Το όνομα Bugatti συνδέεται με οτιδήποτε κορυφαίο και εντυπωσιακό, είτε μιλάμε για ρεκόρ ταχύτητας, είτε για ρεκόρ τιμής πώλησης. Έτσι η εξωτική Bugatti Bolide προορίζεται να είναι το απόλυτο δημιούργημα της φίρμας για οδήγηση μέσα στην πίστα και για αυτό απαιτούνται εξαντλητικές δοκιμές. 

Η Bugatti ανακοίνωσε πως περνά στη δεύτερη φάση εξέλιξης της Bugatti Bolide, ενός αυτοκινήτου που οι όροι supercar ή hypercar μοιάζουν φτωχοί να το περιγράψουν. Ο εμβληματικός W16 αποδίδει 1.600 ίππους για μια κατασκευή με βάρος 1.450 kg και η αναλογία που ξεπερνά το ούτως ή άλλως εντυπωσιακό 1:1, είναι από μόνη της μια ένδειξη για σπουδαία πράγματα. 

Μόλις 40 κομμάτια 

Τον Αύγουστο του 2021, ανακοινώθηκε μια περιορισμένη παραγωγή μόλις 40 μονάδων και τώρα μαθαίνουμε πως οι πρώτες παραδόσεις θα ξεκινήσουν μέσα στο 2024 και θα αφορούν εκείνους που έσπευσαν να προλάβουν να καταβάλουν τα 4 εκατομμύρια ευρώ της τιμής της. Θα διαθέτουν όμως την απόλυτη Bugatti για την πίστα, γιατί από την εταιρεία υπόσχονται πως αυτό που ξεκίνησε ως όνειρο, είναι πλέον ένα τρανό παράδειγμα αρτιότητας σε όλα όσα η Bugatti προσφέρει με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις.

Η συνέχεια στο TopGear