Έχουν περάσει 44 χρόνια από όταν ο John Travolta αποθέωνε το Ford De Luxe cabrio ως Danny Zuko στο μιούζικαλ Grease και η "λαδωμένη αστραπή" παραμένει ένα από τα κορυφαία αυτοκίνητα που εμφανίστηκαν ποτέ στη μεγάλη οθόνη. Το Greased Lightning ήταν πράγματι πολύ γρήγορο και ο Travolta o τέλειος φιγουρατζής. Όσα ακολούθησαν είναι πια ιστορία.

Αλλά τι είναι η Greased Lightning και τι σημαίνει;

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Greased Lightning είναι μία έκφραση στην καθομιλουμένη για κάτι που είναι πολύ γρήγορο. Είναι επίσης ο τίτλος ενός από τα πιο σπουδαία τραγούδια από το soundtrack του Vaseline και ερμηνεύεται από το boy band Westlife της δεκαετίας του '90.

Αλλά το Greased Lightning είναι όπως προείπαμε και το παρατσούκλι που δόθηκε στο αυτοκίνητο που ο John Travolta και οι φίλοι του, οι T-Birds επισκευάζουν και μετατρέπουν σε μια εκθαμβωτική μηχανή ταχύτητας.

Το αυτοκίνητο είναι ένα Ford De Luxe cabrio του 1948 με κινητήρα V8, το οποίο ήταν μέρος μιας επιτυχημένης και ανθεκτικής σειράς παραγωγής που κατασκευάστηκε από την εταιρεία Blue Oval από το 1941 έως το 1948. Φινιρισμένο με ξύλο, για την ακρίβεια σχεδιάστηκε για να αποτελέσει ένα δημοφιλές καταναλωτικό αυτοκίνητο κατάλληλο για όλη την οικογένεια, καθότι ήταν κατασκευασμένο από ισχυρά υλικά.

Μια από τις πιο γνωστές και συναρπαστικές σκηνές της ταινίας λαμβάνει χώρα όταν το Greased Lightning ανταγωνίζεται το Hell's Chariot, το οποίο είναι το αυτοκίνητο της αντίπαλης συμμορίας ονόματι The Scorpions και το οποίο κατασκευαζόταν επίσης από τη Ford μέσω της πολυτελούς εταιρείας της εκείνη την εποχή, Mercury.

Το εν λόγω αυτοκίνητο στο μεταξύ, θα δημοπρατηθεί στις 20 Αυγούστου στην Καλιφόρνια με την υπογραφή της αγαπημένης Olivia Newton John.

Περισσότερα από 40 χρόνια μετά την κυκλοφορία του Vaseline, το Ford De Luxe έχει μείνει στην ιστορία ως ένα από τα πιο εμβληματικά οχήματα του κινηματογράφου. Είμαστε σίγουροι ότι αυτό δεν θα είχε συμβεί αν δεν υπήρχαν οι σπουδαίες ερμηνείες του John Travolta και φυσικά της Olivia Newton John, την οποία θυμόμαστε σήμερα με θαυμασμό και σεβασμό.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.