Ένας οδηγός επιβίωσης σε περίπτωση που σε καταπιεί φάλαινα

Επειδή ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να σου συμβεί σε αυτή τη ζωή, καλό θα είναι να είσαι προετοιμασμένος.

Τον Πινόκιο τον κατάπιε φάλαινα και επέζησε. Στα παραμύθια. Ο φωτογράφος Rainer Schimpf, πάλι, πιάστηκε στα σαγόνια μίας φάλαινας και κατάφερε να επιζήσει χωρίς οδηγό επιβίωσης. Στην πραγματικότητα. Όσο κι αν δεν σου είναι εύκολο το να φανταστείς μία φάλαινα να κρατάει στο στόμα της έναν άνθρωπο χωρίς καν να το καταλάβει, αυτή είναι η ιστορία του.

Στα σαγόνια μίας μπλε φάλαινας

Ο τυχερός άτυχος φωτογράφος βρέθηκε, τελείως ξαφνικά, όπως ο Πινόκιο, στο στόμα μίας μπλε φάλαινας ενώ βρισκόταν κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Αναρωτιέσαι πώς ένιωσε;

Για να το κάνεις εικόνα, έχε στο μυαλό σου ότι το συγκεκριμένο είδος φάλαινας είναι τόσο μεγάλο -το μήκος της μπορεί να υπερβεί τα τριάντα μέτρα- που το κεφάλι της και μόνο είναι μεγαλύτερο από οποιοδήποτε ζώο περπατάει πάνω στη γη, πιο μεγάλο ακόμα και από έναν ολόκληρο ελέφαντα.

Υποθετικά, θα μπορούσε να κάνει μια χαψιά εκατοντάδες ανθρώπους χωρίς καν να το αντιληφθεί, καθώς συνηθίζει να κολυμπάει στις θάλασσες και τους ωκεανούς με το γιγαντιαίο στόμα της ορθάνοιχτο.

Ένας οδηγός επιβίωσης σε περίπτωση που σε καταπιεί φάλαιναiStock

Πώς επέζησε

Πώς επιβιώνεις, λοιπόν, αν πιαστείς στα σαγόνια μίας φάλαινας; Ας δούμε τι έκανε Rainer Schimpf όταν βρέθηκε σε αυτή τη θέση, πριν από μερικά χρόνια, κοντά σε μία ακτή της Νοτίου Αφρικής. Καταρχήν, απλώς κράτησε την αναπνοή του.

> Διάβασε ακόμη: Πώς να προπονηθείς για το Survivor

Ο πανικός, ούτως ή άλλως, δεν βοηθάει σε αυτές τις περιπτώσεις. Οπότε, το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να παραμείνεις ψύχραιμος και να καταλάβεις τι συμβαίνει γύρω σου, καθώς οι φάλαινες, γενικώς, δεν τρέφονται με ανθρώπους. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η φάλαινα απλώς τον έφτυσε μετά από λίγο έξω από το στόμα της.

Παρόλα αυτά, υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να επιβιώσεις αν μία φάλαινα επιχειρήσει να σε καταπιεί. Θα πρέπει, για παράδειγμα, να κουλουριάσεις το σώμα σου, για να μη σε τραυματίσουν τα μεγάλα δόντια της.

Για να είμαστε, όμως, ειλικρινείς, το να περάσεις, τουλάχιστον ατόφιος, το "φράγμα" του στόματος μιας πτεροφάλαινας και να φτάσεις πράγματι στο στομάχι της, είναι κάτι το κομματάκι δύσκολο για ένα ανθρώπινο ον. Κι αυτό γιατί ο οισοφάγος της έχει φάρδος περίπου εικοσιπέντε εκατοστά.

Μη σου τύχει φυσητήρας

Τα πράγματα γίνονται πραγματικά σκούρα, αν σου τύχει φάλαινα-φυσητήρας, γιατί αυτή μπορεί όντως να σε καταπιεί. Ο οισοφάγος της είναι πιο φαρδύς, τα δόντια της είναι πραγματικά κοφτερά και ζυγίζουν από ένα κιλό το καθένα τους, με τις πιθανότητες επιβίωσης να είναι εξαιρετικά περιορισμένες, αν λάβουμε υπόψη και την οξύτητα του στομαχιού ενός μεγάλου ζώου.

Αλλά ας επιστρέψουμε στις μπλε φάλαινες που είναι τα μεγαλύτερα ζώα του κόσμου. Αυτές, όντως μπορεί να μην καταλάβουν ότι έχουν έναν άνθρωπο στο στόμα τους, καθώς φαντάζει με ψίχουλο δεδομένου του ότι η γλώσσα τους ζυγίζει περίπου 2,7 τόνους.

> Διάβασε ακόμη: Σινεμά στα σαγόνια του καρχάρια

Πάντως, το βίντεο που παραθέτουμε και αναρτήθηκε πρόσφατα στο YouTube, δείχνει το πώς να μείνεις ζωντανός αν σε καταπιεί μία φάλαινα και βρεθείς στην "κοιλιά του κήτους". Μακάρι να ήταν παραμύθι, αλλά μπορεί όντως να συμβεί. Παρακολούθησέ το μπας και σου φανεί κάποια στιγμή χρήσιμο, ποτέ δεν ξέρεις.

Από: Esquire IT

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.