γοητεία. Το ψηλό (1,77 μ.) κορίτσι με τα δερμάτινα, που χειριζόταν άψογα το σπαθί και το Chakram (το αιχμηρό της φρίσμπι), εισήλθε στις καρδιές όλων των εφήβων και όχι μόνο αυτών. 

H Lucy Lawless θα είναι πάντα η Xena της καρδιάς μαςGetty Images

Μία από τις πιο σέξι παρουσίες που είχαν εμφανιστεί μέχρι τότε στην τηλεόραση, για τελείως διαφορετικούς λόγους από όλες τις προηγούμενες, πέρα από τα προφανή ασφαλώς. 

Ένα LGBT είδωλο 

Η Xena της Lawless και η διφορούμενη σχέση της με την πιστή της ακόλουθο Gabrielle (Renee O’Connor), την καθιέρωσε ως ένα σημείο αναφοράς στους LGBT τηλεθεατές.

Η ίδια έχει δηλώσει κατά το παρελθόν πως είναι πολύ υπερήφανη αν κατάφερε κάτι τέτοιο, αναφέροντας ότι καθόλη τη διάρκεια της σειράς δεν είχε καταλάβει ποια ακριβώς ήταν η σύνδεση της ηρωίδας της με την συμπρωταγωνίστριά της.

> Διάβασε ακόμη: Σύντομα όλοι θα μιλούν για την Daniela Melchior

Το 2003, μιλώντας στο Lesbian News, έσπευσε να ξεκαθαρίσει τα πράγματα: "Είναι σίγουρα ζευγάρι. Δες τις, λειτουργούν σαν παντρεμένες". 

ΛΟΥΣΙ ΛΟΟΥΛΕΣ 4Getty Images

Η φήμη της εκτοξεύτηκε ακόμη περισσότερο στο Spartacus: Gods of the Arena, όπου την είδαμε πιο γυμνή από ποτέ. Οι έφηβοι που παρακολουθούσαν την Xena μεγάλωσαν και, επιτέλους, κάποιες από τις παλιές φαντασιώσεις τους έγιναν (τηλεοπτική) πραγματικότητα.

Πέρα όμως από τη μικρή οθόνη, η Lucy Lawless έχει φροντίσει να αξιοποιήσει σωστά τη φήμη της, για όλους τους ορθούς λόγους: Στηρίζει  LGBT οργανώσεις και παίρνει μέρος σε events όπως τα Sydney Gay και Lesbian Mardi Gras.

Και το bonus

Αν χρειάζεται ένας επιπλέον, πολύ πιο επίκαιρος λόγος για να την λατρέψουμε, αυτός δεν είναι άλλος από την τοποθέτησή της για τα γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου 2021 και την εισβολή των οπαδών του Donald Trump στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ.

ΛΟΥΣΙ ΛΟΟΥΛΕΣ 1Getty Images

Ο συνάδελφός της Kevin Sorbo (ναι, ο Ηρακλής στη δημοφιλή σειρά των 90s Hercules: The Legendary Journeys) ανέφερε στο Twitter πως η όλη συγκυρία ήταν στην πραγματικότητα μία επιχείρηση των Antifa, για να λάβει την απόλυτη όσο και ορθή απάντηση της Lucy Lawless: "Δεν είναι πατριώτες. Είναι οι ιπτάμενες μαϊμούδες σας, εσωτερικοί τρομοκράτες, οι ηθοποιοί του QAnon. Είναι οι κόπανοι που βγαίνουν έξω και καλούν ανθρώπους σαν κι εσάς που τους αρέσει να σας αντιμετωπίζουν σαν μαριονέτες και τους αφήνετε να κάνουν τα χειρότερα".

Η Xena πολύ απλά πετσόκοψε τον Ηρακλή. Και πολύ καλά του έκανε. 

Να τα εκατοστήσεις Lucy.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Carmen Electra, ένα crush από τα '90s

Ο δίσκος με τον Prince, οι γυμνές φωτογραφίσεις στο Playboy, ο γάμος με τον Dennis Rodman, οι cult ταινίες και το Baywatch.

Γραφει Παναγιωτης Κουστας

Kate Hudson, A Woman We Love

Σαν σήμερα, στις 19 Απριλίου του 1979, γεννιέται το πιο χαμογελαστό κορίτσι του Χόλιγουντ.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Natalie Viscuso το ξέρουμε, ήρθαμε δεύτεροι

Πριν από λίγες ώρες, έγινε γνωστό πως περιμένει παιδί από τον Henry Cavill κι εμείς, κάλλιο αργά παρά ποτέ, αποφασίσαμε να ασχοληθούμε μαζί της.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Anya Taylor-Joy, A Woman We Love

Με καταγωγή από τις ΗΠΑ, την Αργεντινή και τη Μεγάλη Βρετανία, η ταλαντούχα ηθοποιός θα είναι πάντα ένας λόγος για να συμπαθούμε περισσότερο το σκάκι.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Η Emma Watson έχει 'ξεπεράσει' τον Harry Potter

To σπασικλάκι του Hogwarts είναι ολόκληρη γυναίκα πια. Και μάλιστα, πάρα πολύ γοητευτική.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Saoirse Ronan, Α Woman We Love

Η δημοφιλής ηθοποιός έχει ήδη προταθεί για 4 βραβεία Όσκαρ και αυτό λέει πολλά.

Γραφει Πωλινα Φραγκου