Το διαμέρισμα που κάποτε ανήκε στον αείμνηστο David Bowie πωλήθηκε, μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα από τη στιγμή που έγινε διαθέσιμο στην αγορά ακινήτων. Το σχετικό δημοσίευμα του Independent αναφέρει ότι το διαμέρισμα που βρίσκεται σε ουρανοξύστη στο Μανχάταν στοίχισε στο νέο του αγοραστή 16,8 εκατ. δολάρια (12,110,280 £) - δηλαδή περίπου το τετραπλάσιο ποσό που είχε δώσει ο ίδιος ο Bowie, όταν το είχε αγοράσει στα τέλη της δεκαετίας του '90.

Το επίσημο πωλητήριο στο σπίτι είχε μπει από το μεσιτικό γραφείο Corcoran στα μέσα Ιουνίου και απέκτησε νέο ιδιοκτήτη την περασμένη Κυριακή, 11 Ιουλίου. Το εν λόγω διαμέρισμα στο μεταξύ, ήταν ένα από τα πολλά που είχε ο Bowie και στα οποία κατοικούσε κατά καιρούς με τη σύζυγό του, Iman Abdulmajid, με την οποία είχε παντρευτεί το 1992. Το ζευγάρι μοίραζε το χρόνο του ανάμεσα στην πατρίδα του Bowie, το Λονδίνο, το Σίδνεϊ και σε ένα ιδιόκτητο νησί στις Γρεναδίνες. Γύρω στο 1999 μετακόμισε στη Νέα Υόρκη, λίγο μετά τη γέννηση της μοναχοκόρης του, Lexi. 

Δημοπρασιών συνέχεια

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πώληση του διαμερίσματος πραγματοποιήθηκε λίγες μόνο εβδομάδες μετά την πώληση ενός από τους πρωτότυπους πίνακες του τραγουδιστή σε δημοπρασία στον Καναδά έναντι 108.120 $ (63.115 £). Ο συλλέκτης και πωλητής στην προκειμένη περίπτωση, Rob Cowley τον είχε αγοράσει μόλις 5 δολάρια.

Παράλληλα, τον περασμένο Μάρτιο, ένα κοστούμι που φορούσε κάποτε ο Bowie στο Blitz Club του Λονδίνου βγήκε στο σφυρί επίσης για 8.000 λίρες, επιβεβαιώνοντας πως οτιδήποτε φέρει την υπογραφή ή ήταν στην κατοχή του καλλιτέχνη έχει συλλεκτική (και όχι μόνο προφανώς) αξία.