Πώς ακριβώς αποκαλεί ο οίκος δημοπρασιών RM Sotheby's την Ferrari Enzo που ενώνει δύο εποχές της διάσημης ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας ανάμεσα στη 90s F50 και την υβριδική LaFerrari των 2010; "Το hypercar που όρισε τα 00s για το Μαρανέλο". Ακούγεται σαν υπερβολική δήλωση, αποτελεί όμως απτή πραγματικότητα. Μία πραγματικότητα μάλιστα που βγαίνει στο σφυρί, για κάποιον υπερτυχερό που θα κάνει δικιά του την κίτρινη αυτή θεά. 

Δεν είναι μόνο η εξωτική της εξωτερική εμφάνιση αλλά και μία μηχανική καρδιά βγαλμένη από τα υγρά όνειρα κάθε petrol head. Το ιερό αυτό τέρας των supercar έχει κάτω από το καπό του μία ενισχυμένη έκδοση του κινητήρα που ανήκε στον προκάτοχό του: 12 κύλινδροι και 6.0 λίτρα αντί για 4.7. Όσο για την ιπποδύναμη που αποδίδει; 651 άλογα που προωθούν το αυτοκίνητο στις συγκλονιστικές επιδόσεις των 0-100 χλμ. σε 3,3 δευτερολέπτων και 350 χλμ./την ώρα τελική ταχύτητα.

Αυτά όσον αφορά τις γενικές επιδόσεις το μοντέλου. Τι συμβαίνει όμως με το συγκεκριμένο supercar που δημοπρατεί η RM Sothebys; Κατασκευασμένο το 2003, θα περίμενε κανείς να έχει οργώσει τους ευρωπαϊκούς δρόμους. Επειδή, όμως, πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις, η  συγκεκριμένη Ferrari Enzo δεν έχει στο κοντέρ της ούτε 20 χιλιάδες χιλιόμετρα. Είναι δηλαδή σαν καινούργια. Για αυτό και αναμένεται να "πιάσει" ακόμα και 2,5 εκ. δολάρια στη δημοπρασία της 27ης Ιανουαρίου.