Το νέο Range Rover Evoque τα έχει όλα

Η καινούρια εκδοχή του κλασικού SUV συνδυάζει όλα όσα επιζητεί κάποιος από ένα αυτοκίνητο της κατηγορίας.

Η νέα έκδοση του Range Rover Evoque έγινε αμέσως best seller. Αυτό οφείλεται εν πολλοίς στον αυθεντικό του χαρακτήρα, που ισορροπεί ανάμεσα στα σπορ στοιχεία και εκείνα της κλασικής πολυτέλειας - ακριβώς αυτό που συμβαίνει με όλες τις εκδοχές του από το 2011 μέχρι σήμερα.Για την βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία τέθηκε ένα πολύ απλό ερώτημα: Πώς θα μπορέσει να το κάνει καλύτερο;

Ο Robert Battams, σχεδιαστής του Evoque, είχε δώσει πρόσφατα με δηλώσεις του κάποιες απαντήσεις: "Το πρώτο Evoque ήταν για μένα ό,τι το πρώτο hit για κάποιον άσημο τραγουδιστή, που μετά από αυτό γίνεται γνωστός σε όλο τον κόσμο. Το να φτιάξω και ένα δεύτερο ήταν ακόμη πιο δύσκολο, καθώς θα έπρεπε να υπάρξει σαφής βελτίωση στο ήδη υπάρχον μοντέλο". 

To Evoque παραμένει πιστό στις βασικές γραμμές του, που θυμίζουν SUV με στοιχεία coupé και χαρακτηριστική την σχεδίαση της οροφής αλλά και τις αναλογίες που τονίζουν τον όγκο του. Το νέο Range Rover Evoque είναι εξοπλισμένο με την τεχνολογία Clear Site Ground View (από τα πρώτα οχήματα του πλανήτη που περιλαμβάνουν κάτι τέτοιο), που παρέχει τη δυνατότητα προβολής εικόνων στην πάνω οθόνη αφής ώστε να υπάρχει μία θέα 180° από το μπροστινό, κάτω μέρος του οχήματος.

Το νέο Range Rover Evoque τα έχει όλα
RANGE ROVER EVOQUE 2
RANGE ROVER EVOQUE 3

Είναι εξοπλισμένο με έναν 4κύλινδρο κινητήρα 2 λίτρων, εφοδιασμένο με ένα υβριδικό σύστημα ηλεκτροκίνησης ισχύος 40 volt, που παράγει ιπποδύναμη 249 αλόγων και τελική ταχύτητα 230 χλμ/ώρα, με τα 0-100 να επιτυγχάνονται σε 7,5''. Το υβριδικό σύστημα είναι εκείνο που του επιτρέπει να εναλλάσσει τις διαφορετικές λειτουργίες αναλόγως του εδάφους στο οποίο το οδηγεί κάποιος, με εξαιρετικές off road επιδόσεις αλλά και μεγάλη άνεση στην εντός πόλεως κυκλοφορία. 

Στο εσωτερικό του, είναι εντυπωσιακά πιο πολυτελές από το προηγούμενο μοντέλο, με εκσυγχρονισμένη καμπίνα και μεγαλύτερο χώρο αποσκευών. Οι δερμάτινες επενδύσεις με διπλές ραφές και η επιλογή ανάμεσα σε επενδύσεις αλουμινίου και ξύλου προσφέρονται για κάθε γούστο. Υπάρχει ακόμη και λειτουργία μασάζ με θερμαινόμενα και ψυχόμενα καθίσματα (διαθέσιμη ως προαιρετικός εξοπλισμός για τα μπροστινά καθίσματα) και βελτιωμένος ρυθμιζόμενος ατμοσφαιρικός εσωτερικός φωτισμός.

RANGE ROVER EVOQUE 4

Το Range Rover Evoque διατίθεται σε έκδοση Coupé, σε 5-θυρη έκδοση και σε έκδοση convertible. Η έκδοση Coupé και η 5-θυρη έκδοση διαθέτουν έως και έξι μοντέλα συμπεριλαμβανομένων των Pure, SE, SE Dynamic, HSE, HSE Dynamic και Autobiography. Η έκδοση Convertible είναι διαθέσιμη στα μοντέλα SE Dynamic και HSE Dynamic και περιλαμβάνει υφασμάτινη ανοιγόμενη οροφή σε σχήμα Z.

Είναι ένα από εκείνα τα αυτοκίνητα που μπορεί να οδηγήσει κάποιος χωρίς να έχει συγκεκριμένο προορισμό στο μυαλό του. Η οδηγική απόλαυση είναι δεδομένο πως θα δημιουργήσει από μόνη της προσδοκίες και ασφαλώς φιλοδοξίες. 

Η τιμή του Range Rover Evoque ξεκινά από τις €55.000.

Από: Esquire IT

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παντρεύεται μέσα στο καλοκαίρι

Όπως όλα δείχνουν, ο γάμος του Γιάννη και της Mariah θα γίνει στην Πύλο.

Η Αθήνα της αφρικανικής σκόνης κάνει κακό στο δέρμα μας, λέει πρόσφατη έρευνα

Έχουμε τη λίστα με τις 10 πόλεις που είναι οι χειρότερες για το δέρμα παγκοσμίως.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει (κι άλλα) λεφτά στη Meta σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg

Για να θερίσεις, θα πρέπει πρώτα να σπείρεις και αυτό κάνει στην παρούσα φάση.

Γραφει Παυλος Κρουστης