10 κλασικά αυτοκίνητα που έχουν θέση στο σήμερα

Θρύλοι τεσσάρων τροχών που δεν πρέπει ποτέ να ξεχαστούν.

Γράφει: TopGear 14 Ιουλίου 2022

Πόσες φορές έχεις δει κάποιο κλασικό αυτοκίνητο και σκέφτεσαι "Θα το ήθελα αλλά θα προτιμούσα κάτι πιο σύγχρονο κάτω από το αμάξωμα"; Παραδέξου το, πολλές. Και εμείς το ίδιο παθαίνουμε -όχι με όλα- και σκεφτήκαμε πώς θα μπορούσαν να γίνουν αθέατα σύγχρονα κάποια κλασικά αυτοκίνητα που μας μαγεύουν με την αισθητική τους. Γιατί ότι και να κάνουμε γνήσιο Iso Grifo π.χ. δεν μπορούμε να αγοράσουμε αφού ξεπερνά τα 400.000 ευρώ η τιμή του ως κλασικό, ούτε το τέλειο και αγαπημένο Toyota 2000GT -το πιο ακριβό "εν ζωή" Toyota μέχρι σήμερα. 

Lamborghini LM002

10 κλασικά αυτοκίνητα που έχουν θέση στο σήμερα

Και μόνο το προσωνύμιο "Rambo Lambo" φτάνει για αναβίωση. Το Lamborghini Urus δεν κάνει για βάση.  To LM002 ήταν κάτι πραγματικά σκληρό -κάτι που μπορούσε να αντέξει αρκετή τιμωρία (αν φαντάστηκες μαστίγια κλπ. άλλαξε σάιτ). Η Lamborghini LM002 μπορεί να επανέλθει στη ζωή και με V12 κινητήρα ιδανικά. Και να είναι pickup και όχι η παραλλαγή station που είχε ο Σουλτάνος του Μπρουνέι, γιατί θέλουμε να την φορτώνουμε με ξύλα και οικοδομικά υλικά. Ίσως ένα Toyota Land Cruiser να έκανε την δουλειά -αν καταφέρναμε να στριμώξουμε έναν V12.

BMW Z1

BMW Z1

Όλα τα μικρά σπορ αυτοκίνητα θα μπορούσαν να μάθουν ένα ή δύο πράγματα από το Mazda MX-5. Ήταν το τέλειο σημείο εκκίνησης για τη Fiat και το 124... και πιστεύουμε ότι θα ήταν ένας εξίσου καλός καμβάς για μια επανεκκίνηση του baby roadster της BMW. Θα χωρέσει ακόμα και έναν V8. Το μοναδικό θέμα θα είναι πώς να ξαναγίνουν ίδιες οι πόρτες.

Iso Grifo

Δεν θα ήταν σωστό να στηρίξεις μια νέα Iso σε μια Ferrari. Τι θα έλεγες για μια Maserati Gran Turismo; Υπάρχουν αρκετά Iso που πωλούνται ακόμα στο διαδίκτυο αλλά είναι πολύ ακριβά. Σίγουρα θα βάζαμε έναν V8 κινητήρα -που στο αρχικό αυτοκίνητο ήταν από Chevrolet και Ford- που είναι πιο κατάλληλος για cross-country παρά για oδήγηση στο όριο.

Η συνέχεια στο TopGear

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Στάνκογλου δεν έχει πια απωθημένα

Ο ηθοποιός, φέτος γιόρτασε τα 50 του και το δώρο που έκανε στον εαυτό του ήταν να του προσφέρει ένα μικρό διάλειμμα από το θέατρο.

Μία σπάνια φωτογραφία του Παναγιώτη Φασούλα με την οικογένειά του

Ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας σε ένα σπάνιο στιγμιότυπο με τη σύζυγό του και την κόρη τους.

H ηλεκτρική Formula E είναι και επισήμως ταχύτερη από την F1

Το πιο σημαντικό είναι ότι το αυτοκίνητο θα κάνει πλέον χρήση του μπροστινού συστήματος κίνησης.

Γραφει TopGear

Τρία θρεπτικά συστατικά που κάνουν το σπέρμα ισχυρότερο

Όπως όλα δείχνουν, η κακή διατροφή μπορεί να επηρεάσει την ποιότητά του.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τι δεν πρέπει να googlάρεις για το καλό σου

Για παράδειμα, δεν είναι πολύ καλή ιδέα να ψάχνεις πώς μπορείς να ξεφορτωθείς ένα πτώμα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Από ό,τι φαίνεται, το 'κλειδί' για να χάσουμε λίπος βρίσκεται στο μυαλό μας

Δεν έχει νόημα να ξεκινήσεις την προσπάθεια, αν δεν έχεις τη σωστή νοοτροπία.

Γραφει Γιαννης Σπανος