Τα αντι-ερωτικά κρεβάτια των Ολυμπιακών Αγώνων

Κανείς δεν είναι σίγουρος ότι οι οικολογικές, χαρτονένιες κατασκευές θα 'αντέξουν' τους αθλητές.

Στην αρχαιότητα, κάπου στη δεκαετία του 700 π.Χ. δημιουργήθηκαν οι αρχαίοι Ολυμπιακοί Αγώνες και ανέτρεψαν τα πάντα: Ήταν ένα 'badas' τουρνουά αθλητικής ανδρείας, μεγαλοπρέπειας και επίδειξης. Προσλήφθηκαν ποιητές και συγγραφείς για να δημιουργήσουν τραγούδια για τους νικητές. Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης, θυσιάστηκαν 100 βόδια προς τιμήν του Δία, για τέτοιο δράμα μιλάμε. Και μετά από τέτοια 'φαντασμαγορία, σκέψου το Δία να έπρεπε να αντικρύσει 2.700 χρόνια αργότερα, τα εντελώς αντι-ερωτικά κρεβάτια από χαρτόνι που δημιούργησε η Ολυμπιακή Επιτροπή Σχεδιασμού. "Χριστέ μου! τι ντεκαντάνς!", θα αναφωνούσε η Ντένη Μαρκορά, ο Δίας κι εμείς μαζί τους εδώ που τα λέμε. 

Η αμφιλεγόμενη οικολογική κατασκευή

Τα ομολογουμένως εντελώς αντι-ερωτικά κρεβάτια έχουν φτιαχτεί από ανανεώσιμα υλικά για πρώτη φορά στα χρονικά των Ολυμπιακών Αγώνων. Σαφέστατα, πρόκειται για μία σπουδαία κίνηση, δεδομένης της ταλαιπωρίας που υφίσταται ολοένα και περισσότερο το περιβάλλον στις μέρες μας. Παρόλα αυτά,. το αποτέλεσμα δε δικαιώνει τους κατασκευαστές, καθότι φαίνεται φθηνό, πρόχειρο, συνολικά τόσο απίστευτα απογοητευτικό που οριακά πιστεύουμε ότι θα μπορέσει να "αντέξει" τα γυμνασμένα κορμιά αθλητών.

Τα αντι-ερωτικά κρεβάτια των Ολυμπιακών ΑγώνωνAKIO KONGETTY IMAGES

Ύστερα από τα γενικά "αποκαλυπτήρια", τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατέκλυσαν εικασίες ότι ο εν λόγω σχεδιασμός είναι ξεκάθαρα σκόπιμος και συγκεκριμένα για να αποτρέψει τους αθλητές από το να κάνουν σεξ κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, αν και αυτή η θεωρία έχει ήδη καταρριφθεί με περισσότερα από ένα επιχειρήματα. (Παρεμπιπτόντως, η Ολυμπιακή Επιτροπή ζητά από τους αθλητές να βρουν τρόπους για να αγγίζονται λιγότερο μεταξύ τους για λόγους ασφάλειας.)

>Διάβασε ακόμη: Ο Λευτέρης Πετρούνιας μιλά πάντα με πράξεις

Ο Ιρλανδός γυμναστής Rhys McClenaghan ανέφερε από τους αγώνες ότι οι ισχυρισμοί για ένα κρεβάτι που φτιάχτηκε κατά του σεξ ήταν ψευδείς ειδήσεις. Στη συνέχεια, προσπάθησε να κάνει μία μίνι επίδειξη ανθεκτικότητας και ανέβηκε στο κρεβάτι του πηδώντας πάνω-κάτω.


Σε δήλωσή της, η ιαπωνική κατασκευαστική εταιρεία AirWeave ανέφερε: "Τα κρεβάτια από χαρτόνι είναι στην πραγματικότητα πιο ανθεκτικά από αυτά που κατασκευάζονται από ξύλο ή χάλυβα" και είναι σε θέση να υποστηρίξουν έως και 440 λίβρες (199,5 κιλά), περίπου 4 δηλαδή Rhys McClenaghas. Αν κρίνουμε από αυτό που βλέπουμε στο βίντεο του αθλητή βέβαια, δύσκολα μπορούμε να πειστούμε. 

Ακόμα κι αν αυτά τα στοιχεία ισχύουν για τον ύπνο, αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι οι φετινοί Ολυμπιακοί Αγώνες παρέχουν στους εν δυνάμει Ολυμπιονίκες κρεβάτια αμφιβόλου ανθεκτικότητας που έτσι κι αλλιώς πρόκειται να υποστούν φθορά και μάλιστα μεγάλη κατά τη διάρκεια των αγώνων. Προφανώς το κανονικό τεστάρισμα θα γίνει στην πράξη, από το ερχόμενο σαββατοκύριακο, όμως μάλλον τα αποτελέσματα μοιάζουν ήδη προδιαγεγραμμένα. 

Κανονικά βέβαια, δε θα έπρεπε να ξαφνιαζόμαστε καθόλου, αφού οι Ολυμπιακοί Αγώνες παραδοσιακά, χρόνια τώρα, προσποιούνται ότι το σεξ δε συμβαίνει μεταξύ των αθλητών. Η σχετική δήλωση στο μεταξύ, των διοργανωτών ακούγεται αρκετά αστεία δεδομένων των συνθηκών: "Σκοπός και στόχος μας δεν είναι οι αθλητές να χρησιμοποιήσουν τα προφυλακτικά στο Ολυμπιακό Χωριό, αλλά να βοηθήσουν στην ευαισθητοποίηση, παίρνοντάς τα μαζί τους πίσω στις χώρες τους." Δηλαδή, χιλιάδες αθλητές θα πάνε στο Τόκιο να αγωνιστούν και να πάρουν προφυλακτικά ώστε να προωθήσουν το ασφαλές σεξ στις πατρίδες τους. Ουδέν σχόλιο.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για την ανδρόπαυση, την 'αντρική εμμηνόπαυση'

Μια φυσική διαδικασία που συμβαίνει στους άνδρες και συνεπάγεται μείωση της παραγωγής τεστοστερόνης.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Οι τέλειες ασκήσεις για να χτίσεις πανίσχυρα πόδια

Θα δεις αξιοσημείωτα αποτελέσματα μόλις με 30 λεπτά άσκησης την εβδομάδα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Μάθαμε πότε θα δούμε τα νέα iPad

H Apple ανακοίνωσε επίσημα την ημερομηνία της παρουσίασης των νέων προϊόντων της.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Carys Zeta Douglas, ο 'κλώνος' της Catherine Zeta-Jones

Δες την κόρη της Catherine Zeta-Jones και του Michael Douglas να γιορτάζει τα 21α γενέθλιά της.

5 πράγματα που θα αυξήσουν το πάθος στη σχέση σου

Μην αγχώνεσαι για τίποτα. Σου έχουμε τη λύση ακόμα και αν νομίζεις πως το παιχνίδι έχει τελειώσει.

Γραφει Πωλινα Φραγκου