Στο Μονακό υπάρχει ένα μυστικό κελάρι γεμάτο vintage ταχύπλοα

Ακριβώς κάτω από το φρούριο Grimaldi βρίσκεται ο παράδεισος της Riva.

Γράφει: Αδαμάντιος Άττενμπεργκ 17 Ιουλίου 2019

Εκτός από το περίφημο γκραν πρι της Formula 1, το Μονακό τυγχάνει να φημίζεται και για κάποιες άλλες πτυχές του μηχανοκίνητου αθλητισμού που σχετίζονται με αυτό. Όχι, δεν μιλάμε μόνο για το Grand Prix de Monaco Historique, που είναι ένας από τους αρτιότερα οργανωμένους αγώνες κλασικών αυτοκινήτων στον κόσμο και λαμβάνει χώρα κάθε καλοκαίρι στο Πριγκιπάτο. Η εταιρεία Monaco Boat Service -πλέον είναι εκείνη που συνεργάζεται στενότερα από κάθε άλλον με την πρωτοπόρο του κλάδου των luxury speedboats, Riva- έχει δημιουργήσει από το 1959 ένα μοναδικό κελάρι, κάτω από το πριγκιπικό παλάτι του Μονακό, στο οποίο διαχρονικά φιλοξενούνται τα εντυπωσιακά σκάφη της Riva. 

Η μικρή έκταση του Πριγκιπάτου της Κυανής Ακτής δεν επέτρεπε τη δημιουργία του εν λόγω χώρου σε κάποιο άλλο σημείο επιφάνειάς του. Από τη στιγμή που η βάση της οικογένειας Grimaldi ήταν τόσο κοντά στο λιμάνι και εφόσον υπήρχε η σχετική άδεια, το project προχώρησε. Υπό το άγρυπνο βλέμμα του ιδρυτή Carlo Riva, ο χώρος διαμορφώθηκε και βελτιώθηκε ανά τις δεκαετίες και σε αυτόν βρίσκονται πλέον περισσότερα από 100 σκάφη.

Η "σήραγγα Riva"  όπως είναι γνωστό σήμερα το μέρος, λειτουργεί πια σαν μία αποθήκη/εκθεσιακός χώρος, καθώς στο εσωτερικό της υπάρχουν σπάνια vintage ταχύπλοα της Riva, τα οποία μπορεί να θαυμάσει από κοντά κάποιος.

Στο Μονακό υπάρχει ένα μυστικό κελάρι γεμάτο vintage ταχύπλοα

ΣΚΑΦΗ ΡΙΒΑ ΜΟΝΑΚΟ 2

ΣΚΑΦΗ ΡΙΒΑ ΜΟΝΑΚΟ 3

ΣΚΑΦΗ ΡΙΒΑ ΜΟΝΑΚΟ 4

ΣΚΑΦΗ ΡΙΒΑ ΜΟΝΑΚΟ 4

ΣΚΑΦΗ ΡΙΒΑ ΜΟΝΑΚΟ 5

ΣΚΑΦΗ ΡΙΒΑ ΜΟΝΑΚΟ 6

ΣΚΑΦΗ ΡΙΒΑ ΜΟΝΑΚΟ 6

ΣΚΑΦΗ ΡΙΒΑ ΜΟΝΑΚΟ 7

Από: Esquire NL

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Ταξίδια & Ξενοδοχεία

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

20 tips για να ανέβεις επίπεδο στη δουλειά

Οι μικρές λεπτομέρειες που χωρίζουν την επιτυχία από την αποτυχία.

Η διατροφή για την απόκτηση περισσότερης μυϊκής μάζας

Εκτός από το κοτόπουλο, υπάρχει μια λίστα από φυσικές πηγές άπαχης πρωτεΐνης, που χτίζουν μυς ακόμη και αν δεν προπονείσαι συστηματικά (έως και καθόλου).