Έπειτα από ένα αρκετά μεγάλο διάστημα προσμονής, η Aston Martin έκανε επιτέλους τα επίσημα αποκαλυπτήρια του hypercar που ακούει στο όνομα Valkyrie. Στο περιθώριο των δοκιμαστικών για το Grand Prix του Silverstone, το πολυαναμενόμενο όχημα βγήκε στην πίστα και έκανε μερικούς γύρους, εντυπωσιάζοντας το κοινό, που πήρε μία γεύση του για πρώτη φορά.

Το συγκεκριμένο μοντέλο δημιουργήθηκε έπειτα από τη συνεργασία της Aston Martin με τις Red Bull Advanced Technologies και AF Racing. Δύο χρόνια μετά την ανακοίνωση της κατασκευής της, η Valkyrie είναι έτοιμη να μπει στη διαδικασία παραγωγής. Σύμφωνα με τον οδηγό που την τέσταρε, τον Chris Goodwin, η Valkyrie "μοιάζει να έχει εξωπραγματικές δυνατότητες, ωστόσο χρειάζεται ακόμη λίγη δουλειά ώστε να τελειοποιηθεί. Είμαι σίγουρος ότι αυτό θα γίνει τους επόμενους μήνες".

Το hypercar του βρετανικού brand είναι εξοπλισμένο με ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα της Cosworth που παράγει 1.160 άλογα και ροπή στα 900 Nm. Θα κατασκευαστούν 150 μοντέλα, τα οποία ήδη έχουν προπωληθεί έναντι €3.000.000 το καθένα, με τους ιδιοκτήτες τους να τα αναμένουν μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2020.


Διάβασε ακόμη για τη νέα Aston Martin του James Bond, Valhalla, καθώς και για το καινούριο Range Rover Evoque που τα έχει όλα.