Η Ελένη Μενεγάκη μπροστά στον καθρέφτη της

Κάποιες σκέψεις για την επιστροφή της Ελένης Μενεγάκη στην ελληνική τηλεόραση.

Γράφει: Esquire Editors 14 Σεπτεμβρίου 2021

Το να είσαι η Ελένη Μενεγάκη δεν είναι εύκολη υπόθεση. Όταν μάλιστα επιλέγεις να απέχεις και ένα χρόνο, να αλλάξεις κανάλι, να "πειράξεις” την εκπομπή σου, να ανακοινώσεις την επιστροφή σου και τελικά να ξαναμπείς πίσω από το γυαλί, το πράγμα γιγαντώνεται.

Επιστροφή

Όπως ξέρεις λοιπόν, η Ελένη επέστρεψε. Όχι η εκπομπή, η Ελένη. Και πόσο Ελένη είναι η "Ελένη"; Μπερδευτήκατε; Τόσο πολύπλοκο είναι κι αυτό που θέλω να γράψω. Σε απλά ελληνικά η εκπομπή "Ελένη" έχει να κάνει με το πώς είναι η Ελένη Μενεγάκη.

> Διάβασε ακόμη: H Ισμήνη Παπαβλασοπούλου είναι ένας καλός λόγος για να δεις GNTM

Και αυτή τη Δευτέρα, η Ελένη ήταν αγχωμένη. Όχι για να είναι καλή στην τηλεόραση, είναι άψογη πάντα. Είχε άγχος να ξαναβρει τον παλμό του τηλεθεατή. Μην πιστεύετε πως και αυτοί, οι τόσο βαθιά και αδιαμφισβήτητα πετυχημένοι και χορτασμένοι άνθρωποι δεν έχουν ανασφάλειες. Η εκπομπή της Δευτέρας έγινε για να συντονιστεί η ίδια στα νέα της δεδομένα. Η "καλησπέρα" ειπώθηκε για να πεισθούν όλοι πως η Ελένη Μενεγάκη είναι ξανά στην τηλεόραση.

Στα τεχνικά να παραδεχθούμε πως η νέα "Ελένη" έχει περίεργη εικόνα. Ποτέ πριν δεν ήταν τόσο "ενήλικο" το σκηνικό της. Λείπει το λευκό, το ροζ και το γαλάζιο του Alpha. Λείπει το girly σύννεφο, το αντικατέστησε το σικ περιβάλλον μιας ενήλικης γυναίκας. Υπάρχει το πράσινο, το καφέ και το γκρι. Που σηματοδοτεί κάτι νομίζω, έναν χαρακτήρα. Πιο βαρύ, λιγότερο glossy, αρκετά σικ. Θα μου πεις πόσο να βαρύνει μια εκπομπή που αφιερώνει σχεδόν μία ώρα σε ένα non stop πρόγραμμα της Νατάσας Θεοδώριδου; Μπορεί και μάλιστα αρκετά. Λείπουν τα χαχανητά, τα κλισέ, τα παλιακά. Είδαμε την ευθεία επικοινωνία με τον φακό, τον κανονικό διάλογο με τον συνεργάτη. Την ταυτότητα στην τηλεόραση.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @elenimenegaki

Από την άλλη, το περιεχόμενο ήταν εκεί ηχηρό. Δεν επιλέγεις τυχαία να κάνεις αναφορές στην 11/9, στο τι έγινε εκείνη τη μαύρη μέρα για την ιστορία των ΗΠΑ. Δεν ποντάρεις με τη μία στο αγαπημένο κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλου. Και δεν προσπερνάς τυχαία έναν κανονικό καλεσμένο, καλώντας τον πιο δικό σου, διάσημο άνθρωπο να πρωτοστατήσει στη χαρά.

> Διάβασε ακόμη: H ανάπλαση της ελληνικής μυθοπλασίας

Ναι, η Ελένη δεν κάνει ό,τι και όλοι άλλοι, κάνει κάτι δικό της. Που μπορεί να δείχνει off Broadway η θεματολογία, αλλά είμαι σίγουρος πως η αμεσότητά της θα το κάνει να αλλάξει κατεύθυνση.

Η συνέχεια στο Yupiii.gr

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αυτό το παράξενο βιντεοπαιχνίδι θυμίζει ταινία του Wes Anderson

Ονομάζεται Harold Halibut και χρειάστηκαν περισσότερα από δέκα χρόνια για τη δημιουργία του.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Μήπως τόσο καιρό βουρτσίζεις τα δόντια σου με λάθος τρόπο;

Στο TikTok λένε πως πρέπει να κάνεις κάτι που, τουλάχιστον εμείς δε σκεφτήκαμε ποτέ.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πόσους φίλους χρειαζόμαστε για να είμαστε ευτυχισμένοι, σύμφωνα με το Harvard

Ναι, οι κοινωνικές σχέσεις αποτελούν βασικό παράγοντα για την ευτυχία και την ευημερία.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο James Hetfield των Metallica έκανε τατουάζ με τις στάχτες του Lemmy των Motorhead

Τι εννοείς δεν είναι αυτός τρόπος για να τιμήσεις τους φίλους σου;

Γραφει Γιαννης Σπανος

H άβαφη Megan Fox προκαλεί αντιδράσεις. Αλλά γιατί;

Εμάς πάντως μας αρέσει φυσική - αν και δεν πέφτει σε κανέναν λόγος για το τι θέλει η ίδια.

Γραφει Πωλινα Φραγκου