Όπως πιθανότατα θα γνωρίζεις, ο γιος του David Beckham, Brooklyn, αποφάσισε να παντρευτεί την εκλεκτή της καρδιάς του Nicola Peltz, σε μία λαμπερή τελετή στο Palm Beach, στην Φλόριντα των ΗΠΑ. Το ζεύγος δέχτηκε αρκετά δώρα από φίλους και συγγενείς για το επόμενο κεφάλαιο της κοινής του ζωής. Μεταξύ αυτών και ένα ξεχωριστό αυτοκίνητο από τον πρεσβύτερο Beckham.

Μία one of a kind Jaguar

Ο David Beckham χάρισε στη νύφη και τον γιο του, μία αμιγώς ηλεκτρική custom made Jaguar XK140, που φέρει τη σχεδιαστική σφραγίδα της Lunaz. Το χειροποίητο κλασικό αυτοκίνητο δημιουργήθηκε κατά παραγγελία του Becks και είναι αποτέλεσμα χιλιάδων ωρών εργασίας από μία 120μελή ομάδα τεχνιτών, σχεδιαστών και τεχνικών ηλεκτρικών οχημάτων της εταιρείας, που αφιέρωσαν ιδρώτα και χρόνο, εργαζόμενοι στα HQ της Lunaz, στο Silverstone της Αγγλίας.

Η Jaguar XK140 του 1954 ντύθηκε με ένα όμορφο γαλάζιο χρώμα, ο κωδικός του οποίου όμως θα μείνει εμπιστευτικός, καθώς δημιουργήθηκε αποκλειστικά για τον συγκεκριμένο πελάτη - όπως άλλωστε και τα περισσότερα του brand.

Το εσωτερικό της είναι καλυμμένο με ένα ανοιχτό κρεμ δερμάτινο σαλόνι, που ενισχύει την κλασική αισθητική του οχήματος και ταιριάζει άψογα με τον εξωτερικό χρωματισμό.

Η σύγχρονη τεχνολογία είναι παρούσα στις λειτουργίες του αλλά διακριτικά κρυμμένη, με τα καντράν και τους διακόπτες να αντικατοπτρίζουν πιστά τον αρχικό σχεδιασμό της Jaguar αλλά με διακριτικές αναβαθμίσεις για την παροχή πληροφοριών σχετικά με τη στάθμη της μπαταρίας και τη γενικότερη λειτουργία.

Έχουν προσαρμοστεί επίσης αναβαθμισμένα φρένα, ανάρτηση και  σύστημα διεύθυνσης, κάτι που σημαίνει και αυτόματη μεγιστοποίηση της οδηγικής εμπειρίας.

> Διάβασε ακόμη: Μία βόλτα στο γκαράζ του Zlatan Ibrahimovic

Αξίζει να αναφερθεί πως το εν λόγω ηλεκτρικό αυτοκίνητο -κατασκευασμένο στο μεγαλύτερο μέρος του από ανακυκλωμένα υλικά παλαιότερων αμαξιών- έχε σημαντικά μειωμένο οικολογικό αποτύπωμα τόσο κατά τα στάδια παραγωγής του όσο και στις μελλοντικές μετακινήσεις του.

 

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.