Γνωρίζαμε εδώ και αρκετό καιρό ότι η επόμενη γενιά της BMW M2 θα είναι ο τελευταίος των Μ-οϊκανών (αυτοκινήτων M). Γνωρίζαμε ότι η BMW M2 θα είναι η τελευταία M2 με κινητήρα εσωτερικής καύσης και το τελευταίο αυτοκίνητο M που θα διαθέτει χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων. Ωστόσο, μετά μια πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε ο CEO της BMW Frank van Meel, μπορείς να προσθέσεις άλλο ένα στις λίστες των τελευταίων: η επερχόμενη BMW M2 θα είναι το τελευταίο μη υβριδικό αυτοκίνητο M στην ιστορία. 

Τι δήλωσε ο CEO της BMW M

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο van Meel δήλωσε ότι η BMW M2 θα είναι η τελευταία M που θα κινείται αποκλειστικά με κινητήρα εσωτερικής καύσης και χωρίς κανένα χαρακτηριστικό ηλεκτροκίνησης, όπως π.χ ένα υβριδικό σύστημα με αρχιτεκτονική 48Volt.

Αυτό φαίνεται να σημαίνει ότι η BMW M2 της επόμενης γενιάς δεν θα αποκτήσει καν την ήπια υβριδική τεχνολογίας 48 Volt, η οποία πιθανότατα θα βρει το δρόμο της σε κάθε άλλο μελλοντικό αυτοκίνητο M. H BMW M5 της επόμενης γενιάς θα είναι plug-in υβριδικό, και μια αμιγώς ηλεκτρική BMW M3 είναι πιθανό να ακολουθήσει, με μερικά SUV να προστίθενται στο μείγμα. Ωστόσο, η BMW Μ2 θα παραμείνει το τελευταίο προπύργιο της μάρκας για τα κουπέ της παλιάς σχολής, εσωτερικής καύσης, με κίνηση στους πίσω τροχούς και χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων.

Η συνέχεια στο Top Gear