Πόσο και σε ποιους θα κοστίσει το διαζύγιο του Bill Gates

27 χρόνια γάμου είναι πάρα πολλά για να μη δημιουργήσουν "κραδασμούς" παγκοσμίως.

Το αστείο για το πόσο απασχολημένος ήταν ο Bill Gates για να περάσει το 5G μέσω των εμβολίων (!) στον κόσμο ώστε να παραμελήσει το γάμο του και να φτάσει στο διαζύγιο, φαντάζομαι ήδη το έχεις διαβάσει. Παρότι τέτοιου είδους ψεκασμένες θεωρίες δεν πλησιάζουν ούτε χιλιοστό την πραγματικότητα, ο χωρισμός του μεγιστάνα από την επί 27 χρόνια σύντροφό του Melinda είναι πέρα για πέρα αληθινός, όσο αληθινά είναι και τα επακόλουθα μίας τέτοιας επιλογής. Η ανακοίνωση της απόφασής τους επίσης, ήταν πολύ καλά σκηνοθετημένη -well played θα το έλεγαν οι φίλοι μας οι ξένοι- αφού και οι δύο tweetαραν ότι δεν πιστεύουν πως μπορούν να εξελιχθούν πια μαζί σα ζευγάρι.

Αν αφήσουμε στην άκρη τις συναισθηματικές λεπτομέρειες που όπως και να έχει δύσκολα θα μπορέσουμε να προσεγγίσουμε με ακρίβεια δεδομένου του ότι μέσα στο σπίτι τους δεν είμαστε, υπάρχουν και τα χρήματα. Θυμίζουμε ότι ο Gates, ως ιδρυτής της Microsoft είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο με προσωπική περιουσία που ξεπερνά τα 130 δισ. δολάρια. Το ποσό σαφέστατα μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερο υπολογίζοντας παράλληλα μετοχές, επενδύσεις και ιδιοκτησίες. Σε κάθε περίπτωση και χωρίς καμία υπερβολή, o αμύθητος τραπεζικός του λογαριασμός ως διακύβευμα του επικείμενου διαζυγίου του μπορεί κάλλιστα να αποσταθεροποιήσει τον κόσμο της τεχνολογίας και της παγκόσμιας χρηματοδότησης εν μία νυκτί. 

Σε περίπτωση που έχεις εξοικειωθεί με τον όρο "δισεκατομμύρια" και για να καταλάβεις το μέγεθος του πλούτου, μπορείς απλά να σκεφτείς ότι ο Bill Gates μεταξύ 2017 kai 2018 έβγαζε πάνω από 11 εκατ. δολάρια την ημέρα. Από το 2018 έως το 2019 μάλιστα, κατάφερε να τριπλασιάσει το εν λόγω ποσό, δηλαδή πλούτιζε κατά 33 εκατ. δολάρια την ημέρα.

Οι συνέπειες

Οι μετέπειτα σύζυγοι στο μεταξύ, ήρθαν πιο κοντά κυρίως από τον παράγοντα τύχη. Ο Gates συνάντησε τη Melinda που εργαζόταν ως product manager στη Microsoft και μία μέρα, όταν βρέθηκαν στο πάρκινγκ της εταιρείας χωρίς να το έχουν προγραμματίσει, της ζήτησε να βγουν για φαγητό. Επτά χρόνια μετά παντρεύτηκαν στη Χαβάη. 

Από την άλλη, οι οικονομικές λεπτομέρειες του διαζυγίου, μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές και ίσως να μη γίνουν και ποτέ εδώ που τα λέμε. Ωστόσο, υπάρχει η πληροφορία ότι η προσωπική περιουσία της Melinda Gates ανέρχεται στα 70 δισεκατομμύρια δολάρια περίπου, καθιστώντας την ως μία από τις πλουσιότερες γυναίκες στον κόσμο. Και πιθανότατα να γίνει ακόμη πιο πλούσια, καθώς το διαζύγιο λογικά θα αντιστοιχεί σε μια επιπλέον πληρωμή μετρητών από τον Bill.

Η κοινή φιλανθρωπική δράση

Σε κάθε περίπτωση, το φιλανθρωπικό ίδρυμα των πρώην συζύγων, Bill & Melinda Gates Foundation (BMGF), θα παραμείνει ενεργό. Είναι ένα από τα πιο σημαντικά φιλανθρωπικά ιδρύματα παγκοσμίως, και μεταξύ των πιο ενεργών κιόλας όσον αφορά σε ανθρωπιστικούς σκοπούς, όπως η εκπαίδευση στις αναπτυσσόμενες χώρες. Στο tweet με το οποίο ανακοίνωσαν το διαζύγιο, οι Gates διευκρίνισαν ότι θα συνεχίσουν να συνεργάζονται στο πλαίσιο των ρόλων που έχει αναλάβει έκαστος στο ίδρυμα, το οποίο φέρει περιουσιακά στοιχεία άνω των 50 δισ. δολαρίων (41,4 δισεκατομμύρια ευρώ), σύμφωνα με ένα φορολογικό έγγραφο που επικαλείται το CNBC.

Βέβαια, υπάρχει μία ακόμη λεπτομέρεια που πρέπει να διευκρινιστεί. Οι Gates έχουν υπογράψει το "Giving Pledge" του Warren Buffett, που σημαίνει ότι πρόκειται να δωρίσουν το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας τους σε φιλανθρωπικούς σκοπούς μέσα στα επόμενα χρόνια. Άραγε θα τηρήσουν το λόγο τους; Παράλληλα, έχουν επενδύσει μεγάλα χρηματικά ποσά για την έρευνα ενός εμβολίου κατά του κορονοϊού, αλλά και γενικότερα για τη θεραπεία κατά της νόσου. Κατά μία έννοια, δηλαδή, η "κληρονομιά" τους θα παραμείνει παρούσα στη ζωή όλων μας. Το μόνο που μένει να δούμε είναι το πώς η Microsoft και ο τεχνολογικός τομέας των ΗΠΑ θα μεταβολίσουν το σοκ του διαζυγίου. Οι ειδικοί μέχρι στιγμής πάντως, κρατούν μικρό καλάθι για τις εξελίξεις και εμείς δεν έχουμε παρά να συμφωνήσουμε μαζί τους. 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι τα αυτοκίνητα SDV;

Ό,τι πρέπει να ξέρεις για την επόμενη μέρα της αυτοκίνησης.

Γραφει TopGear

Ανθή Φακιδάρη, η 20χρονη Ελληνίδα που κάνει καριέρα στο μόντελινγκ

Η Ανθή Φακιδάρη έχει περπατήσει μεταξύ άλλων στις πασαρέλες των Chanel, Armani και Givenchy.

Νίκος Παππάς - Βαγγέλης Περρής, ένα ακόμη αχρείαστο beef

Όλα όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες μέρες.

Το Dragon's Dogma 2 είναι απλά ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του 2024

Δοκιμάσαμε το νέο action RPG της Capcom και σου μεταφέρουμε την εμπειρία μας.

Γραφει Παυλος Κρουστης