Εν αναμονή της χολιγουντιανής παραγωγής του Michael Mann με τον Adam Driver στον ρόλο του Enzo Ferrari, η Scuderia μας χαρίζει ένα άλλο φιλμ μικρού μήκους, με αντικείμενο τα αυτοκίνητά της. Βασικά επειδή μιλάμε για την Ferrari το αντικείμενο δεν είναι ποτέ τα αυτοκίνητά της και  μόνο αλλά το πάθος και η αγάπη για αυτά. Αυτό ακριβώς ισχύει και για την "La Prova" που δημιούργησε μια ομάδα παραγωγής από το Χονγκ Κονγκ. "Η δοκιμή", όπως είναι ο τίτλος στα ελληνικά, συγκεντρώνει 75 χρόνια της Ferriari χρησιμοποιώντας τρία πολύ διαφορετικά αυτοκίνητα από τρεις διαφορετικές εποχές και είναι γυρισμένη με έναν πολύ ασυνήθιστο τρόπο. 

Ο Frank Liew είναι σεναριογράφος και σκηνοθέτης με έδρα το Χονγκ Κονγκ, ο οποίος ασχολείται επίσης με την εισαγωγή των αυτοκινήτων της Ferrari στη χώρα, καθώς είναι επικεφαλής της Blackbird Concessionaires, του αντιπροσώπου του Maranello στο Χονγκ Κονγκ. Αποφάσισε λοιπόν να παρουσιάσει παγκοσμίως το πάθος του για το Cavallino Rampante με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο και να προωθήσει μέσω της παραγωγής τις δραστηριότητες της εταιρείας. 

Γυρισμένο με iPhones

Η "La Prova" γυρίστηκε τους καυτούς καλοκαιρινούς μήνες του 2022 και ίσως η πιο εκπληκτική πτυχή της δεκάλεπτης ταινίας είναι ότι δεν χρησιμοποιήθηκαν καθόλου επαγγελματικά συστήματα κινηματογραφικών καμερών στα γυρίσματα αυτά. Αντ' αυτού, η Apple παρείχε πέντε iPhones, τα οποία αποτέλεσαν τα εργαλεία κινηματογράφησης σε όλες τις συνθήκες που επέλεξαν οι δημιουργοί. Από το να δεθούν δηλαδή σε έναν χειροκίνητο γερανό στο πίσω μέρος ενός φορτηγού, μέχρι το να τοποθετηθούν σε πολυάριθμα drones για ορισμένα από τα εναέρια πλάνα. O Frank Liew ωστόσο, ήταν πολύ χαρούμενος με το αποτέλεσμα γιατί δύσκολα θα καταλάβαινε κανείς ότι πρόκειται για κάτι τέτοιο. Η αίσθηση της ταινίας είναι απολύτως κινηματογραφική.  

Η συνέχεια στο TopGear