Η Lamborghini Sián είναι ένα από τα πιο πρόσφατα supercars που παρουσίασε η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία, με την επίσημη "πρώτη" της να γίνεται στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο του 2019. Το παρθενικό υβριδικό μοντέλο του brand διαθέτει κινητήρα V12 6,5 λίτρων -τον ίδιο που χρησιμοποιείται και στην SVJ- ο οποίος συνυπάρχει με ένα 48-volt ήπιο υβριδικό σύστημα. Η συνολική ιπποδύναμη ανέρχεται στα 830 άλογα, με τα 0-100 να επιτυγχάνονται σε 2,8'' και την τελική της ταχύτητα να πλησιάζει τα 350 χλμ/ώρα.

Προφανώς και τα περίπου €3.500.000 που απαιτούνται για την απόκτηση μίας εκ των συνολικά 63 που θα κατασκευαστούν είναι ένα ποσό κάπως απαγορευτικό για τον μέσο φίλο του αυτοκινήτου. Ο οποιοσδήποτε ωστόσο μπορεί να αποκτήσει μία Lamborghini Sián FKP 37 Lego Technic, δηλαδή μία ρέπλικα του εν λόγω υπερ-αυτοκινήτου από τουβλάκια Lego, σε κλίμακα 1:8. Αν έχεις την υπομονή να συνδυάσεις τα 3.696 κομμάτια του πακέτου, μία Sián θα κοσμεί κάποιο μέρος του σπιτιού σου, από τη στιγμή που μία κανονική τέτοια δεν μπορεί να βρεθεί για πρακτικούς λόγους στο γκαράζ σου. 

"Τα τουβλάκια της Lego έχουν χτίσει το δικό τους μύθο στο πεδίο τους, ακριβώς όπως έχει κάνει και η Lamborghini στο δικό της. Και τα δύο brands επιζητούν την τελειότητα στο σχεδιασμό μέσω της συνεχούς έρευνας και ανάπτυξης, χαρίζοντας μοναδικά συναισθήματα στους πιστούς fans τους, οι οποίοι υπάρχουν σε κάθε γενιά" αναφέρει μεταξύ άλλων ο CEO της Automobili Lamborghini Stefano Domenicali. Η Lamborghini Sián FKP 37 Lego Technic είναι διαθέσιμη στα καταστήματα της Lego σε όλο τον πλανήτη αλλά και από το website της εταιρείας. Η τιμή της ανέρχεται στα €379. 


Διάβασε ακόμη για τα 110 χρόνια της Alfa Romeo, το νικηφόρο ντεμπούτο της Nissan στον πιο σκληρό αγώνα του κόσμου, το πιο δυνατό SUV που υπάρχει και το μαύρο μονοθέσιο της Mercedes στη Formula 1.