Ταχύτατη, ελαφριά και σέξι. Ή απλά BMW M4 CSL.

Κυρίες και κύριοι, την προσοχή σας παρακαλώ. Αυτή που βλέπετε, είναι η M4 CSL, που έγραψε τον ταχύτερο χρόνο που έχει γράψει ποτέ BMW παραγωγής στο Nürburgring.

Γράφει: TopGear 20 Μαΐου 2022

Κάτι έχει πιάσει τις εταιρείες αυτοκινήτων. Δεν εξηγείται αλλιώς. Ίσως η πραγματικότητα της μετάβασης στην ηλεκτροκίνηση να τους έχει δημιουργήσει ενός είδους πρώιμο στερητικό σύνδρομο για μοντέλα με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Αλλά όχι μοντέλα ότι κι ότι. Εδώ μιλάμε για αυτοκίνητα -όπως η BMW M4 CSL- που επιχειρούν να προσθέσουν ένα ακόμη κεφάλαιο στη βίβλο των καθαρόαιμων σπορ κατασκευών, πριν αποσυρθούν οριστικά στα υπόγεια γκαράζ των πλούσιων petrolheads ή απλά των petrol tycoons του πλανήτη.

H BMW M4 CSL επιτέλους αποκαλύφθηκε λίγο πριν την επίσημη πρεμιέρα της, που είναι προγραμματισμένη για το Concorso d'Eleganza Villa d'Este του 2022, το προσεχές σαββατοκύριακο 21-22 Μαϊου. Η ονομασία CSL, αφορά όπως πάντα στο τρίπτυχο "Competition, Sport, Lightweight", που έχει σαν στόχο να δημιουργήσει ένα συναρπαστικό οδηγικά αποτέλεσμα.

Το αγωνιστικό dna είναι θεμέλιος λίθος σε κάθε κατασκευή επιδόσεων που σέβεται τον εαυτό της, ενώ το ίδιο ισχύει και για το ελαφρύ αμάξωμα, πάντοτε τηρουμένων των αναλογιών. Και φυσικά, αυτό που προκύπτει ιδανικά, είναι ένα σπορ αυτοκίνητο που αποτελεί σημείο αναφοράς.

Δεν είναι σχήμα λόγου. Κάθε σπορ μοντέλο που φιλοδοξεί να γράψει με χρυσά γράμματα το όνομά του στη σχετική λίστα, είναι αναπόφευκτο να περάσει από τη δοκιμασία του Nürburgring. Η θρυλική πίστα είναι το παραδοσιακό πεδίο αυτοεπιβεβαίωσης του "εγώ" οδηγών και μηχανών. 

Η συνέχεια στο Top Gear

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι πρέπει να κάνεις για να έχεις τύχη στη ζωή σου, σύμφωνα με το TikTok

Παραδόξως, κάποιες από αυτές τις συμβουλές παύλα πρακτικές, βγάζουν νόημα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τι σχέση έχει ο Tony Soprano με τον LeBron James

O James Gandolfini είχε υποδυθεί ξανά τον θρυλικό ήρωα σε ένα μικρό βίντεο που έχει όλες τις απαντήσεις.

Γραφει Παυλος Κρουστης