Ποια ταινία απέρριψε ο David Schwimmer και δεν έκανε καριέρα στον κινηματογράφο

Ο αιώνιος στο μυαλό μας Ross από τα "Φιλαράκια" πιστεύει ότι αν δεν είχε ρίξει "άκυρο" σε αυτήν την ταινία το 1997, σήμερα, ούτε λίγο ούτε πολύ θα μεσουρανούσε στο παγκόσμιο σινεμά.

Γράφει: Νίκη Κοντομηνά 19 Σεπτεμβρίου 2024

Ο David Schwimmer ακόμα βασανίζεται για μία επιλογή που έκανε στο παρελθόν και που του στέρησε μία μεγάλη κινηματογραφική επιτυχία. Ο πρώην πρωταγωνιστής των Friends υποστήριξε ότι βρέθηκε αντιμέτωπος με μια σκληρή απόφαση που έπρεπε να πάρει πίσω στο 1997 και που θα μπορούσε να είχε οδηγήσει την καριέρα του σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση.

Ποια ταινία απέρριψε ο David Schwimmer και δεν έκανε καριέρα στον κινηματογράφο Joseph Del Valle/NBCU Photo Bank/NBCUniversal via Getty Images

Κατά τη διάρκεια ενός τετράμηνου διαλείμματος από τα γυρίσματα της επιτυχημένης αμερικανικής κωμικής σειράς, παραδέχτηκε ότι του δόθηκε η ευκαιρία να πρωταγωνιστήσει στην ταινία Men in Black. Ωστόσο, είχε παράλληλα και την εναλλακτική να σκηνοθετήσει την πρώτη του ταινία, κάτι που εν τέλει και επέλεξε. 

Μιλώντας στο podcast Origins With Cush Jumbo, ο τηλεοπτικός Ross είπε: "Είχα μόλις τελειώσει τα γυρίσματα του The Pallbearer, της πρώτης μου ταινίας με την Gwyneth Paltrow και υπήρχαν μεγάλες προσδοκίες από αυτήν, οι οποίες δεν επαληθεύτηκαν. [...] Ήταν κάτι σαν βόμβα, αλλά υπήρχαν υψηλές προσδοκίες και το στούντιο που ήταν η Miramax ήθελε να με δεσμεύσει με ένα συμβόλαιο τριών ταινιών με συγκεκριμένη, προκαθορισμένη αμοιβή και είπα ότι θα το έκανα αν μπορούσα να σκηνοθετήσω την πρώτη μου ταινία. [...] 

Μετά από μήνες διαπραγματεύσεων, τελικά ήρθαμε σε γραπτή συμφωνία ότι θα έπαιζα σε τρεις ακόμη ταινίες γι' αυτούς, αλλά θα έπρεπε να σκηνοθετήσω ολόκληρο τον θεατρικό μου θίασο στην πρώτη ταινία", δήλωσε. Ωστόσο, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, όλοι οι καλύτεροί του φίλοι στη βιομηχανία παραιτήθηκαν για να συμμετάσχουν στο πρότζεκτ, είχε στηθεί όλο το συνεργείο για τα γυρίσματα και τότε ήταν που δέχθηκε την πρόταση για το Men In Black. 

To δίλημμα για εκείνον ήταν μεγάλο, γιατί συνέπιπταν τα χρονικά διαστήματα, ενώ από τα "Φιλαράκια" είχε μόλις 4 μήνες κενό. Τελικά αποφάσισε να μην "κρεμάσει" τους δικούς του ανθρώπους, όπως και το όνειρο της σκηνοθεσίας: 

"Είχα ένα τετράμηνο διάλειμμα και το Men in Black επρόκειτο να γυριστεί ακριβώς όταν θα σκηνοθετούσα αυτή την ταινία με την εταιρεία μου. Και φυσικά, ήταν μια καταπληκτική ευκαιρία. [...] Πρέπει να ακολουθήσεις την καρδιά σου και κοίτα, έχω πραγματικά επίγνωση, αυτό θα με είχε κάνει σταρ του κινηματογράφου. Αν δεις την επιτυχία αυτής της ταινίας και του franchise, η καριέρα μου θα είχε πάρει μια πολύ διαφορετική πορεία".

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Xiaomi Vision Gran Turismo: Το πρώτο ψηφιακό hypercar της Κίνας

Η Xiaomi δεν αρκείται να αναστατώνει τον κόσμο των αληθινών αυτοκινήτων με όσα ετοιμάζει τώρα θέλει να κάνει το ίδιο και με τις ψηφιακές της δημιουργίες για το Gran Turismo.

9 βήματα για να κάνεις το laptop σου πιο γρήγορο

Θαύματα δεν γίνονται, αλλά τα παρακάτω 9 βήματα θα βοηθήσουν αισθητά να γίνει το laptop σου πιο γρήγορο.

Ακόμα ασχολείσαι με το πόσο θα αντέξεις στο σεξ;

Ας είμαστε ειλικρινείς. Στον καιρό που όλα τρέχουν με ταχύτητα, το μόνο που δεν μας ενδιαφέρει να πάει με γκάζι είναι το σεξ.

Μην φέρνετε γλυκά στην γιορτή σας στο γραφείο-Θέλουμε αλμυρά

Κάθε φορά που σκέφτεστε τι πρέπει να κεράσετε, να θυμάστε ότι κανείς δεν θέλει γλυκά.

Τα 4 βήματα που θα σε κάνουν πιο γρήγορο στη πυγμαχία

Αν ψάχνεις να ανέβεις επόμενο level στην ταχύτητα όταν χτυπάς, δες τα παρακάτω τέσσερα βήματα.

Γραφει Κωστας Χρηστου

Οι γυναίκες θέλουν τον άντρα άγριο-τι αποκάλυψε πρόσφατη μελέτη

Πώς λέμε ότι σήμερα κανένας δεν κάνει σεξ -ή έστω κανένας δεν κάνει με τον σύντροφό του; Καμία σχέση. Νέα μελέτη υποστηρίζει ότι οι άνδρες Νεάντερνταλ και οι γυναίκες Homo Sapiens "έβγαζαν τα μάτια τους"