Άσχημη, παχιά, κακοντυμένη, ένα πραγματικό τέρας. Αυτοί είναι οι πιο ευγενικοί χαρακτηρισμοί που έχουν ακουστεί για τον χαρακτήρα που υποδύθηκε το 2003 η Charlize Theron (γεννήθηκε μία ημέρα σαν σήμερα στις 7 Αυγούστου 1975) στο Monster. Η αληθινή ιστορία μίας κακοποιημένης γυναίκας που θέλησε να πάρει εκδίκηση απέναντι στους άντρες που κατέστρεψαν τη ζωή της. Μίας εκδιδόμενης γυναίκας που μετεξελίχθηκε σε serial killer - ή μάλλον που η κοινωνία την ώθησε μέχρι. Ποιος θα περίμενε ότι η αψεγάδιαστη ομορφιά της Νοτιοαφρικανής ηθοποιού (που μόλις έκλεισε τα 48) θα τσαλακωνόταν σε τέτοιο βαθμό ώστε να την οδηγήσει μέχρι τα Όσκαρ;

Κι όμως, η Theron κατάφερε το 2003 να πάρει το χρυσό αγαλματάκι, μία εξέλιξη που δεν θα μπορούσε να περιμένει κανείς όταν την θαυμάσαμε για πρώτη φορά να χάνει πόντο-πόντο το φόρεμά της στην θρυλική διαφήμιση του Martini που στοίχειωσε τα όνειρα του αντρικού κοινού.

Ξεκίνησε ως άλλη μία εντυπωσιακή bimbo για να μεταμορφωθεί σε ένα sexy κι αστείο κορίτσι, κι από εκεί σιγά σιγά να κατακτήσει το Χόλιγουντ με το σπαθί της και τις εξαιρετικές της επιδόσεις στο μεγάλο πανί του σινεμά. Σε αντίθεση με πολλές συναδέλφους της, η Theron άλλαζε πρόσωπα, μεταμορφωνόταν, κυρίως όμως εξελισσόταν χωρίς σχεδόν ποτέ να εφησυχάζει ή να παραμένει στάσιμη. 

Η Νοτιοαφρικανή ηθοποιός είχε πάντα άποψη και δεν φοβόταν να την πει. Ίσως αυτό που την έκανε και την κάνει να ξεχωρίζει είναι ότι πίσω από την εντυπωσιακή επιφάνεια κρύβεται μία βαθιά σκεπτόμενη γυναίκα που έχει ζήσει όλο το φάσμα της ανθρώπινης ζωής: Από τα δύσκολα παιδικά χρόνια (η μητέρα της δολοφόνησε τον μέθυσο πατέρα της σε νόμιμη αυτοάμυνα) μέχρι το stardom του Χόλιγουντ. Η Charlize Theron εκτός από αψεγάδιαστη ομορφιά και υπέροχο στυλ διαθέτει και ουσία.

Ακριβώς, δηλαδή, εκείνα τα στοιχεία που έκαναν το Esquire να ασχοληθεί μαζί της όσο με καμία άλλη την τελευταία εικοσαετία. Γιατί, τελικά, αν μέχρι στιγμής υπάρχει μία Woman We Love για τον 21ο αιώνα, τότε ο τίτλος πρέπει δικαιωματικά να ανήκει σε αυτήν.

Στις σελίδες του Esquire

Το πρώτο της εξώφυλλο, πίσω στο μακρινό 1999.
Το τεύχος ήταν θεματικό για την ανθρώπινη ιδιοφυΐα. Και δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερος εκπρόσωπος από ένα sexy κι αστείο κορίτσι με το πρόσωπο του Einstein να φιγουράρει στο μπούστο.
To 2001 ήταν η πλέον ανερχόμενη ηθοποιός στο Χόλιγουντ.
Με ίσες δόσεις γοητείας, αθωότητας και μίας καλώς εννοούμενης τρέλας.
Εδώ στην πιο αθώα στιγμή της φωτογράφισης.
Κι εδώ επιβεβαιώνοντας τον τίτλο του cover story: Charlize Theron, out loud.
Το 2007, όμως, η Νοτιοαφρικανή ηθοποιός ήταν η απόλυτη star του Χόλιγουντ. Και με βάση την ψηφοφορία του Esquire η πιο sexy γυναίκα στον πλανήτη.
Καθόλου άδικα, θα λέγαμε.
Βλέμμα, πρόσωπο, κορμί που αγγίζουν τελειότητα.
Σε συνδυασμό με ερωτική σχέση με τον φακό της κάμερας.
Και μηδενική ανοχή απέναντι σε σεμνότυφες συμβάσεις.
H Charlize Theron τίμησε πολλές φορές με την παρουσία της τα Esquire όλου του κόσμου την τελευταία εικοσαετία. Εδώ φιγουράρει στο εξώφυλλο της έκδοσης του Μεξικού.
Όσο για το πιο εξώφυλλο είχε προκαλέσει τη μεγαλύτερη αίσθηση; Αυτό σίγουρα ήταν η φωτογράφιση του 2014 δια χειρός Terry Richardson.
Η λέξη "φαντασίωση" ακούγεται λίγη για να την περιγράψει.
Κάτι που ισχύει και για τον όρο "sex symbol".
To 2015 επέστρεψε δριμύτερη.
Στα 40 της χρόνια έμοιαζε πιο ώριμη και εντυπωσιακή από ποτέ.
Ή για να το πούμε πιο σωστά: επικίνδυνα classy.
Κάτι που γινόταν φανερό σε κάθε της λήψη.
Σε κάθε της πόζα.
Σε κάθε έκφραση αυτής της πραγματικής Woman We Love.