Έχουμε αναφερθεί αρκετές φορές στην διαφορετική στρατηγική των Ιαπώνων -και δη της Toyota- σχετικά με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Όπως και οι άλλοι ιάπωνες κατασκευαστές, η Toyota μόλις πριν λίγους μήνες λάνσαρε το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο -το bZ4X- και γενικά ευαγγελίζεται το υδρογόνο περισσότερο. Όμως -αν είναι ακριβή τα δημοσιεύματα του πρακτορείου Reuters που επικαλείται το Automotive News Europe- η Toyota φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο επανεκκίνησης της στρατηγικής της για τα ηλεκτρικά οχήματα, ώστε να είναι πιο ανταγωνιστική σε μια ταχύτατα αναπτυσσόμενη αγορά.

4 άτομα διαρρέουν τα περί αναθεώρησης της Toyota

To Reuters αναφέρει ότι τέσσερα άτομα με γνώση των σχεδίων που βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη, διαρρέουν ότι η Toyota είναι προς αναθεώρηση του σχέδιου ανάπτυξης ηλεκτρικών οχημάτων -αξίας 38 δισεκατομμυρίων δολαρίων- που ανακοίνωσε πέρυσι, για να ανταγωνιστεί καλύτερα εταιρείες όπως η Tesla.

Αυτά τα τέσσερα άτομα φέρονται να έχουν δηλώσει ότι μια ομάδα εργασίας εντός της Toyota έχει αναλάβει την αναθεώρηση των σχεδίων μέχρι τις αρχές του επόμενου έτους για βελτιώσεις στην υπάρχουσα πλατφόρμα EV ή για μια νέα πλατφόρμα.

Αναστολή εργασιών για κάποια νέα ηλεκτρικά

Εν τω μεταξύ, η Toyota έχει αναστείλει τις εργασίες σε ορισμένα από τα 30 σχέδια EV που ανακοινώθηκαν τον Δεκέμβριο, τα οποία σύμφωνα με τις πηγές και ένα έγγραφο που εξέτασε το Reuters περιλαμβάνουν το crossover Toyota Compact Cruiser και το ηλεκτρικό Crown με μπαταρία.

Η συνέχεια στο TopGear