Το 2023 μπορεί να μην έχουμε ακόμα ιπτάμενα αυτοκίνητα, όπως προέβλεπαν κάποιοι τον προηγούμενο αιώνα, έχουμε ωστόσο πλωτά. Η Lamborghini και η Ferrari συνεργάστηκαν με κορυφαία ναυπηγεία για να κατασκευάσουν ταχύπλοα με λεπτές γραμμές και μοτίβα εμπνευσμένα από τα supercars τους τα προηγούμενα χρόνια, αλλά η JetCar τους πρόλαβε και δημιούργησε μία πλωτή Chevrolet Corvette.

Η εταιρεία με έδρα τη Φλόριντα τροποποίησε με τόλμη την Chevrolet C7 Corvette ώστε να γίνει θαλάσσια, υλοποιώντας το σλόγκαν της "True Luxury Meets The Water" (Η αληθινή πολυτέλεια συναντά το νερό). 

Πώς δημιουργούνται

Τα σκάφη με αμάξωμα 'Vette είναι εντυπωσιακά και φυσικά κοστίζουν αρκετά. Σύμφωνα με το Robb Report, η μεγαλύτερη δαπάνη για έναν αγοραστή είναι η εξασφάλιση ενός καλύμματος C7 Corvette για 30.000 δολάρια, το οποίο μπορεί στη συνέχεια να φινιριστεί σε σχεδόν οποιοδήποτε χρώμα.

Για την ώρα, η JetCar προσφέρει πολλαπλές επιλογές που προέρχονται από την κατηγορία των τζετ σκι. Ένας κινητήρας Yamaha 180 ίππων με τιμή 13.500 δολάρια θα προσφέρει ταχύτητες έως 56 κόμβους (65 μίλια/ώρα), αλλά οι κινητήρες Sea-Doo που φτάνουν από 230 έως 300 ίππους ξεκινούν από 17.500 δολάρια.

Όπως σε κάθε σοβαρό σπορ αυτοκίνητο, ή μάλλον σκάφος, οι αγοραστές μπορούν επίσης να αναβαθμίσουν το ηχοσύστημα. Το Robb Report προσθέτει ότι η επιλογή Rockford Fosgate αξίας 3.000 δολαρίων περιλαμβάνει ζεύγη ηχείων οκτώ και έξι ιντσών, καθώς και έναν ενισχυτή τεσσάρων καναλιών (αρκετά για τη διθέσια καμπίνα της Corvette). Άλλες έξτρα παροχές περιλαμβάνουν εσωτερικό με LED φωτισμό, σύστημα εντοπισμού GPS και άλλα.  

Η παραγγελία του δικού σου JetCar κοστίζει περίπου 50.000 δολάρια μετά από προκαταβολή 500 δολαρίων και η κατασκευή του διαρκεί τρεις εβδομάδες. Οι περίεργοι του JetCar μπορούν επίσης να κάνουν μια δοκιμαστική βόλτα στο Fort Lauderdale για 350 δολάρια. Τσέκαρε εδώ για να μάθεις περισσότερα. 
 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.