Ένα αριστούργημα restomod βασισμένο στην Ferrari 250 GT

Δεν είναι όλα τα restomod το ίδιο και το συγκεκριμένο που βασίζεται πάνω σε μια Ferrari 250 GT Berlinetta SWB του 1961 είναι μέχρι τώρα το αγαπημένο μας.

Γράφει: TopGear 23 Δεκεμβρίου 2022

Ventidue σημαίνει 22 και οι σχεδιαστές της Forge Design στο Λονδίνο εντόπισαν στο 2022 τη συμμετρία που δημιουργούν τα 61 χρόνια που έχουν παρέλθει από το 1961. Για αυτό το μότο που συνοδεύει το Ventidue Restomod είναι με λιτό και απέριττο τρόπο, το "1961+61". Αυτό είναι μόλις ένα δείγμα από την βαθιά, σχεδιαστική και αυτοκινητική, φιλοσοφία που εμπεριέχει το συγκεκριμένο Restomod, το οποίο βρήκε τη βάση του σε ένα από τα πιο όμορφα αυτοκίνητα που έχουν υπάρξει ποτέ.

Την Ferrari 250 GT Berlinetta SWB (μια τέτοια του 1960 είναι στη λίστα με τα ακριβότερα φετινά αυτοκίνητα). Εκείνο το αυτοκίνητο παρουσιάστηκε το 1959, όμως το 1961 η Ferrari ανέπτυξε και παρουσίασε το "SEFAC Hot Rod" το οποίο στο εργοστάσιο όλοι γνώριζαν ως Comp/61. 

Ήταν φυσικά μικρότερο σε μήκος από την Ferrari 250 GT, εξου και το SWB και ελαφρύτερο χάρη στο πολύ λεπτό αλουμίνιο που χρησιμοποιούταν στο αμάξωμα. Παράλληλα διέθετε και την πιο ισχυρή version του "κοκκινοκέφαλου" Testa Rossa κινητήρα της Scuderia. Όλα τα παραπάνω οδήγησαν σε απόλυτη επικράτηση στις απαιτητικές συνθήκες στον 24ωρο αγώνα του Le Mans και στη δημιουργία ενός μύθου. 

Ken Miles και Guggenheim 

Πίσω στο 1959, την εβδομάδα που η Ferrari παρουσίαζε στο Παρίσι την 250 GT, είχε ήδη κυκλοφορήσει το πρωτοποριακό άλμπουμ του Ken Miles "Kind of Blue". 

Η συνέχεια στο TopGear

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Είναι ωραίο να σε γλείφει ο σκύλος σου, αλλά ίσως είναι επικίνδυνο

Να και κάτι που πραγματικά, δε μας απασχολούσε. Μέχρι σήμερα δηλαδή.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Pierce Brosnan και Helen Mirren μόλις υπέκυψαν στο Netflix

Η πλατφόρμα απέκτησε τη μεταφορά του μυθιστορήματος The Thursday Murder Club και οι δύο ηθοποιοί θα πρωταγωνιστήσουν.

5 επιστημονικοί λόγοι που δε μπορείς να διαχειριστείς τον θυμό

Γιατί, δε μαθαίνουν όλοι να εκφράζουν τα συναισθήματά τους και το θυμό τους με υγιείς τρόπους...

H Anne Hathaway είναι πλέον αγνώριστη

Η αλλαγή στην εμφάνισή της που δεν περίμενε κανείς.