Tesla: H εταιρεία που πολύ κόσμος αγαπά να μισεί. Ένα πρόσφατο δημοσίευμα που μας ήρθε από τη Γερμανία, δίνει έναν ακόμη λόγο γι' αυτό στους επικριτές της αμερικανικής εταιρείας. Σίγουρα έχεις διαβάσει για το ηλεκτρικό της pick-up, το Tesla Cybertruck. Το οποίο αφού πέρασε από χίλια κύμματα, πλέον μετράει αντίστροφα για την εμφάνισή του στους δημόσιους δρόμους των ΗΠΑ, στα χέρια των πρώτων από τους χιλιάδες πελάτες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτησή του.

Πρόσεξες τη λεπτομέρεια; Στους δημόσιους δρόμους των ΗΠΑ. Τι γίνεται όμως με τις υπόλοιπες αγορές του πλανήτη και ειδικότερα την Ευρώπη, όπου μας ενδιαφέρει περισσότερο; Τα νέα δεν φαίνεται να είναι ιδιαίτερα ευχάριστα, καθώς οι γερμανικές αρχές σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας AutomobileWoche, εκτιμούν πως το Cybertruck δεν θα καταφέρει να πάρει έγκριση τύπου για κυκλοφορία στους δρόμους της Γηραιάς Ηπείρου.

Αιτία, η ακαμψία του αμαξώματος και η δομή του μοντέλου της Tesla. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, το άκαμπτο αμάξωμα του Cybertruck δεν απορροφά αρκετή από την ενέργεια ενδεχόμενης πρόσκρουσης μέσω παραμόρφωσης και κατ' επέκταση, δεν παρέχει τα επίπεδα ασφάλειας που είναι υποχρεωτικά στην ευρωπαϊκή αγορά.

Σαν τρένο για τους πεζούς

Σε άλλο σημείο του σχετικού δημοσιεύματος, αναφέρεται πως τα χαλύβδινα πάνελ Χ30 του Cybertruck είναι τόσο άκαμπτα, που ουσιαστικά η προστασία που παρέχεται στους πεζούς είναι μηδενική. Ο μπροστινός προφυλακτήρας και το καπό ενός αυτοκινήτου πρέπει να παραμορφώνονται σε περίπτωση ατυχήματος απορροφώντας μέρος της ενέργειας πρόσκρουσης, έτσι ώστε ο πεζός να κινδυνεύει όσο το δυνατόν λιγότερο.

Η συνέχεια στο TopGear