Ό,τι πιο ακριβό υπάρχει στον πλανήτη αυτή τη στιγμή

Πολυτέλεια, χλίδα και καλή ζωή με γιοτ, ρολόγια και ερυθρό τόνο.

Αιωρούμενα κρεβάτια για καλή ζωή, αυτοκίνητα που δίνουν νόημα στη λέξη πολυτέλεια και ρολόγια γεμάτα εκθαμβωτικά διαμάντια. Αυτά και άλλα πολλά θα συναντήσεις στη γεμάτη χλίδα λίστα με τα ακριβότερα πράγματα του κόσμου. Όσον αφορά τις τιμές τους; Δεν έχεις δει ποτέ ξανά τόσα μηδενικά μαζεμένα.

Αν και η συγκεκριμένη λίστα ανανεώνεται συνεχώς μέσα από τις κάθε λογής δημοπρασίες και την εξέλιξη της τεχνολογίας, ακολουθούν τα 8 πιο ακριβά πράγματα στον κόσμο αυτή τη στιγμή, στα οποία συμπεριλαμβάνονται από ψάρια και τεκίλες μέχρι ο "Σωτήρας του Κόσμου" του Λεονάρντο Ντα Βίντσι.

Hallucination Watch της Graff Diamonds – 46 εκατομμύρια Ευρώ

Ό,τι πιο ακριβό υπάρχει στον πλανήτη αυτή τη στιγμή

Το περίλαμπρο ρολόι που εμπνεύστηκε και σχεδίασε ο Laurence Graff, πρόεδρος της Graff Diamonds, είναι δεμένο απ’ άκρη σ’ άκρη με τα πιο σπάνια και εξεζητημένα διαμάντια του κόσμου. Τα 110 καράτια του, σχηματίζουν την πιο κομψή συγκέντρωση όμορφων, χρωματιστών πετρών που ίσως έχεις δει ποτέ στη ζωή σου.

"Ο Σωτήρας του Κόσμου" του Λεονάρντο Ντα Βίντσι – 380 εκατομμύρια Ευρώ

Το 2017, ο Πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας Bader bin Abdullah bin Mohammed bin Farhan al-Saud αγόρασε γι’ αυτό το αστρονομικό ποσό το συγκεκριμένο έργο του Λεονάρντο Ντα Βίντσι σε μία δημοπρασία του οίκου Christie's. Την ίδια στιγμή, έσπασε το προηγούμενο ρεκόρ τιμής για πίνακα που πωλήθηκε ποτέ σε δημοπρασία.

Ferrari 250 GTO – 60 εκατομμύρια Ευρώ

Ο David MacNeil, ιδρυτής και CEO της WeatherTech, το 2018, πλήρωσε περίπου 60 εκατομμύρια Ευρώ για μία Ferrari 250 GTO που είχε κερδίσει στον Tour de France το 1963, κάτι που, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, την κατέστησε το πιο ακριβό όχημα του κόσμου. Όπως αναφέρει το CNN, ανάμεσα στο 1962 και το 1964 κατασκευάστηκαν μόνο 39 αυτοκίνητα του συγκεκριμένου μοντέλου της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας, ενώ είναι εξαιρετικά σπάνιο κάποιος κάτοχος να αποχωριστεί μία τέτοια Ferrari, για οποιοδήποτε τίμημα.

Ερυθρός τόνος – 2,6 εκατομμύρια Ευρώ

Ο ερυθρός τόνος αποτελεί ένα από τα πιο σπάνια ψάρια και συμπεριλαμβάνεται στη λίστα της WWF με τα υπό εξαφάνιση είδη. Παρόλα αυτά, παραμένει απορίας άξιο το ότι το 2019 ένας Ιάπωνας μεγιστάνας του σούσι πλήρωσε αυτό το υψηλό ποσό για να αγοράσει έναν ερυθρόμορφο τόνο, που ζύγιζε κάτι παραπάνω από 267 κιλά, από την ψαραγορά του Τόκιο. Καλοχώνευτος.

Τεκίλα Pasión Azteca (Platinum Liquor Bottle) – 3 εκατομμύρια Ευρώ

Η πιο ακριβή τεκίλα του κόσμου, η Pasión Azteca, δεν οφείλει την υψηλή τιμή της στο ίδιο το ποτό αλλά στο πολυτελές μπουκάλι στο οποίο έχει εμφιαλωθεί, που είναι φτιαγμένο κατά κύριο λόγο από πλατίνα και χρυσάφι. Μάλιστα, είναι διακοσμημένο με 6.400 διαμάντια.

Επιχρυσωμένη Bugatti Veyron – 8,5 εκατομμύρια Ευρώ

ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ 5

Στη Μέση Ανατολή, η Bugatti Veyron αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή σπορ αυτοκίνητα, ενώ η τεχνική της επιχρύσωσης έχει διαδοθεί εξαιτίας της μανίας για οτιδήποτε γυαλίζει που χαρακτηρίζει την αισθητική των κατοίκων της περιοχής. Σύμφωνα με την εφημερίδα Telegraph, ένας Σαουδάραβας εκατομμυριούχος "ακούμπησε" 8,5 εκατομμύρια Ευρώ για να αποκτήσει το συγκεκριμένο αστραφτερό κινούμενο.

Μαγνητικό αιωρούμενο κρεβάτι – 1,3 εκατομμύρια Ευρώ

Το να κοιμάσαι ενώ επιπλέεις στον αέρα είναι κάτι το ανθρωπίνως αδύνατο. Το να αποκτήσεις όμως ένα κρεβάτι που αιωρείται 36 εκατοστά πάνω από την επιφάνεια του εδάφους αποτελεί μία κάποια λύση. Το εν λόγω κρεβάτι, μάλιστα, μπορεί να αντέξει έως και 900 κιλά, οπότε μπορείς να το μοιραστείς με καλή παρέα.

Yacht History Supreme – 4 εκατομμύρια Ευρώ

ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ 4

Το συγκεκριμένο γιοτ είναι επιπλατινωμένο και επιχρυσωμένο με ευγενή μέταλλα βάρους 100.000 κιλών. Ανάμεσα στις χλίδες που προσφέρει, είναι η διακόσμησή του με αγάλματα από κόκαλα τυραννόσαυρων Ρεξ, αλλά και ο εξοπλισμός με ποτήρια κρασιού από διαμάντια 18 καρατίων. Το Business Insider έχει γράψει σχετικά ότι κοστίζει περίπου 4 εκατομμύρια Ευρώ, κάτι που το καθιστά ένα από τα ακριβότερα γιοτ του κόσμου.

Για αποφυγή παρεξηγήσεων, να σημειωθεί ότι οι αναφερόμενες τιμές είναι κατά προσέγγιση.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για την ανδρόπαυση, την 'αντρική εμμηνόπαυση'

Μια φυσική διαδικασία που συμβαίνει στους άνδρες και συνεπάγεται μείωση της παραγωγής τεστοστερόνης.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Οι τέλειες ασκήσεις για να χτίσεις πανίσχυρα πόδια

Θα δεις αξιοσημείωτα αποτελέσματα μόλις με 30 λεπτά άσκησης την εβδομάδα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Μάθαμε πότε θα δούμε τα νέα iPad

H Apple ανακοίνωσε επίσημα την ημερομηνία της παρουσίασης των νέων προϊόντων της.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Carys Zeta Douglas, ο 'κλώνος' της Catherine Zeta-Jones

Δες την κόρη της Catherine Zeta-Jones και του Michael Douglas να γιορτάζει τα 21α γενέθλιά της.

5 πράγματα που θα αυξήσουν το πάθος στη σχέση σου

Μην αγχώνεσαι για τίποτα. Σου έχουμε τη λύση ακόμα και αν νομίζεις πως το παιχνίδι έχει τελειώσει.

Γραφει Πωλινα Φραγκου