Το μαύρο μονοθέσιο της Mercedes στη Formula 1

Η κορυφαία εταιρεία θέλει να περάσει το δικό της μήνυμα κατά του ρατσισμού.

Η ομάδα της Mercedes στη Formula 1 ετοιμάζεται για το restart της αγωνιστικής σεζόν με ένα δυνατό μήνυμα. Η εν ενεργεία παγκόσμια πρωταθλήτρια εταιρεία θα λανσάρει ένα κατάμαυρο μονοθέσιο, θέλοντας να εκφράσει την αλληλεγγύη της στους μαύρους ανθρώπους και φυσικά την εναντίωσή της απέναντι στο ρατσισμό.

Ο 6 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής και βασικός πιλότος της Mercedes Lewis Hamilton έχει  πάρει ξεκάθαρη θέση ενάντια στις φυλετικές διακρίσεις μετά τη δολοφονία του George Floyd από λευκό Αμερικανό αστυνομικό. Τόσο ο ίδιος όσο και ο έτερος οδηγός της ομάδας Valtteri Bottas θα φορούν ολόμαυρες στολές καθόλη τη διάρκεια του φετινού πρωταθλήματος, οι οποίες θα φέρουν το μήνυμα End Racism, το οποίο θα αναγράφεται και πάνω στα μονοθέσια. 

Μπορεί εδώ και αρκετά χρόνια τα χαρακτηριστικό χρώμα αυτών να ήταν το ασημί, ωστόσο η Mercedes πήρε τη σημαντική πρωτοβουλία να το αντικαταστήσει με το μαύρο, αρχής γενομένης από το γκραν πρι της Αυστρίας, στις 5 Ιουλίου. Γα την ακρίβεια τα δύο αυτοκίνητα θα έχουν μαύρο livery χρώμα  στην προσπάθεια στήριξης του κινήματος Black Lives Matter.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) on

"Ο ρατσισμός και οι διακρίσεις δεν έχουν καμία θέση στην κοινωνία μας, όπως δεν έχουν καμία θέση και στο άθλημά μας ή την ομάδα μας. Το πιστεύουμε βαθύτατα στη Mercedes. Θεωρούμε ωστόσο, ότι δεν αρκεί να έχουμε τις σωστές πεποιθήσεις και τη σωστή νοοτροπία. Δεν αρκεί να παραμένουμε σιωπηλοί. Θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε τη φωνή μας, να μιλήσουμε για σεβασμό και ισότητα. Τα ασημένια βέλη θα αγωνιστούν σε μαύρο χρώμα για ολόκληρη τη σεζόν του 2020. Έτσι δίνουμε τη δέσμευσή μας για να δούμε μεγαλύτερη ποικιλομορφία μέσα στην ομάδα μας αλλά και στο σπορ μας. Δεν θα κρύψουμε τις αδυναμίες μας σε αυτόν τον τομέα, ούτε την πρόοδο που πρέπει ακόμη να σημειώσουμε. Δίνουμε δημόσια δέσμευση για να αναλάβουμε θετική δράση. Σκοπεύουμε να βρούμε και να προσελκύσουμε τα μεγαλύτερα ταλέντα από το ευρύτερο δυνατό φάσμα, να δημιουργήσουμε αξιόπιστα μονοπάτια για να φτάσουν έως το άθλημά μας και να χτίσουμε μια ισχυρότερη και διαφορετική ομάδα στο μέλλον. Με αυτή την ευκαιρία ευχαριστώ τη μητρική μας εταιρεία, τη Mercedes-Benz και τους συνεργάτες μας που υποστήριξαν και ενθάρρυναν αυτή μας την πρωτοβουλία" τόνισε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της αγωνιστικής ομάδας της Mercedes στη Formula 1 Toto Wolff, με την επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας να αναφέρει πως "παρουσιάζουμε το νέο μας livery για το 2020. Είναι μία υπόσχεση για τη βελτίωση της διαφορετικότητας στην ομάδα μας και στο άθλημα μας. Ένα σημάδι δέσμευσης για την καταπολέμηση του ρατσισμού και των διακρίσεων σε όλες τις μορφές της".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παντρεύεται μέσα στο καλοκαίρι

Όπως όλα δείχνουν, ο γάμος του Γιάννη και της Mariah θα γίνει στην Πύλο.

Η Αθήνα της αφρικανικής σκόνης κάνει κακό στο δέρμα μας, λέει πρόσφατη έρευνα

Έχουμε τη λίστα με τις 10 πόλεις που είναι οι χειρότερες για το δέρμα παγκοσμίως.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει (κι άλλα) λεφτά στη Meta σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg

Για να θερίσεις, θα πρέπει πρώτα να σπείρεις και αυτό κάνει στην παρούσα φάση.

Γραφει Παυλος Κρουστης