Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο που διαθέτει ο νεότερος πρωταθλητής στην ιστορία του WRC είναι η ατσαλάκωτη ψυχραιμία με την οποία διαχειρίζεται το πλεονέκτημα της αδιαμφισβήτητης ταχύτητας που έχει, αλλά και το μειονέκτημα του να ξεκινά πρώτος στον δρόμο για παράδειγμα. Με αντίστοιχη ωριμότητα και ψυχραιμία, ο Kalle Rovanpera πήρε στην Νέα Ζηλανδία την νίκη που ήταν η έκτη φετινή του και ήρθε υπό τις συνθήκες που απαιτούταν για να στεφθεί πρωταθλητής πριν καν ολοκληρωθεί η χρονιά. 

Του αρκούσε μια διαφορά 7 βαθμών από τον Ott Tanak, την οποία κατάφερε με την επικράτηση στην Power Stage και σε ηλικία 22 ετών και μιας ημέρας κατέρριψε - συνέτριψε για την ακρίβεια - το ρεκόρ του νεότερου πρωταθλητή μέχρι τώρα, το οποίο στα 27 του (και 89 ημέρες) κατείχε ο διασημότερος άνθρωπος που έχουν βγάλει τα ράλι παγκοσμίως, ο Colin McRae. 

Πιθανότατα δεν είναι το ρεκόρ που ήρθε φυσιολογικά, ούτε ο τίτλος που αναμενόταν εδώ και  μήνες, ούτε η νίκη στην Νέα Ζηλανδία, έναν άγνωστο αγώνα για τα παιδιά της ηλικίας του Kalle. Είναι όμως σίγουρα η ένταση, η αφοσίωση και η αυτοσυγκέντρωση όλων αυτών των μηνών ή και των ετών, που τον έκαναν να κλάψει αυτό το Σαββατοκύριακο και για πρώτη φορά ίσως, έτσι εμφανώς, να δείξει πως δεν είναι ένα ακλόνητο οδηγικό ρομπότ. Ήταν μάλλον η αγκαλιά με τον Harri Rovanpera, τον πατέρα του, ο οποίος την τελευταία φορά που είχαμε ξανά Φινλανδό πρωταθλητή, το 2002 με τον Marcus Gronholm, ήταν εκείνος που φύλαγε τα νώτα του ψηλού. 

Ανακούφιση 

"Είναι σίγουρα μια ανακούφιση να τελειώνεις τη δουλειά", παραδέχτηκε ο Rovanpera, εν μέσω πανηγυρισμών για την νίκη στην Νέα Ζηλανδία αλλά δεν μπόρεσε να παραδεχτεί πότε ακριβώς ξεκίνησε αυτή η δουλειά. "Μάλλον όταν γίνεται επαγγελματική η εμπλοκή στο σπορ, ο στόχος είναι αυτομάτως ο τίτλος", είπε ο 22χρονος που όσο και αν είναι παιδί και αυτό φαίνεται από τα σπυράκια που είχε στο πρόσωπο, μέχρι και πριν μερικούς μήνες, είναι αρκετά ψυχρός για να διεκπεραιώνει όλα τα εντυπωσιακά που κάνει. 

Η συνέχεια στο TopGear