To Grand Prix Βραζιλίας ήταν ολόκληρη η Formula 1. Η ατμόσφαιρά της, οι αγώνες της, οι ίντριγκές της, οι κόντρες μέσα στην πίστα με τις επαφές, οι πρώτοι και οι δεύτεροι οδηγοί των ομάδων, οι εντολές των διευθυντών. Αν η Liberty Media θέλει έναν αγώνα για δείγμα ώστε να πουλήσει σε ακόμη περισσότερες αγορές το σπορ, αν υπάρχουν δηλαδή και άλλες αγορές για να πουλήσει, τότε μπορεί να στέλνει αυτόν τον αγώνα. Έναν αγώνα που περιλάμβανε την παρθενική νίκη του George Russell η οποία σηματοδοτεί την πρώτη φετινή της Mercedes και πρώτη για την Mercedes που δεν έρχεται από τον Lewis Hamilton εδώ και 13 μήνες. 


Καλωσήρθατε με Αυτοκίνητο Ασφαλείας 

Η εκκίνηση ήταν καθαρή, αλλά ο πρώτος γύρος δεν ήταν. Η επαφή του Ricciardo με τον Magnussen στην έβδομη στροφή της πίστας, έφερε το Αυτοκίνητο Ασφαλείας στον αγώνα πολύ νωρίς. Η επανεκκίνηση έφερε κλιμάκωση στην ένταση του πρώτου γύρου.

Ο Verstappen βρήκε χώρο δίπλα στον Hamilton, τη στιγμή που ο Russell παρέμενε επικεφαλής και στην προσπάθεια των δύο να στρίψουν δίπλα δίπλα, ακούμπησαν με αποτέλεσμα ο Verstappen να έχει μεγαλύτερο πρόβλημα, αλλά ο Hamilton να συνεχίσει με εξαιρετικό ρυθμό. 


Σπαζοκεφαλιές και στρατηγική

Με οκτώ οδηγούς να κάνουν τρία pit stops και τους υπόλοιπους από δύο καταλαβαίνει κανείς πως οι στρατηγικές που επέλεξαν οι ομάδες περιείχαν πολύ σκέψη, προσομοίωση και ρίσκο. Αυτό έφερε περισσοτερη αγωνία παρά ουσιαστικές αλλαγές, τουλάχιστον για τις τρεις κορυφαίες ομάδες, καθώς ούτε ο Russell έχασε την πρωτοπορία παρά την διαφορετική στρατηγική με τον Hamilton, ούτε ο Sainz έχασε την θέση του από το Leclerc που είχε πέσει αρκετά πίσω έπειτα από επαφή με τον Lando Norris. 

Η συνέχεια στο TopGear