Αντίστοιχο πάθος με αυτό που έχει η Lamborghini για τις ταυρομαχίες, έχει η Rolls Royce με τα φαντάσματα, άρα δικαιωματικά μπορούμε να πούμε πως σήμερα που ο κόσμος γιορτάζει το Halloween γιατί το γιορτάζουν και οι Αμερικάνοι και είναι σικ, είναι η μέρα της. Δεν είναι όμως η μοναδική που έχει επιλέξει τρομακτικά ονόματα για τα αυτοκίνητά της, οπότε παρακάτω μπορείς να δεις τα τρομακτικότερα από αυτά που κυκλοφορούν ανάμεσά μας. Και είναι επιβεβαιωμένο πως κυκλοφορούν ανάμεσά μας, όχι σαν τα φαντάσματα που κάποιοι δεν τα πιστεύετε. 

Rolls Royce Ghost 

Για να είμαστε βεβαίως δίκαιοι, κάποιοι από εμάς δεν έχουν δει ποτέ τους Rolls Royce από κοντά, οπότε τι πιο ταιριαστό από το να ονομάσεις τα αυτοκίνητα μιας τέτοιας φίρμας με ονόματα που προέρχονται από φαντάσματα; Η Ghost είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Το μοντέλο που ξεχωρίζει με το coupe σχήμα του που συνδυάζεται με τις ανάποδα ανοιγόμενες πίσω πόρτες, είναι ένα από τα πιο δημοφιλή της Rolls Royce. 

Dodge Demon 

To 1971 η Dodge παρουσίασε μια δίπορτη σπορτιφ παραλλαγή του Dodge Dart. Ήταν στην πραγματικότητα το σπορ όχημα της Plymouth με το όνομα Duster. Σύμφωνα με πληροφορίες που προέκυψαν κάποια χρόνια αργότερα, η αρχική συμφωνία ήταν να το ονομάσουν Beaver, αλλά το marketing της Dodge επεσήμανε πως στην αργκό το beaver παρέπεμπε σε άλλα κάπως πιο πρόστυχα πράγματα, έτσι επελέγη το όνομα Demon. 

Rolls Royce Phantom 

Η εμμονή της Rolls με τα φαντάσματα στις ονομασίες προέκυψε τυχαία. Το πρώτο της αυτοκίνητο ονομάστηκε Silver Ghost προς τιμήν ενός φημισμένου γιοτ εκείνη την εποχή, αλλά σύντομα όλες οι Rolls Royce αποκαλούνταν Silver Ghost από τον Τύπο και τον κόσμο. Έτσι ήρθε η Phantom το 1925 για να ξεχωρίσει τα πράγματα. Από τότε, παραμένει η ναυαρχίδα της Rolls Royce και μένει να δούμε αν θα της πάρει την πρωτοκαθεδρία η Spectre της νέας εποχής. 

Η συνέχεια στο TopGear