Μερικές από τις πιο συλλεκτικές Porsche 911

Συλλέκτες και fans του γερμανικού brand απλά τις λατρεύουν.

Η Porsche 911. Κλασική και πανέμορφη. Τόσο, που κάνει τις καρδιές αρκετών χιλιάδων φίλων των 4 τροχών να χτυπούν εντονότερα, σε οποιαδήποτε εκδοχή της. Ο συλλέκτης Damien Royce ξεχωρίζει 4 από τις πιο ιδιαίτερες εκδόσεις του θρυλικού μοντέλου, που αξίζει να βρίσκονται σε οποιαδήποτε συλλογή σέβεται τον εαυτό της. Αυτοκίνητα που όσο περνούν τα χρόνια γίνονται όλο και πιο δυσεύρετα και που η αξία τους ανεβαίνει διαρκώς. 

Porsche 911 Targa 

Μερικές από τις πιο συλλεκτικές Porsche 911

Από το 1974 μέχρι το 1993, η Porsche διατηρούσε στην παραγωγή της το πανέμορφο hardtop coupé, που ήταν και ένα από τα ακριβότερα της κατηγορίας του. Η γραμμή παραγωγής ωστόσο έβγαζε όλο και λιγότερα μοντέλα, με αποτέλεσμα η Targa να εξελίσσεται όλο και περισσότερο σε συλλεκτικό κομμάτι. 

Porsche 911 2.7

ΠΟΡΣΕ 2,7

Η πρώτη έκδοσή της παράχθηκε σε πολύ λίγα αντίτυπα, ειδικά κατά το 1974 και το 1975. Η "στενή Porsche" ήταν η πρόταση που διαδέχθηκε τα σαφώς πιο ογκώδη οχήματα των 60s. Κατά τις δεκαετίες του '80 και του '90 η 911 2.7 συνήθιζε να τροποποιείται από τους κατόχους της σε πολύ μεγάλο ποσοστό και ως εκ τούτου, πλέον υπάρχουν ελάχιστα αυθεντικά αμετάβλητα αντίτυπα.

Porsche 911 Carrera 3.0

ΠΟΡΣΕ ΚΑΡΕΡΑ 3

Πρόκειται για ένα σχετικά ελαφρύ αυτοκίνητο που για κάποιο λόγο διαθέτει αλεξίσφαιρο κινητήρα και είναι από τα δημοφιλέστερα της εταιρείας όσον αφορά το κομμάτι της πίστας και των αγώνων ταχύτητας. Μόλις 2.564 αντίτυπά της βγήκαν από τη γραμμή παραγωγής κατά τα έτη 1976 και 1977. Σήμερα, υπολογίζεται ότι έχουν απομείνει λιγότερα από τα 1/4 αυτών.

Porsche 996 Carrera

ΠΟΡΣΕ ΚΑΡΕΡΑ 996

H 996 Carrera είναι ουσιαστική η μετεξέλιξη της 911 που κατασκευαζόταν από το 1997 μέχρι και το 2006. Παρότι ο εξωτερικός σχεδιασμός έφερνε αρκετά στον προκάτοχό της, ελάχιστα ήταν τα κοινά στοιχεία. Υπήρχε καινούρια πλατφόρμα πλαισίου και βελτιωμένα μηχανικά χαρακτηριστικά. Η 996 ήταν επίσης ακριβότερη αλλά και καταλληλότερη για καθημερινή οδήγηση. 


Διάβασε ακόμη για την ηλεκτρική και άγρια Ford Mustang Litium, για την βασίλισσα των 60s Alfa Romeo Giulia και για το μέλλον της Mercedes που λέγεται Vision EQS.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.