Aubrey Plaza, ο 'κρυμμένος' θησαυρός του Χόλιγουντ

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για τη Sarah Fidel του Operation Fortune: Η Μεγάλη Απάτη.

Γράφει: Πωλίνα Φράγκου 18 Ιανουαρίου 2023

Ένα τόσο αστείο μουτράκι σαν αυτό που διαθέτει η μοναδική Aubrey Plaza θα μπορούσαν να το είχαν βαφτίσει Audrey αλλά οι γονείς της, έτσι, για να πρωτοτυπήσουν, το είπαν Aubrey, από το ομώνυμο τραγούδι της σοφτ ροκ μπάντας Bread. Η late bloomer καλλονή του Operation Fortune: Η Μεγάλη Απάτη, που άλλοτε κόβει βόλτες στους δρόμους ως ξανθιά και άλλοτε ως μελαχρινή, γεννήθηκε στις 26 Ιουνίου του 1984 και έκανε πολλά πράγματα μέχρι να κερδίσει, μόλις πέρυσι, την πρώτη της υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα, για την ερμηνεία της στη σειρά White Lotus του HBO.

Ουρσουλίνες, stand up comedy και πρώτες ταινίες

Η Plaza, που γεννήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες και από την πλευρά του πατέρα της έχει πορτορικάνικες ρίζες, έλαβε αυστηρή καθολική καταγωγή. Μάλιστα, σχολείο πήγε στις Ουρσουλίνες. Στη συνέχεια, πραγματοποίησε σπουδές κινηματογράφου στο Tisch School of the Arts του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, από το οποίο αποφοίτησε το 2006. 

Την ίδια χρονιά άρχισε να παίρνει τους πρώτους της ρόλους, τόσο σε ταινίες όσο και στην τηλεόραση, ενώ μεγάλη κατάσταση είχε κάνει νωρίτερα, όντας σπουδάστρια, με τους αυτοσχεδιασμούς, τα stand-up και τα κωμικά της σκετς, στο Upright Citizens Brigade Theater, το Laugh Factory και το The Improv.

Η διασημότητα και τα σχέδια για το μέλλον

Πραγματικά διάσημη άρχισε να γίνεται με τον ρόλο της April Ludgate στην τηλεοπτική σειρά Parks and Recreation του NBC από το 2009 έως το 2015, ενώ συμμετείχε και στο Legion του FX.

Μετά από τη συμμετοχή της στο Operation Fortune: Η Μεγάλη Απάτη, την τηλεοπτική σεζόν 2023-2024 θα τη δούμε στη σειρά Agatha: Coven of Chaos, ενώ το 2024 στην επική ταινία επιστημονικής φαντασίας Megalopolis, σε σενάριο και σκηνοθεσία του Francis Ford Coppola.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Carmen Electra, ένα crush από τα '90s

Ο δίσκος με τον Prince, οι γυμνές φωτογραφίσεις στο Playboy, ο γάμος με τον Dennis Rodman, οι cult ταινίες και το Baywatch.

Γραφει Παναγιωτης Κουστας

Kate Hudson, A Woman We Love

Σαν σήμερα, στις 19 Απριλίου του 1979, γεννιέται το πιο χαμογελαστό κορίτσι του Χόλιγουντ.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Natalie Viscuso το ξέρουμε, ήρθαμε δεύτεροι

Πριν από λίγες ώρες, έγινε γνωστό πως περιμένει παιδί από τον Henry Cavill κι εμείς, κάλλιο αργά παρά ποτέ, αποφασίσαμε να ασχοληθούμε μαζί της.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Anya Taylor-Joy, A Woman We Love

Με καταγωγή από τις ΗΠΑ, την Αργεντινή και τη Μεγάλη Βρετανία, η ταλαντούχα ηθοποιός θα είναι πάντα ένας λόγος για να συμπαθούμε περισσότερο το σκάκι.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Η Emma Watson έχει 'ξεπεράσει' τον Harry Potter

To σπασικλάκι του Hogwarts είναι ολόκληρη γυναίκα πια. Και μάλιστα, πάρα πολύ γοητευτική.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Saoirse Ronan, Α Woman We Love

Η δημοφιλής ηθοποιός έχει ήδη προταθεί για 4 βραβεία Όσκαρ και αυτό λέει πολλά.

Γραφει Πωλινα Φραγκου