THE DOLLI: "To ομορφότερο ξενοδοχείο στον κόσμο" με υπογραφή PRIX VERSAILLES
Η διεθνής αρχιτεκτονική διάκριση "Worlds’ Most Beautiful Hotel Exterior" απονεμήθηκε στο THE DOLLI στην έδρα της UNESCO στο Παρίσι.
Στη λίστα με τα πιο όμορφα ξενοδοχεία στον κόσμο βρίσκεται πλέον το πολυτελές ξενοδοχείο The Dolli at Acropolis στην καρδιά της Αθήνας.
ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ
Το αθηναϊκό καμάρι της αλυσίδας ξενοδοχείων Grecotel είναι το μοναδικό κτίριο στην Ελλάδα και το πρώτο ξενοδοχείο στη χώρα που αποσπά τον Παγκόσμιο Τίτλο " Ειδικό Βραβείο Εξωτερικής Όψης" στα Βραβεία Prix Versailles στην έδρα της UNESCO στο Παρίσι.

Το THE DOLLI επιλέχθηκε μέσα από μια αυστηρή λίστα φιναλίστ από 31 χώρες, και επαινέθηκε για τη μεγαλοπρεπή αρχιτεκτονική του και τον μοναδικό συγκερασμό ιστορίας και σύγχρονου design.
Μετά την απονομή, η οποία έγινε στα κεντρικά γραφεία της UNESCO στο Παρίσι, η είσοδος του ξενοδοχείου επί της οδού Μητροπόλεως κοσμείται πλέον από την ειδική τιμητική πλακέτα, που σηματοδοτεί τη μετάβαση του επισκέπτη σε ένα κτίριο, όπου η αρχιτεκτονική ιστορία της πόλης συναντά το αισθητικό όραμα για το αύριο και η πολιτιστική κληρονομιά αγκαλιάζει τη σύγχρονη δημιουργικότητα.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ
Στα μέσα της δεκαετίας του 1920, το εμβληματικό κτήριο σχεδιάστηκε από τον σπουδαίο αρχιτέκτονα Ανδρέα Κριεζή, ο οποίος αργότερα μετέτρεψε τα Βασιλικά Ανάκτορα της Αθήνας στο σημερινό Κοινοβούλιο. Ο Κριεζής σχεδίασε ένα υπέροχο αρχιτεκτονικό τοπόσημο: ένα μείγμα εκλεκτικισμού και νεοκλασικισμού, με πλούσια στοιχεία από διαφορετικές εποχές. Αν και το οικοδόμημα παρέμεινε, ο χαρακτήρας του άλλαξε από τα μέσα της δεκαετίας του 1930, όταν μετατράπηκε σε εμπορικό κατάστημα υφασμάτων.

To 2016, η Μάρι Ν. Δασκαλαντωνάκη, ανέλαβε την επένδυση και την ευθύνη να μεταμορφώσει την 100 ετών ερειπωμένη έπαυλη σε έναν ζωντανό χώρο φιλοξενίας και ηγήθηκε της εκτεταμένης, επταετούς αποκατάστασης, έτσι ώστε αυτό που ξεκίνησε ως μια εμβληματική κατοικία, σήμερα να αποτελεί σύμβολο αρχιτεκτονικής αναγέννησης της πόλης.
Η υλοποίηση του οράματος έγινε με απόλυτο σεβασμό στην αρχιτεκτονική ταυτότητα του κτιρίου, ενσωματώνοντας ταυτόχρονα σύγχρονες προσεγγίσεις σχεδιασμού και φιλοξενίας.

ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ
Η διεθνής διάκριση του THE DOLLI, συνιστά για τον όμιλο GRECOTEL αναγνώριση της διαχρονικής του προσπάθειας για ανάδειξη του ελληνικού τουριστικού προϊόντος και της Αθήνας ως ενός παγκόσμιου προορισμού όπου η ιστορία, η τέχνη και η σύγχρονη πολυτέλεια ενώνονται μοναδικά.
Επιπλέον, υπογραμμίζει την προσήλωσή του στην προστασία και προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της ελληνικής πρωτεύουσας, προσφέροντας παράλληλα στους επισκέπτες μια εμπειρία που συνδυάζει το ιστορικό βάθος με τη σύγχρονη κομψότητα.

Η Μάρι Ν. Δασκαλαντωνάκη, Διευθύνουσα Σύμβουλος του Ομίλου Grecotel, ανέφερε σχετικά: "Η ανάδειξη του THE DOLLI ως του ομορφότερου ξενοδοχείου στον κόσμο μάς κάνει υπερήφανους και μας δεσμεύει να συνεχίσουμε να επενδύουμε στην ενίσχυση του δεσμού μεταξύ πολιτισμού, αρχιτεκτονικής και τουρισμού δημιουργώντας μία καθηλωτική εμπειρία για τους επισκέπτες μας και υπεραξία για την πόλη των πόλεων, την Αθήνα μας. Είναι μια έκφραση ευγνωμοσύνης στην ομορφιά– το Κάλλος στην αρχαία ελληνική, που υπήρξε πάντοτε οδηγός μας. "

GRECOTEL
HOTELS & RESORTS TO LIVE
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Οι γυναίκες θέλουν τον άντρα άγριο-τι αποκάλυψε πρόσφατη μελέτη
Πώς λέμε ότι σήμερα κανένας δεν κάνει σεξ -ή έστω κανένας δεν κάνει με τον σύντροφό του; Καμία σχέση. Νέα μελέτη υποστηρίζει ότι οι άνδρες Νεάντερνταλ και οι γυναίκες Homo Sapiens "έβγαζαν τα μάτια τους"
A Night To Remember| H premium εμπειρία του Ploom στο private dinner των Tasty Awards 2026 x Esquire by Ploom
Το Ploom έκλεψε τις εντυπώσεις στο επίσημο launch της φετινής διοργάνωσης, όπως πάντα φέρνοντας μαζί του τεχνολογία αιχμής, στυλ και τη δική του ξεχωριστή αύρα.
Πήγαμε στο opening του καταστήματος Allwyn στην Allwyn Arena και αυτές είναι οι εντυπώσεις μας
Σου μεταφέρουμε το κλίμα από τη νέα εποχή στην οποία έχει μπει επισήμως το δίκτυο καταστημάτων της εταιρείας.
Η Huawei παρουσιάζει κορυφαίες καινοτομίες στη Μαδρίτη με επίκεντρο το επαγγελματικό running ρολόι
HUAWEI WATCH GT Runner 2: Το επαγγελματικό running smartwatch στο επίκεντρο της παγκόσμιας παρουσίασης της Huawei
9 πράγματα που πρέπει να αλλάξουν στην Ελλάδα τώρα που ήρθε ο Brad Pitt
Ήρθε ο Brad Pitt στην Ελλάδα και πρέπει να αλλάξουν πολλά. Όπως να μην ρωτήσουμε σώνει και καλά αν του αρέσει το σουβλάκι και μην του πουλήσουμε οικόπεδο με το ζόρι.
Γραφει Γιαννης ΤσακαλοςHobby Dogging: Γιατί πολλοί άντρες βγάζουν βόλτα το λουρί χωρίς τον σκύλο
Μια παράξενη αλλά υπαρκτή συνήθεια εξαπλώνεται στην Ευρώπη, με ανθρώπους να περπατούν κρατώντας λουρί χωρίς σκύλο. Μόδα, ανάγκη για κίνηση ή ένα σύγχρονο τελετουργικό ευεξίας;
Γραφει Νικη Κοντομηνα