Η Ferrari SF90 Spider είναι το πιο extreme convertible

Ένα κομψό κτήνος, με ή χωρίς οροφή.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 13 Νοεμβρίου 2020

Η Ferrari SF90 Stradale έχει αποκαλυφθεί εδώ και περίπου 18 μήνες, σηματοδοτώντας μία νέα γενιά supercars για την Scuderia. Το πρώτο υβριδικό plug-in της Ferrari είναι στην ουσία ένα σιωπηλό hypercar που όμως μετατρέπεται πολύ εύκολα σε ένα πραγματικό κτήνος της ασφάλτου. 

Με σχεδόν 1.000 ίππους και ένα εκπληκτικό επίπεδο μηχανικής και τεχνολογίας στη διάθεση του οδηγού, κάνει τα €425.000 της τιμής να μοιάζουν ένα εξαιρετικό deal για όποιον μπορεί να τα δώσει για να την αποκτήσει. 

Η Ferrari SF90 Spider είναι το πιο extreme convertibleFerrari
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ FERRARI SF90 SPIDER 4Ferrari

Πλέον, υπάρχει και η convertible version, που φυσικά διατηρεί όλα τα assets. Η ανασυρόμενη σκληρή οροφή χρειάζεται μόλις 14'' για να μετατρέψει το όχημα από Stradale σε Spider. Αυτό, μαζί με την εντυπωσιακή εμφάνιση δείχνουν τα καινούρια μονοπάτια στα οποία βαδίζουν άπαντες στο Maranello.

Κάτω από το "δέρμα" της, ο V8 mid-engined κινητήρας των 4 λίτρων συνυπάρχει με τρία ηλεκτρικά μοτέρ, για να επιτύχει αξιοσημείωτους αριθμούς: Χρειάζονται μόλις 2,5'' για το 0-100, με την μέγιστη ταχύτητα να πλησιάζει τα 340 χλμ/ώρα.

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ FERRARI SF90 SPIDER 3Ferrari
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ FERRARI SF90 SPIDER 1Ferrari

Το αξιοσημείωτο είναι πως όλα αυτά -ειδικά η ταχύτητα- γίνονται χωρίς μεγαλύτερη εκπομπή ρύπων. Και αυτό καθιστά την  SF90 Spider πρωτοπόρα.

Από: Esquire UK

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Τεχνολογία