H Jaquar παρουσίασε τη νέα εκδοχή της πολυαγαπημένης F-Type κι οι αλλαγές είναι σίγουρο ότι θα βρουν σύμφωνους τους fans του αρχικού μοντέλου, ενός αυτοκινήτου που σάρωσε τα βραβεία πριν λίγα χρόνια, αγγίζοντας την κορυφή με το Word Car Design of the Year. Είναι με άλλα λόγια ένα κλασικό κομμάτι του 21ου αιώνα και όπως είναι γνωστό κανείς δεν θέλει να πειράξει κάτι που έχει μετατραπεί σε σύμβολο.

Η F-Type που κυκλοφόρησε πρώτη φορά το 2013 έχει κάθε δικαίωμα να λέει ότι δείχνει πραγματικά σαν καινούργια κι όχι με ένα sports car ηλικίας έξι ετών. Παρόλα αυτά όμως, το βρετανικό brand, λαμβάνοντας υπόψη τις διδαχές της Porsche όσον αφορά την εξέλιξη της 911 μέσα από τα χρόνια, αποφάσισε να κάνει ένα γενναίο redesign χωρίς βέβαια να πειράξει εκείνα τα στοιχεία που έκαναν την F-Type πολύ αγαπημένη στο κοινό.

Καινούργια και πιο λεπτά μπροστινά LED φώτα, ενισχυμένες πίσω καμπύλες κι ένα καινούργιο καπό που δίνει περισσότερο πλάτος στο αυτοκίνητο, είναι μερικές μόνο από τις φρέσκες πινελιές που δίνουν έναν περισσότερο επιθετικό αέρα στο sports car της Jaguar.

H φράση "evolution not revolution" (σ.σ: "εξέλιξη όχι επανάσταση") είναι πολύ γνωστή ανάμεσα στους σχεδιαστές αυτοκινήτων και σίγουρα αποτελεί την κυρίαρχη λογική που ακολούθησε η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία. Το τελικό αποτέλεσμα μοιάζει απλό, φυσικό - όπως ακριβώς δηλαδή συμβαίνει με κάθε επιτυχημένο design.

"Να σχεδιάσουμε το πιο όμορφο sports car, με βάση τις διαστάσεις, την παρουσία και την απλότητα, όπως συνηθίζει η Jaguar: Αυτή ήταν η αληθινή πρόκληση για εμάς" δήλωσε χαρακτηριστικά ο νέος επικεφαλής σχεδιασμού, Julian Thompson. Ο προκάτοχός του, Ian Callum, που αποσύρθηκε το περασμένο καλοκαίρι μετά από 20 χρόνια παρουσίας, είχε δηλώσει νωρίτερα ότι το λανσάρισμα της πρωτότυπης F-Type ήταν η σημαντικότερη στιγμή της μεγάλης διαδρομής του.

Το redesign αυτού του κλασικού για τον 21ο αιώνα sports car έρχεται την κατάλληλη στιγμή έτσι ώστε η Jaquar να δείξει τα δόντια της στην Porsche που με τη σειρά της παρουσιάζει τη νέα 911. Όσο για τα τεχνικά χαρακτηριστικά, η βρετανική εταιρεία έχει το πλεονέκτημα ότι προσφέρει διαφορετικές versions στους υποψήφιους αγοραστές (με τιμές που κυμαίνονται κοντά στα 63.000 ευρώ): Από τη βασική έκδοση του δίλιτρου κινητήρα μέχρι την F-Type R, που ο οκτακύλινδρος κινητήρας της, ισχύς 575 αλόγων, είναι ικανός να εκτοξεύσει το αυτοκίνητο από 0 σε 100 χλμ./την ώρα σε μόλις 3,5 δευτερόλεπτα.

Από: Esquire UK