Ανέκαθεν το Χόλιγουντ αρεσκόταν σε μεταθανάτια τιμητικά αφιερώματα και σε αυτήν την "παράδοση" κάποιοι αποδίδουν τη χθεσινή Χρυσή Σφαίρα που απέσπασε ο Chadwick Boseman (καλύτερος ηθοποιός σε δράμα). Η τελευταία ταινία στην οποία συμμετείχε ο Μαύρος Πάνθηρας πριν καταλήξει από καρκίνο ήταν το The Mother of the Blues, μία παραγωγή του Netflix, που δε συγκέντρωσε γενικά τις καλύτερες κριτικές. Εν ολίγοις, οφείλει σε μεγάλο βαθμό την επιτυχία της στον συναισθηματικό παράγοντα. 

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ψηφιακής τελετής απονομής, η οποία όπως ήταν αναμενόμενο δεν απέφυγε την αμηχανία εξαιτίας των συνθηκών, ξεχώρισε η στιγμή που η σύζυγος του εκλιπόντος ηθοποιού, Taylor Simone Ledward κλήθηκε να παραλάβει- εκφωνήσει το δικό της ευχαριστήριο λόγο για το βραβείο του Boseman. Από την πρώτη κιόλας λέξη έτρεχαν δάκρυα στο πρόσωπό της, με τη συναισθηματική φόρτιση να περνάει στη Renée Zellweger που είχε αναλάβει την απονομή της Χρυσής Σφαίρας, όπως και στους θεατές. 

"Θα ευχαριστούσε το Θεό, τους γονείς του, τους προγόνους του για την καθοδήγηση και τις θυσίες τους. Θα ευχαριστούσε την υπέροχη ομάδα του, θα τους ευχαριστούσε για το ότι βρίσκονταν σε αυτήν την ταινία. Σίγουρα, θα έλεγε κάτι όμορφο, κάτι εμπνευσμένο, κάτι που θα ενίσχυε αυτή τη χαμηλή φωνή μέσα μας που λέει ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε, ας πάμε παρακάτω. Και δεν έχω τα λόγια του... Αλλά πρέπει να χαιρόμαστε όλες τις στιγμές που περνάμε με αυτούς που αγαπάμε", δήλωσε συγκινημένη.