Tώρα πια όλοι έχουν ακούσει -έστω- για την σειρά "The Last of Us" που στριμάρει στο συνδρομητικό HBO. Είναι μια εξαιρετική δουλειά πάνω σε ένα videogame που αγαπήθηκε, με πολύ δυνατούς πρωταγωνιστές (Bella Ramsey και Pedro Pascal), υπέροχο σενάριο και παρότι έχει να κάνει με ζόμπι, οι δημιουργοί του έχουν φτιάξει επί της ουσίας ένα διεισδυτικό κοινωνικό δράμα και μετα-γουέστερν με ολίγη από τρόμο. Σε αυτό το πλαίσιο δεν μας κάνει εντύπωση και μια υπέροχη σκηνή για την μαγεία της αυτοκίνησης. Πώς είναι να μπαίνεις πρώτη φορά σε αυτοκίνητο; Το νου σας ακολουθεί spoiler. 

Η πρώτη φορά σε αυτοκίνητο είναι μαγεία

Είναι μια από τις καλύτερες σκηνές με επίκεντρο το αυτοκίνητο που έχουν γίνει τόσο στο σινεμά όσο και στην τηλεόραση. Η Ellie είναι ένα κορίτσι 14 ετών που ζει σε μια μετα-αποκαλυπτική Γη. Που σημαίνει ότι δεν υπάρχουν βενζινάδικα άρα και τα αυτοκίνητα είναι ελάχιστα. Εύλογα η Ellie δεν έχει μπει σε αυτοκίνητο όμως ο συνοδοιπόρος της Joel βρίσκει ένα pick-up (αγροτικό δηλαδή) Chevrolet και η Ellie μπαίνει μέσα σε λειτουργικό αυτοκίνητο για πρώτη φορά. 

Γεμάτη ενθουσιασμό ανεβοκατεβάζει το σκιάδιο, πιέζει τον εξωτερικό καθρέπτη και μένει άφωνη με αυτή την τρομερή ζώνη ασφαλείας. Μουρμουρίζει ότι είναι σαν διαστημόπλοιο. Είναι τέτοια η κινηματογράφιση και η ερμηνεία της Ellie που σχεδόν ζηλεύεις αυτή την μοναδικά γοητευτική άγνοια. Μια άγνοια που λόγω επαγγέλματος έχεις χάσει -αν και η ηλεκτροκίνηση ανανεώνει αρκετή από την γοητεία στην αυτοκίνησης για πολλούς λόγους.

Η συνέχεια στο TopGear