Τη δεύτερη φετινή του νίκη σημείωσε ο Max Verstappen στο επεισοδιακό GP Αυστραλίας που είχε τρεις εκκινήσεις και ολοκληρώθηκε υπό το καθεστώς αυτοκινήτου ασφαλείας. Ήταν η τρίτη συνεχόμενη νίκη της Red Bull και αν ο Perez ήταν λίγο πιο τυχερός μέσα σε όλα αυτά που συνέβησαν θα μπορούσε να είναι και το τρίτο συνεχόμενο 1-2.
Ένα πόντιουμ με 3 παγκόσμιους πρωταθλητές
Παρόλα αυτά στη 2η θέση ολοκλήρωσε ο Lewis Hamilton με την Mercedes, ενώ ο Fernando Alonso με την Aston Martin ολοκληρωσε τρίτος εμπρός από την άλλη Aston του Lance Stroll, καθώς ο Carlos Sainz με την Ferrari τιμωρήθηκε με 5 δευτερόλεπτα ποινής για την επαφή που είχε με τον Alonso στην τρίτη εκκίνηση.
Ο Sainz με την εξέλιξη αυτή έπεσε εκτός βαθμών και συγκεκριμένα στην 12η θέση, έτσι πέμπτος ήταν ο Sergio Perez με την δεύτερη Red Bull και τον ακολούθησε ο Lando Norris με την McLaren και ο Nico Hulkneberg με την Haas. Όγδοος ήταν ο Oscar Piastri φέρνοντας, ανέλπιστα, μια δεύτερη McLaren μέσα στους βαθμούς, στην πατρίδα του μάλιστα και την δεκάδα συμπλήρωσαν οι Guanyu Zhou και Yuki Tsunoda.
Αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Ολλανδού στο Grand Prix Αυστραλίας και θα την ξεχάσει ακόμη πιο δύσκολα καθώς θα είναι τα βιβλία της ιστορίας του σπορ που θα του την θυμίζουν ως την πιο επεισοδιακή και περίπλοκη κούρσα για να καταλάβεις τι ακριβώς συνέβη και πως την διαχειρίστηκαν οι οργανωτές.
Όλα όμως έμοιαζαν επεισοδιακά από την πρώτη και κανονική εκκίνηση κιόλας, τόσο για τον Verstappen, όσο και συνολικά στον αγώνα. Στην εκκίνηση ο Ολλανδός έχασε την πρωτοπορία από τον George Russell, καθώς και από τον Lewis Hamilton, αλλά ο 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής δεν ευχαριστήθηκε ιδιαίτερα αυτό το προσπέρασμα γιατί την ίδια στιγμή ο Charles Leclerc εγκατέλειπε στην αμμοπαγίδα της 3ης στροφής και οδηγούσε σε αυτοκίνητο ασφαλείας.
Η συνέχεια στο TopGear